icon

Skúsenosti s polohovým vertigom a jeho liečbou?

csipcsip000
9. feb 2024

Čaute ludia mam diagnostikovanu tuto chorobu alebo to ani nieje choroba neviem ale je to velmi neprijemne kto to ma vie ocom pisem no dnes somnou vykonali tie manevre v centrume pre poruchu rovnovahy mam v pravom uchu problem s krystalikmi ale mne je od vtedy tak zle pocit na zvracanie uz zmizol ale ja neviem ani poriadne chodit tak sa mi kruti hlava a uz som bola pritom v pohode a ze toto mam kazdy jeden den robit a za 2 tyzdne kontrola ved mne sa normalne pohorsilo ma niekto s tymto skusenost ?

Strana
z2
moncsella
16. máj 2024

@csipcsip000 ked mám také silne, tak ako kolotoč, ale hvala bohu len pár sekund, ale teraz cítim ako opytá cez den, pomaly urobím všetko, alebo len sedím. Ja beriem betahistin uz od januara ale asi nepomaha. Ty od kedy máš tie závraty?

csipcsip000
autor
16. máj 2024

@moncsella aj ja ako kolotoc ale niekedy to trva aj 20 min potom sa to postupne ustaly ale neprajem tie stavy nikomu potom z kolotoca mi to prejde ako keby som bola na lodi a hadze ma to hocikedy do stran ...fuuu ja mam uz velmi dlho tieto zavraty ...prvy som mala 10 rokov dozadu

moncsella
17. máj 2024

@csipcsip000 20minut? Bože 🥺 ako to zvládneš?

csipcsip000
autor
17. máj 2024

@moncsella no nezvladam to vtedy vobec do toho este aj panika hrozne to je

moncsella
19. máj 2024

@csipcsip000 ahoj, mne tie cviky pomahaju, uz piaty den to robím, potom niekedy sa citim zle ale celkom fajn, uz ked to cvicím ani nemám závraty ako na kolotoče, len také maličké. Niekedy potom mám pocit na vracanie ale to odíde. Myslím že časom bude to stále lepšie, tie prvé dni boli ovela horšie. Ty vobec nezvládneš to urobiť, ani ked cítiš lepšie?

hugger
Autor odpoveď zmazal
moncsella
25. sep 2024

@hugger Ahoj ja odporúčam len otoneurológa, ja som bola v Komárne /centrum poruchy rovnováhy/

Strana
z2