Skúsenosti s liekom Concor a nízky krvný tlak
Ahojte.Bola som v stredu na kontrole u interného a povedala som mu ze mávam točenie hlavy a niekedy aj búšenie srdca a nevoľno. Brala som egilok na busenie,keď mám to búšenie a je mi tak nevoľno a som v napätí tak mi aj tlak vyskočí na cca 135/98...podľa toho usúdil lekár ze mi už egilok nezaberá lebo ho beriem už asi 2 roky tak mi zmenil lieky na concor...užívam ho už tri dni od stredy večera. Do teraz nič..dnes sa mi začala dist hlava točiť a zmerala som si tlak a mala som 98/54 to už je dosť nizky ...akože ja mávam bežne doma nizky tak 110/60,70 ale takýto som nemala dlho.Tento liek znižuje tlak tak ja sa aj bojím ho užívať. Myslíte že to je iba dočasne prvé dni ..mate snom skúsenosti ???Neviem prečo mi predpísal lieky na tlak keď ja stále vysoký tlak nemám iba keď dostanem ten stav vtedy mi vyskočí a hneď po 10 min klesne.
@cucoca lieky, co sa davaju na busenie srdca vsetky sa pouzivaju aj na znizenie tlaku.
aj Egilok
@majamat áno ale pri egiloku som až takto nemala znížený tlak a tocenie hlavy ...tento liek je zevraj silnejší na tlak...možno aj počasie robí svoje..keď je takéto upršané pocasie tak to cítim na sebe alebo mam aj menštruáciu tak mozno aj tým ...to by bola ta lepšia možnosť ale čo ak je to s liekov
@majamat áno ale pri egiloku som až takto nemala znížený tlak a tocenie hlavy ...tento liek je zevraj silnejší na tlak...možno aj počasie robí svoje..keď je takéto upršané pocasie tak to cítim na sebe alebo mam aj menštruáciu tak mozno aj tým ...to by bola ta lepšia možnosť ale čo ak je to s liekov
@cucoca nemyslim si, ze je silnejsi, len je iny,.
ludia stale maju tendenciu poisudzovat, aky je ktory liek silny. niektore lieky sa takto posudit daju, ale vseobecne toto vobec neplati, su to rozdielne ucinne latky, pricom maju rovnake ucinky a niekomu moze zaberat to, ienmu to, co popiera nazor o sile, elbo niekomu prave Egilok moze tlak znizit a Concor vobec nie.
proste na teba takto ucinkuje, nie je to o sile.
@cucoca aku davku mas? ako dlho po podani si mala takto nizky tlak?
kolko dni ho uzivas a kedy si si takyto tlak namerala?
@cucoca aku davku mas? ako dlho po podani si mala takto nizky tlak?
kolko dni ho uzivas a kedy si si takyto tlak namerala?
@majamat
@majamat mam 2,5 a dávam si polovicu rano a polovicu večer....namerala som si ho asi okolo pol 12 ,užívam ho od stredy večer som si dala prvú polovicu.. o pol 12 som si zmerala tlak lebo sa mi točila hlava..mam taky tlakomer na zápase a malá som 98/54 ...a potom o 20 min znova a 102/53 ...hlava sa točila tak som si ľahla a teraz som si zmerala a mam 102/59
@majamat
@majamat mam 2,5 a dávam si polovicu rano a polovicu večer....namerala som si ho asi okolo pol 12 ,užívam ho od stredy večer som si dala prvú polovicu.. o pol 12 som si zmerala tlak lebo sa mi točila hlava..mam taky tlakomer na zápase a malá som 98/54 ...a potom o 20 min znova a 102/53 ...hlava sa točila tak som si ľahla a teraz som si zmerala a mam 102/59
@cucoca ja mávam normálny tlak 90/70, tiež mávam búšenie a extrasystoly, aj vysoký tep ako súčasť tetánie. Concor mi na to nepomohol, práve Egilok mi zastavil extrasystoly a ukľudnil tep. Beriem iba polku ráno. Pomohol mi aj draslík na predpis. Sú obdobia, kedy sa mi zhorší tetánia a s ňou aj kardio ťažkosti. Zvýšim Mg a o pár dní je lepšie. Tlak mi neznižuje ani Mg, ani Egilok. Doplň tekutiny, vodu, Fatru, iontové nápoje. A hlavne sa stále nekontroluj.
@cucoca ja mávam normálny tlak 90/70, tiež mávam búšenie a extrasystoly, aj vysoký tep ako súčasť tetánie. Concor mi na to nepomohol, práve Egilok mi zastavil extrasystoly a ukľudnil tep. Beriem iba polku ráno. Pomohol mi aj draslík na predpis. Sú obdobia, kedy sa mi zhorší tetánia a s ňou aj kardio ťažkosti. Zvýšim Mg a o pár dní je lepšie. Tlak mi neznižuje ani Mg, ani Egilok. Doplň tekutiny, vodu, Fatru, iontové nápoje. A hlavne sa stále nekontroluj.
@anonym_3296c7 možno aj to nieje dobre ze si stále meriam tlak..bojím sa ze odpadnem keď sa mi točí hlava...ale takto nizky tlak som nemala ešte ...už mám trocha vyšší tlak...ale tak zajtra ráno idem do prace a keď si dám zase tento liek tak nechcem aby sa mi znížil tlak zase na takúto hodnotu
@cucoca ja mám egilok na búšenie ale teda tlak mi to neznižuje.
ˇčítala si si leták??
Možné vedľajšie účinky
Tak ako všetky lieky, aj tento liek môže spôsobovať vedľajšie účinky, hoci sa neprejavia u každého.
