icon

Skúsenosti s operáciou kožnej riasy na konečníku

oliii123
6. jan 2024

Ahojte prosím máte skúsenosti s operáciou riasy takej tej prevýsajúcej kože na konečníku alebo v konečníku?

luciole
Autor odpoveď zmazal
adapech
16. jan 2025

@oliii123 tiez to potrebujem vyriesit,neviem kam.Zostalo mi to po operacii hemoroidov a je to horsie ako tie hemoroidy

miriamkazabka
20. apr 2025

@oliii123 babulky aj ste to poriešili,boli ste niekde na zákroku?

zuzuliicek
28. jún 2025

Ja som toto podstúpila pred pár dňami. Proctocare v BA, 15min zákrok, 4 stehy.. 550€ keďže nemajú zmluvu s poisťovňou.. po zákroku prvý deň s flectorom znesiteľné, potom už relatívne bez bolesti len občas pri zlej polohe sedu to cítiť.

adapech
28. jún 2025
@zuzuliicek

Ja som toto podstúpila pred pár dňami. Proctocare v BA, 15min zákrok, 4 stehy.. 550€ keďže nemajú zmluvu s poisťovňou.. po zákroku prvý deň s flectorom znesiteľné, potom už relatívne bez bolesti len občas pri zlej polohe sedu to cítiť.

@zuzuliicek treba to nejak ošetrovať?Masirovat,ktemovat,oplachovat…?
Nezostane z tiho keloidna tvrdá jazva?

zuzuliicek
4. júl 2025
@adapech

@zuzuliicek treba to nejak ošetrovať?Masirovat,ktemovat,oplachovat…?
Nezostane z tiho keloidna tvrdá jazva?

@adapech ako každú zašitú ranu.. doktor mi kázal udržovať čisté a suché najviac ako sa dá, po stolici a keď sa spotim oplachovať vlažnou vodou, raz denne dezinfekcia betadinom, sedacie kúpele v dubovej kôre (vysušujú, tak odporučil aj kúpele v morskej soli).

adapech
5. júl 2025
@zuzuliicek

@adapech ako každú zašitú ranu.. doktor mi kázal udržovať čisté a suché najviac ako sa dá, po stolici a keď sa spotim oplachovať vlažnou vodou, raz denne dezinfekcia betadinom, sedacie kúpele v dubovej kôre (vysušujú, tak odporučil aj kúpele v morskej soli).

@zuzuliicek Dakujem za správu .Chirurg mi povedal,že tá jazva môže stvrdnut na koloidnú a hrubú a to bude tiež nepríjemne a po zákroku to bude bolieť ako po operácii .Som z toho nešťastná .Orajem vám aby sa vám to pekne zhojilo

zuzuliicek
6. júl 2025
@adapech

@zuzuliicek Dakujem za správu .Chirurg mi povedal,že tá jazva môže stvrdnut na koloidnú a hrubú a to bude tiež nepríjemne a po zákroku to bude bolieť ako po operácii .Som z toho nešťastná .Orajem vám aby sa vám to pekne zhojilo

@adapech ďakujem. Ja som do toho išla z dôvodu, že som to mala už dosť veľké, a robilo to problém pri hygiene.. doktor ma upozornil, že sa to môže časom aj zapáliť mechanickým trením či už papiera alebo spodným pradlom.. teraz som 10 dní po zákroku, a zatiaľ neľutujem že som do toho išla.