icon

Skúsenosti s obráteným zhryzom u detí a jeho liečbou

maroonka77
10. apr 2025

Ahojte, mate skusenosti so zakusom u deti? Dcera ma 5,5roka, chodime ortodentistovi, v maji ideme uz na otlacky. Odporucil nam snimatelny aparat aby sa jej to cim skor upravilo. Mate s tym niektora skúsenost? Ako zvládali nosenie vase deti? Po akej dobe boli vidno zmeny? Ďakujem 🙂

krasneleto
10. apr 2025

snimatelny aparat je za mna totalna hlupost... myslis ten na noc? ci ako?
prve co som ako dieta v noci spravila bolo , ze som ho vyplula...

maroonka77
autor
10. apr 2025

@krasneleto to je vec nazoru, zavisi to od doslednosti rodicov...ma sa nosit co najviac hodin, nocny strojcek je mýtus lebo to co sa za noc posunie, cez den sa vrati naspat.. Tak mi to bolo povedane odbornikom.. Ja som len chcela nazor inych mamiciek ktore si tym presli pri detoch..

krasneleto
10. apr 2025

@maroonka77 preco nedali fixny? kvoli detskym zubom?
ja nie som fanusikom, s tym sa naprd hovori, za mna vyberatelny cele zle... a viem posudit... mala som ... fixny mam treti krat ...

vanilkavan
10. apr 2025

Ahoj. Môj syn ho nosil asi 3 mesiace. Mal jednu hornú jednotku viac vzadu ako by mala( išla za dolnú jednotku pri spojených zuboch) mal vtedy 8 rokov (teraz má10). Bol to snímateľných strojček ale nosil ho cez deň aj v noci úplne bez problémov, rýchlo si zvykol. Nevypadávali mu. A ani ho nebolo nejak veľmi vidno. Prvý deň dva dosť šušľal a niektoré písmená sa mu horšie vyslovovali ,ale už po dvoch dňoch to bolo bez problémov. Myslím , že 2 x do týždňa sme otáčali takou skrutkou, kt mu vytláčala ten zúbok von. Za nás super. Určite odporúčam

maroonka77
autor
15. apr 2025

@vanilkavan ďakujem ❤️ nasa ma mliecne všetky zubky ale treba ten zhryz podchytit cim skor lebo jej moze potom hrozit operacia..dufam ze aj nasa si zvykne a bude to bezproblemov ako u vas 🙏