icon

Skúsenosti s operáciou meniskusu a chrupavky?

olinaaaa
21. máj 2019

Bol niekto operovany?

eva8
21. máj 2019

Syn mal byt operova y na .eniskus, nakoniec mu artroskopiu nerobili. Po dvoch rokoch sa mu boless t vratila, vraj ma poskodenu chrupavku. Cakame na magneticku Tt 8u

olinaaaa
autor
22. máj 2019

@eva8 veď to mam aj ja

veronice
22. máj 2019

Nechcem strasit ale s tymto ja mam problem uz vyse 20 rokov, 7 operacii za sebou z toho jedna plastika - museli mi brat chrupavku z panvy a dat do kolena. Momentalne chodim po svojich a bez barli ale zo sportu mam povolene uz len bicykel a plavanie a pri kazdej zmene pocasia to citim v kolene... mala som 9 rokov ked to moj ortoped riesil ibuprofenom a tym ze rychlo rastiem (mam 158cm tak si viete predstavit ten "rychly" rast).
Cim skor to zacnete riesit tym lepsie. O artroze ktoru mam uz okrem kolien aj na bedrakoch ani nehovorim...

eva8
22. máj 2019

@veronice
@olinaaaa
U syna bolo povedane, ze ak magn. rezonancia nic neukaze, da sa pozriet do kolena laparoskopicky. V 10 rokoch mal uraz, spadol na konar, potom mal aj vodu v kolene. Rok necvicil, potom zacal opatovne aj s futbalom a teraz opatovne po 2 rokoch ho od zily boli. Vraj keby to bol dosledok toho urazu, prejavilo by sa to skor. Moznost rychleho rastu zamietli, to by ho obcas aj druhe zabolelo, ale inak. Mal aj nieco posunute (z ultrazvuku) Uvidime po MR.

eva8
22. máj 2019

@olinaaaa ako sa to prejavuje?

olinaaaa
autor
22. máj 2019

@eva8 myslite meniskus? No u mna to bolo strašná bolest kolena a ani zohnut ani vystriet.. Tak bola operacia a do toho mi povedali ze mam chrupavku v zlom štádiu.. Co ma viac trapi.. Lebo meniskus sa da richlo do poriadku co chrupavka nie

eva8
22. máj 2019

@olinaaaa ja sa tiez viac bojim tej chrupavky. Ako ju chcu liecit? A ako zistili, ze je to chrupavka?

sherronko
22. máj 2019

@eva8 ahoj moja dcéra mala problémy s kolenom od 14 rokov rýchlo rástla a chodí na mažoretky, boli sme na mág. Rezonancii. Mala zničenú chrupavku... Prešli sme na prírodné výživové doplnky.. Teraz ma 18 rokov a už sa nesťažuje.

eva8
22. máj 2019

@sherronko ahoj, dakujem. Syn chodi na futbal. Prosim, japis mi do IP obake oripravkyvsa jednalo. Este oockam na tu MR. Po akej dobe trenovala? Synovi podavam kolagenvv takych cukrikoch - vyzivovy doplnok. Bolelovju len jedno koleno? Je mozne, ze bolo viac namahane

olinaaaa
autor
22. máj 2019

@eva8 no pri meniskuse keď operovali zistili..

eva8
22. máj 2019

@olinaaaa dakujem. Istemu sportovcovi pri operacii zistili, ze ma pretrhnute vazy v kolene, ale nebol to problem, pretoze mal tak dobre vysportovane svaly, ze mu to vsetko drzalo pokope. Bola navrhnuta laparoskopia kolena, aby bolo vidno, co tam je. Ak MR neukaze nic a bude ho to nadalej boliet, budu odporucat. Zatial na to nechcem mysliet, lebo vrtat do kolena....

lentil0805
3. okt 2019

ja som bola pre 2 t na artroskopii, zobrali mi kus vnútorného menisku a brúsili chrupavky, chodím o barliach zatial

macko19
4. máj 2021

Dobrý deň,
mám ísť na operáciu - artroskopiu chrupavky kolena, mám už 4.stupeň.
Rada by som sa opýtala, či niekto z vás bol na tejto operácii v Agel clinic v Bratislave? Aké máte prosím vás skúsenosti? Boli ste celkovo uspani, alebo ste mali lokálnu anesteziu? Vopred ďakujem za odpovede.
😞

rohovce
10. okt 2021

Dobrý deň prajem,čaká ma operácia menisku v stredu,neviete ako to prebieha?musia má uspať?nechajú si vás tam cez noc alebo ak bude všetko v poriadku tak vás pošlú domov? Operujú má Nemocnica svätého Michala

mimi27712
10. okt 2021

@rohovce ahoj tieto informácie by ti mali dať priamo pred v nemocnici. Všade je to inak. Mne operovali meniskus v Piešťanoch na súkromnej klinike a ja som tam jednu noc musela zostať, kvôli narkoze. Operácia trvala cca 30 minút v celkovej narkoze

macko19
10. okt 2021

@rohovce Ahoj, mňa operovali na jednodňovej chirurgii. Bola som v celkovej anestézii. Operovali ma okolo 11:00 a o 18:00 som už išla domov. Všetko je individuálne. Všetky informácie poskytujú pri predoperacnom vyšetrení. Treba sa opýtať. Neboj sa, všetko dobre dopadne. Prajem veľa síl a zdravia. 🍀🙏

macko19
10. okt 2021

@rohovce Niekedy dávajú len lokalku, ale väčšinou celkovú anestéziu.

gpatricia
4. nov 2021

@rohovce Ahoj.. Ako dopadla operácia? Ja idem budúci týždeň tiez nemocnica Svätého Michala. Prasknutý meniskus tiež. Pustili ťa v ten deň domov? Ďakujem za odpoveď.