Skúsenosti s operáciou meniskusu a chrupavky?
Bol niekto operovany?
Nechcem strasit ale s tymto ja mam problem uz vyse 20 rokov, 7 operacii za sebou z toho jedna plastika - museli mi brat chrupavku z panvy a dat do kolena. Momentalne chodim po svojich a bez barli ale zo sportu mam povolene uz len bicykel a plavanie a pri kazdej zmene pocasia to citim v kolene... mala som 9 rokov ked to moj ortoped riesil ibuprofenom a tym ze rychlo rastiem (mam 158cm tak si viete predstavit ten "rychly" rast).
Cim skor to zacnete riesit tym lepsie. O artroze ktoru mam uz okrem kolien aj na bedrakoch ani nehovorim...
@veronice
@olinaaaa
U syna bolo povedane, ze ak magn. rezonancia nic neukaze, da sa pozriet do kolena laparoskopicky. V 10 rokoch mal uraz, spadol na konar, potom mal aj vodu v kolene. Rok necvicil, potom zacal opatovne aj s futbalom a teraz opatovne po 2 rokoch ho od zily boli. Vraj keby to bol dosledok toho urazu, prejavilo by sa to skor. Moznost rychleho rastu zamietli, to by ho obcas aj druhe zabolelo, ale inak. Mal aj nieco posunute (z ultrazvuku) Uvidime po MR.
@olinaaaa dakujem. Istemu sportovcovi pri operacii zistili, ze ma pretrhnute vazy v kolene, ale nebol to problem, pretoze mal tak dobre vysportovane svaly, ze mu to vsetko drzalo pokope. Bola navrhnuta laparoskopia kolena, aby bolo vidno, co tam je. Ak MR neukaze nic a bude ho to nadalej boliet, budu odporucat. Zatial na to nechcem mysliet, lebo vrtat do kolena....
ja som bola pre 2 t na artroskopii, zobrali mi kus vnútorného menisku a brúsili chrupavky, chodím o barliach zatial
Dobrý deň,
mám ísť na operáciu - artroskopiu chrupavky kolena, mám už 4.stupeň.
Rada by som sa opýtala, či niekto z vás bol na tejto operácii v Agel clinic v Bratislave? Aké máte prosím vás skúsenosti? Boli ste celkovo uspani, alebo ste mali lokálnu anesteziu? Vopred ďakujem za odpovede.
😞
Dobrý deň prajem,čaká ma operácia menisku v stredu,neviete ako to prebieha?musia má uspať?nechajú si vás tam cez noc alebo ak bude všetko v poriadku tak vás pošlú domov? Operujú má Nemocnica svätého Michala
@rohovce Ahoj, mňa operovali na jednodňovej chirurgii. Bola som v celkovej anestézii. Operovali ma okolo 11:00 a o 18:00 som už išla domov. Všetko je individuálne. Všetky informácie poskytujú pri predoperacnom vyšetrení. Treba sa opýtať. Neboj sa, všetko dobre dopadne. Prajem veľa síl a zdravia. 🍀🙏

Syn mal byt operova y na .eniskus, nakoniec mu artroskopiu nerobili. Po dvoch rokoch sa mu boless t vratila, vraj ma poskodenu chrupavku. Cakame na magneticku Tt 8u