Skúsenosti s poruchou čuchu a chuti po covide
Ahojte prosím podeľte sa o skúsenosti kto mal divné vnímanie chuti a čuchu po covide. Moje problémy nastali asi mesiac po chorobe (až následne zvažujeme s dr že to bol asi slabší covid, testovaná som nebola). Zmenila sa mi chuť, všetko som cítila tak mdlo, nič som si nevedela ani neviem vychutnať. A pri nádychu cíti stále akoby niečo horke, niekedy chemicke, niekedy ako plyn... trva to už dva mesiace... Pridala sa mi bolesť hlava akoby taký tlak v dutine, v spánku, ozýva sa to často cez den. Všetko mi smrdí, káva ako moč, cibuľa ani nehovorim...medzitým som absolvovala ORL, gastro, všetko negatívne. Teraz chodím k fyzio.Prosím potešte ma že sa to zas niekedy vráti do normálu a že si ešte niekedy vychutnám dobre jedlo a kávu....
Ja som cítila smrad asi tru týždne. Bolo to hrozné.
Ja som nemala po kovide čuch rok a druhý rok trvalo kým sa mi vrátil, ale vrátil sa mi o 100% lepší než bol najskôr som všetko cítila akoby niekto fajčil, alebo horelo niečo, furt som chodila kontrolovať či mi deti (pubertiaci) nefajčia a či niekde nehorí 🙈. Teraz mi aj úplne jemnulinký zápach vadí, v autobuse plnom ľudí nemôžem byť lebo ma automaticky naťahuje. Hrôza.. A chuť som mala tiež asi rok takú mdlú a potom strašne kovovú, prisahám, ako keby som železné trúbky olizovala 🤣 a tiež to trvalo asi rok. A sem tam ešte cítim takú kovovú pachuť.. Po kovide som cca 3 roky
Ja som nemala po kovide čuch rok a druhý rok trvalo kým sa mi vrátil, ale vrátil sa mi o 100% lepší než bol najskôr som všetko cítila akoby niekto fajčil, alebo horelo niečo, furt som chodila kontrolovať či mi deti (pubertiaci) nefajčia a či niekde nehorí 🙈. Teraz mi aj úplne jemnulinký zápach vadí, v autobuse plnom ľudí nemôžem byť lebo ma automaticky naťahuje. Hrôza.. A chuť som mala tiež asi rok takú mdlú a potom strašne kovovú, prisahám, ako keby som železné trúbky olizovala 🤣 a tiež to trvalo asi rok. A sem tam ešte cítim takú kovovú pachuť.. Po kovide som cca 3 roky
@mimusha3 to presne ako ja...a bolesti hlavy ste nemali?
Tie mávam často, takže to nepripisujem kovidu.
Tie mávam často, takže to nepripisujem kovidu.
@mimusha3 no mňa to najviac znervózňuje lebo ma stále tlačí pri koreni nosa aj na spánku ...
Ja som po covide stratila čuch na pol roka. A ani som na to neprišla, až mi raz dcéra hovorí, mama, vyhoď ten smetiak, šak strašne smrdí, ty to necítiš ? A ja som sa zohla ku košu, zhlboka som potiahla,a ... nič. Vtedy som si uvedomila, že nemám čuch :D Ale potom sa mi vrátil. Akurát, že odvtedy neznášam pach akéhokoľvek alkoholu, vína, či piva. 4 roky som dobrovoľný abstinent :DDD
Od 2021 citim velmj silno chemicke pachy typu plyn, Slovnaft, chemikalie na cistenie, ludake pachy tiez az prilis,no napr skysnuty mliecny vyrobok nectim pokazene, a ani niektore vonenecitim. Cize ano, cuch mam mierne pomyleny, ale nie je to nic hrozne...hoci otvorene mlieko davam ocuchat muzovi alebo detom 🙂

Moja dcéra nemá poriadne chuť ani čuch od 2020 a nevedia jej pomôcť. Cíti napríklad citrón, ale necíti kyslosť.