icon

Skúsenosti s liekmi Paretin a Lamegom pri depresii

rasticek7777
27. máj 2025

Ahojte,

asi pred mesiacom sa mi zacali depresivne stavy, na ktore uz nepomahali volnopredajne "ukludnovaky", magnezia, prechadzky, pohyb atd.... tak s Bozou pomocou a cez xy znamosti sa mi podarilo sa dostat k psychiatrovi po mesiaci trapenia, co je este celkom uspech v terajsej situacii... aby som sa dostal k veci, diagnostikoval mi depresivnu poruchu, predpisal mi Paretin rano a Lamegom vecer, 1 tyzden 1/4 tabletky, 2 tyzden 1/2 tabletky, 3 tyzden 3/4 tbl a nasledne celu.... Aktualne som na 1/2 tbl, 2 tyzden, zatial bezo zmeny k lepsiemu.... ani k vyrazne horsiemu, co byva castym javom pri zaciatku liecby.... Som PN, cize mam cely den na sustredenie sa na moju diagnozu, googlenie, kde co boli, pali, svrbi, stipe....a toto ma dokaze neskutocne davat dole....1 den diagnozu X potvrdim na 100%, druhy den ju vyvratim, ze je to hlupost a dookola.... odhodlal som sa ist aj na krv (preventivka), kde v podstate na mierne zvyseny cholesterol, malo zeleza a este nieco mierne zvysene bolo OK....
boli ma chrbat (od lopatky do ramena, do ruky, do krizov), co pri depresii, strese a svalovom napati az take nezvycajne asi nie je, no ja sa vidim uz jednou nohou v hrobe, nakolko google vyhlada kadeco... svaly cudne.... na istych castiach tela mam taky zvlastny pocit na kozi, ktory neviem ani definovat, ani palenie, ani svrbenie, proste cudny pocit na kozi, vadi mi styk oblecenia s kozou.... pichne a zaboli vzadu - oblicky koncia, pichne napravo - pecen konci, kusok pali zaha - pazerak hotovy, chrbat nejako ponatahovany - nieco tam musi byt atd atd atd....

Pre cloveka, ktory take nieco nezazil, to vyznie urcite bizarne, no kto podobne problemy mal/ma, mohol by sa k tomu vyjadrit, popripade ak niekto ma skusenosti konkretne s Paretinom, popripade so zaciatkami liecby vo vseobecnosti, s realnou perspektivou zlepsenia, kedy mozno ocakavat/neocakavat ucinok.... Popripade kazda skusenost, postreh, rada kohokolvek, kto si tym presiel a vie o com pisem, bude pre mna momentalne velmi cenna....

Vopred vdaka za kazdu reakciu 🙂

Strana
z2
jo234v
7. jún 2025
@rasticek7777

@knmmch ahoj, mal si nejake konkretne problemy, co sa pecene tyka, alebo si to kontrolujes pravidelne?

@rasticek7777 je to sucast liecby, ked ti nasadia lamegom musia odobrat krv ako si na tom s pecenou a potom sa to v pravidelnom intervale sleduje, ci liek velmi nezatazuje pecen...ak ano, nemozes ich brat.

jo234v
7. jún 2025
@knmmch

@jo234v Lamegon mi po 4 dňoch vysadili, mal som zlé pečeňové testy.. ..na spanie nasadili Kventiax, Prothazin a skúšame ešte raz Trittico, 2 týždne som vysadzoval Neurol a nasadili mi ho znova:-/ po tejto "náloži" som sa konečne vyspal.. ..ale aby s nebol mimo témy tak Lamegon t.j. účinná látka Agomelatín u mňa negatívna skúsenosť, zhoršenie psychického stavu a zlé výsledky pečeňových testov..

@knmmch kventiax som skusala aj ja davnejsie, ale nesadol mi velmi. S triticom sa vyspis, len tie motaky cez den aspon pre mna boli, ked som bola na 100mg. ja som tiez na neurole a cakam na to, co mi predpise zas lekarka...uz rozmyslam nad lavekanom z reklamy - to len na odlahcenie ✌️🤭😃 drzim palce, nech sa ti polepsi, drz sa🤞

jo234v
7. jún 2025
@rasticek7777

@knmmch ahoj, mal si nejake konkretne problemy, co sa pecene tyka, alebo si to kontrolujes pravidelne?

rasticek7777
autor
8. jún 2025

Ahojte, beriem uz 3 tyzdne ten Paretin aj Lamegom.... zlepsenie ziadne, spanok biedny, snad aj vacsia nervozita a uzkost.... zajtra zacinam celou aj Paretin aj Lamegom.... je uz dovod na beznadej? Aktualne nevidim vychodisko z tejto situacie ☹ Dakujem

malary
9. jún 2025
@rasticek7777

Ahojte, beriem uz 3 tyzdne ten Paretin aj Lamegom.... zlepsenie ziadne, spanok biedny, snad aj vacsia nervozita a uzkost.... zajtra zacinam celou aj Paretin aj Lamegom.... je uz dovod na beznadej? Aktualne nevidim vychodisko z tejto situacie ☹ Dakujem

@rasticek7777 nie je to na beznádej. Treba vydržať ako zaberú celé lieky. Ak nie, ešte nech ti pridá možno lexaurin

knmmch
13. jún 2025
@rasticek7777

@rasticek7777 pri odbere krvi sa na to prišlo.. ..odber krvi pri nasadení tohto lieku by mal byť štandard..

knmmch
13. jún 2025
@jo234v

@knmmch kventiax som skusala aj ja davnejsie, ale nesadol mi velmi. S triticom sa vyspis, len tie motaky cez den aspon pre mna boli, ked som bola na 100mg. ja som tiez na neurole a cakam na to, co mi predpise zas lekarka...uz rozmyslam nad lavekanom z reklamy - to len na odlahcenie ✌️🤭😃 drzim palce, nech sa ti polepsi, drz sa🤞

@jo234v tak dali mi na večer Kventiax, Trittico 2/3, Prothazin a Neurol 0,25mg.. ..po tomto "koktejle" som sa v pohode vyspal, postupne budeme upravovať..

dora281
30. jún 2025
@jo234v

@jo234v Ahoj , poslal som Ti správu ..........🙂

Strana
z2