Skúsenosti s podaním kontrastnej látky pri magnetickej rezonancii

nxsarr
17. feb 2021

Ahojte, chcela by som sa spýtať či tu niekto má skúsenosti s podaním kontrastnej látky pri MR. Aké s tým máte skúsenosti? Pomohlo Vám to?
Za odpovede ďakujem 🙂

tenerifka
17. feb 2021

@nxsarr pomohlo na co?
Kontrastna latka sa podava preto, aby sa na MR zobrazili veci a miesta, ktore by bez nej nebolo vidno.

lujza10
17. feb 2021

Bola.som v NZ na MRI...mala som kontrastnu latku ale zmeny som necitila.

panelacikova
17. feb 2021

@nxsarr mala som v živote niekoľko MR. z toho odhadujem, že asi 5x dokopy mi bola podaná kontrastná látka. žiadne vedľajšie účinky, nič. len po pichnutí chvíľkové "zaliatie" teplom, proste ako keby mi podali do žily kalcium. trvalo to pár sekúnd a bola som na to aj upozornená. ale bolo to také celkom príjemné teplo, niežeby mi horelo v žilách 😀 a áno, ako píše prvá odpovedajúca, je to na lepšie zobrazenie snímaného orgánu 🙂 v mozgu napríklad vidia, kde je ako prekrvený, lepšie vidia cievy apod.

babulka97
17. feb 2021

@nxsarr na magneticku rezonanciu chodím každý rok, kontrastna látka lepšie zobrazuje cievy a pod. Môžu byť pri jej podaní vedľajšie účinky ako točenie hlavy, sťažené dýchanie, pocit tepla a pod.. Keď je po podaní ozaj zle treba stlačiť balónik ktorý držíte v ruke

evabb35
17. feb 2021

Nie vždy sa dáva kontrastná látka. Záleží, čo sa vyšetruje.

lady083
17. feb 2021

Mne to nikdy nic nerobilo, pohoda.

petamich
17. feb 2021

mne tiez nic, len ma upozornili, ze budem citit zvlastne teplo a inak v pohode

punka24
17. feb 2021

@nxsarr ja som nemala ale mojej babke dávali a teda asi 2 týždne jej bolo zle...

nxsarr
autor
18. feb 2021

a má niekto z vás skúsenosti s nejakou „upokojujúcou“ injekciou pred MR? pri mne prvé vyšetrenie MR nedopadlo dobre keďže mi prišlo vo vnútri zle a musela som spomínaný balónik stlačiť, no doktorka mi povedala že mi predtým môžu vpichnúť niečo na upokojenie - neviete náhodou ako to funguje?