Tieto vedľajšie účinky sú uvedené nižšie, podľa frekvencie výskytu:
Časté (vyskytujúce sa u menej ako 1 z 10 pacientov):
únava, závrat, bolesť hlavy - tieto vedľajšie účinky sa vyskytujú predovšetkým na začiatku liečby, sú zvyčajne mierne a spravidla vymiznú počas 1-2 týždňov,
pocit chladných a meravých končatín,
nízky krvný tlak.......
@cucoca ja mám egilok na búšenie ale teda tlak mi to neznižuje.
ˇčítala si si leták??
Možné vedľajšie účinky
Tak ako všetky lieky, aj tento liek môže spôsobovať vedľajšie účinky, hoci sa neprejavia u každého.
Tieto vedľajšie účinky sú uvedené nižšie, podľa frekvencie výskytu:
Časté (vyskytujúce sa u menej ako 1 z 10 pacientov):
únava, závrat, bolesť hlavy - tieto vedľajšie účinky sa vyskytujú predovšetkým na začiatku liečby, sú zvyčajne mierne a spravidla vymiznú počas 1-2 týždňov,
pocit chladných a meravých končatín,
nízky krvný tlak.......
@rozculena keby boli mierne tak sa to dá vydržať ale tak 98 na 54 je už moc nizky tlak ...ten vrchný ešte ako tak oki ale ten spodný je moc nízky nie ?
@anonym_3296c7 možno aj to nieje dobre ze si stále meriam tlak..bojím sa ze odpadnem keď sa mi točí hlava...ale takto nizky tlak som nemala ešte ...už mám trocha vyšší tlak...ale tak zajtra ráno idem do prace a keď si dám zase tento liek tak nechcem aby sa mi znížil tlak zase na takúto hodnotu
@cucoca tlakomer na zapastie je najhorsi.
neviem teraz,a ke bolo vcera pocasie? strasne vela ludi je meteosenzitvinych. nemas to z toho?
a dnes si si na obed merala tlak? aky bol?
@cucoca tlakomer na zapastie je najhorsi.
neviem teraz,a ke bolo vcera pocasie? strasne vela ludi je meteosenzitvinych. nemas to z toho?
a dnes si si na obed merala tlak? aky bol?
@majamat včera bolo lepšie ako dnes počasie ak slnko svietilo..dnes cely deň prší..Na obed som si merala a malá som nizky 98/54 a potom sa trocha zvýšil 102/60
No ja mam Concor, 5 mg, beriem ale polku 2,5 mg, ale ja som mala aj vysoky tlak. Znizuje mi ho a pulz, ako kedy 🙃. Podla lekara ta polka, teda 2,5 mg je uz "nic", tak ja spravne chapem, ze mas 2,5 a z toho este polku? Ze by to az tak znizovalo tlak? Ak ano, tak podla mna tlak znizovat nepotrebujes, ale s tym busenim nic ine ako betablokator nezaberie, lenze tie zaroven aj tlak znizuju, ako sekundarny efekt.
Len to musi dobre posudit lekar.
@cucoca concor nie je liek na tlak. Uzivam ho uz asi 3 roky- mozno mas vysoke davky. Ja uzivam polovicu tab 2,5 mg a mne velmi pomohol, nakolko mi pri strese uz nebije tak rychlo a silno srdce a z tohto dovodu mi bol aj nasadeny. Takze lieky na tlak je 1 vec a Concor ako liek na ustalenie tepu druha.
No ja mam Concor, 5 mg, beriem ale polku 2,5 mg, ale ja som mala aj vysoky tlak. Znizuje mi ho a pulz, ako kedy 🙃. Podla lekara ta polka, teda 2,5 mg je uz "nic", tak ja spravne chapem, ze mas 2,5 a z toho este polku? Ze by to az tak znizovalo tlak? Ak ano, tak podla mna tlak znizovat nepotrebujes, ale s tym busenim nic ine ako betablokator nezaberie, lenze tie zaroven aj tlak znizuju, ako sekundarny efekt.
Len to musi dobre posudit lekar.
@nevenka no ja beriem 2.5 a s toho polku takže beriem 1.25 rano aj večer...ja neviem ci to s toho ale takýto tlak nizky som nemala ešte...aj teraz mam 90/54 a mam si dat aj ten concor ale pri tak nízkom tlaku ja neviem už
@cucoca concor nie je liek na tlak. Uzivam ho uz asi 3 roky- mozno mas vysoke davky. Ja uzivam polovicu tab 2,5 mg a mne velmi pomohol, nakolko mi pri strese uz nebije tak rychlo a silno srdce a z tohto dovodu mi bol aj nasadeny. Takze lieky na tlak je 1 vec a Concor ako liek na ustalenie tepu druha.
@kika831 no je to aj na tlak ...ale ja mam tlak v poriadku a predpísal mi takéto lieky,ja mam len to busenie a potom samozrejmesa mi aj zvýši tlak...beriem 1.25 rano aj večer
@majamat teraz mam nizky znova..mam si dat ten concor keď ho mam nizky ?
@majamat dnes som si dala a hlava sa mi už tak netoči možno aj preto ze som pila stále vodu
@majamat dnes som si dala a hlava sa mi už tak netoči možno aj preto ze som pila stále vodu
@cucoca no moze byt. nie je to vzdy tak jednoznacne, ze to robia lieky, aj pocasie ta moze ovplyvnovat, nedostatok tekutin? ja som kedyis niekedy menej pila, ale vseobecne som pijavala dost. a bola som v pohode. teraz si vezmem vodu, nakupujem zopar hodin, edzitym si zajdem na kavu, ale pridem taka odpalena domov, ze hroza. ked oddychnem a doplnim tejutiny, prejde to.

@cucoca lieky, co sa davaju na busenie srdca vsetky sa pouzivaju aj na znizenie tlaku.
aj Egilok