Skúsenosti s operáciou skoliózy

drimonna
28. okt 2020

Dobrý deň.
Má niekto skúsenosti s operáciou skoliózi alebo aký máte na ňu názor ?

gemerka17
28. okt 2020

záleží od stupňa skoliózy a tak isto aké ťažkosti skolióza spôsobuje (napr. bolesti). Pri skolióze treba veľa, veľa správne cvičiť. Na masáže a mäkke techniky sa nesmie zabudnúť, tiež sú veľmi dôležité. Ako bude život s tyčou v chrbte o 20 rokov ti nikto nepovie, ani či to bude lepšie alebo horšie. Operácia má svoje riziká (to ti lekár aj často zabudne povedať, lebo by snáď zoperoval aj škrečka len aby mal on výkon a nemocnica body). Pri tejto diagnóze sa musí cvičiť už celý život (aj ako operovaný aj ako neoperovaný). Chrbticu držia svaly, tie treba vycvičiť. Inak miernu skoliózu má takmer pol plánety, horšie teda je keď tie stupne sú väčšie, ale treba sa veľmi snažiť, len aby si sa vyhla operácií.

lenja123
28. okt 2020

@drimonna operácia ako posledná možnosť, predovšetkým cvičenia, rehabilitácie, ak treba aj korzet.

nina004
28. okt 2020

@drimonna Ja osobne by som operáciu volila ako poslednú možnosť. Zaprieť sa a veľa ,veľa cvičiť. Využiť rehabilitácie. Ak by aj nedošlo k zlepšeniam,tak aspoň stav udržať. Samozrejme závisí od stavu. Ak už skolióza spôsobuje problémy s pľúcami alebo srdcom,tak tam by som sa zoperovať nechala. Mám známu ,čo jej operovali skoliózu pred 20tkou a odvtedy ma bolesti stále a teraz pred 30tkou je zrelá na ďalšiu operáciu. Nehovoriac o obmedzeniach,ktoré kôli operácii má a veľmi dlhej rekonvalescencii.

kacena4
28. okt 2020

zalezi od toho v akom veku a aky stupen. od toho sa odvija cely sled dalsich udalosti. mala som dieta ktoremu museli opreovat chrbticu v 9r. MUSELI. neudychal a tlacilo to aj na srdce nepomohol ani korzet a nebolo to nespravnym drzanim tela a necvicenim. prose genetika a diagnoza. fakt zalezi do stavu. tiez do buducnosti ake tam nastanu denenerativne zmeny vplyvom chybneho drzania chrbtice na cely vahonosny system nielen na chrbticu vnutornosti, ale aj napr. na klby noh ci ruk ale cely organizmus, preto je dobre si to zvazit zo vsetkych stran a ak lekar odporuca ako vhodne riesenie lebo je tam take percento zakrivenia treba zvazit rizika aj do buducnosti ved chodit clovek potrebuje cely zivot a platnicky pouzivat tiez... takze skor ci neskor sa tej operacii nevyhne tie platnicky sa budu opotrebovavat a nicit ak nebude spravne fungovat cely aparat a tam potom hrozi viac operacii