icon

Skúsenosti s operáciou nosnej prepážky

babikamm
27. mar 2017

Ahoj-te! Chcela by som sa spýtať, či má niekto skúsenosti s operáciou nosnej prepážky? Ja ju mám krivú, lekár ORL mi navrhol operáciu. Ale, okrem toho, že mám z toho obrovský strach, vôbec neviem, či to moje zdr.problémy vyrieši. Môže tento problém-zakrivená nosná prepážka vplývať aj na dutiny? Neznášam žiadny prievan, (ani ten naj...minimálnejší!!!!), žiadny vietor, o klíme ani nehovoriac. Spôsobuje mi to obrovské problémy, bolesť hlavy (kostí), čeľustí,... no nepríjemne! Ak máte s tým niekto skúsenosti, poraďte, prosíííím!!! Už som z týchto večne sa opakujúcich zdr.problémov naozaj nešťastná...vdaka

Strana
z2
ivvaa
17. apr 2020

@majka64 Ako si dopadla? Ja som tiež po.

ladislav86
10. máj 2020

Dobry. chcem sa spytat to poistovna hradi?

ladislav86
10. máj 2020

Ahoj dam ti tip. Najprv skoč tam k imunologovi alergologovi.

duratlicka
19. máj 2020

@babikamm Ako to dopadlo? Polepšilo sa Vám po operácii? Ja som mala ako dieťa dva úrazy nosa a od detstva mávam hrozné nádchy. Stále ma posielali na alergo,ale alergiu nemám. ORL povedal,že mám krivú nosovú prepážku,ale operáciu nenavrhol. Už mám nádchu takmer každý mesiac dva týždne. Takže je asi na čase to operovať.

tinapa
19. máj 2020

@babikamm Ja mám tiež operovanú nosnú prepážku, nie kvôli dutinám, ale zle sa mi dýchalo..bola na strede nosnej dierky.. Výrazne mi to pomohlo, aj keď tá op samozrejme nie je med lízať, že áno..no ale ktorá je... Neboj sa, ono to všetko prejde, najnepríjemnejšie sú tak tri dni po op, aspoň pre mňa boli, potom už to šlo..

tinapa
19. máj 2020

@babikamm Aj ja som si inak najprv myslela, že nemám problém s dýchaním...

berusaa
Autor odpoveď zmazal
bambii5
23. mar 2021

@jadranka40 ahoj ja mám to isté a zisitli mi deviacu nosa na tej strane ako si to potom riešila ?

16eva16
7. jún 2021

@dorottka ahoj, som tretí deň po zákroku ,pred ním som mala ten istý problém,panika ,ataky z toho že nebudem vedieť dýchať ustami,treba to povedať pred operáciou na ARE, po zákroku mi podávali lieky na upokojenie ,ale ja som mala aj svoje lieky na paniku,uzkost,týmito liekmi sa mi podarilo prekonať 48 hodín s upchatym nosom tamponmi , bolo to pre mňa ťažké,v ústach vyschynalo, trebalo každú chvíľu piť i v noci,nedalo sa späť ,ale liekmi na upokojenie som to zvladla

16eva16
7. jún 2021

Ahoj ,som tretí deň po zákroku,tampóny sú vybraté ostali dlahy ktoré výberu o týždeň,ale cez nos sa ešte ťažšie dýchať,robím si výplachy,chcem sa spýtať či má niekto skúsenosť,v nemocnici povedali že okrem výplachu nosa sa používajú aj olejové kvapky, vie niekto aké sú to kvapky ?

lajka65
8. feb 2022

@patka24 dobru deň po operácii ste mali bolesti hlavy?ja som práve dnes po operácii a strašné mi slzia oči a bolí ma hlava

lajka65
8. feb 2022

@16eva16 po operácii v ten deň ste mali bolesti hlavy?lebo ja mám.a ustúpi to?mám pocit že nevydržím tu bolest

lajka65
8. feb 2022

@16eva16 ahoj som po operácii práve dnes a mám bolesti hlavy ,je to normálne?tie bolesti hlavy?

lajka65
8. feb 2022

@babikamm ahoj mala si p operácii bolesti hlavy ,ja som práve dnes po operácii a bolí ma hlava a dosť mi to krvaca

lajka65
12. feb 2022

@abeata ahoj chcem sa opýtať viem že je to starý príspevok .manžel už po operácii bolesti hlavy nemal?lebo ja som 4 deň po operácii a mám bolesti hlavy má temene.upravi sa to časom?neviete?lebo pred operáciou som tiež mala bolesti hlavy

lily14
3. júl 2023

@berusaa ahoj môžem sa opýtať tie cysty videli na CT? A nie sú nebezpečné?dik

daniellita30
11. okt 2023

Dobrý deň...o pár dní ma čaká operácia nosovej prepážky a úprava nosových mušlí z dôvodu ťažkého dýchania nosom... viete mi niekto aktuálne popísať aké to bolo po prebudení a celkové bolesti? Akou metódou to teraz operujú? Ďakujem za všetky informácie

babika112
3. dec 2023

@evelina6 modriny sa vytvárajú pri inom type operácie napr. rhinoplatike, keď sa zasahuje do kostného skeletu

gabikahlivistia
3. jún 2024

@slavka173 a ako dlho vas bolel nos ?a ste mali nevolnosti ? Tocenie hlavy?ja som uz 2 tyzden po operacii a som natim stale zle chrasti sa mi robia neskutocne cisty preplachujem vsetko mozne robym a je stale zle dakujem

slavka173
3. jún 2024

@gabikahlivistia veľmi dlho.

boris999
23. aug 2024

Tak mne robili tuto operáciu teraz pondelok 19.8.24,tamponadu som vôbec nemal,neviem prečo, som 4 deň po OP,a samozrejme na tabletkách lebo to boli,robia sa mi také chrasty vnútri,ktoré si opatrne odstraňujem,preplachujem sprejom ktorý mi bol predpísaný každé 3 hod.,otázka vyberanie tých plastových podpier v nose alebo ako to mam nazvať je bolestivé?Aby som sa vedel na to psychicky pripraviť 😄

giannkak
4. okt 2024

Neviem či sa tu nájde niekto čo by mi mohol pomôcť som tri dni po operácii bola trošku komplikovanejšia operácia nedali mi antibiotiká hneď až na druhý deň. Medzi tým som dostala teplotu zapálilo sa mi hrdlo- angína a aj nádcha sa pridruzila. Viete mi povedat či je to ok alebo mám vyhľadať lekára. Bojím sa, chcem aby sa mi všetko v poriadku zrastlo a zahojilo. Ďakujem

tatiana149
9. okt 2024

@zuzanakacova môžem sa opýtať, kto vás operoval v Poprade? Mám ísť tiež

Strana
z2