icon

Skúsenosti s poruchou čuchu a chuti po covide

5. jún 2025

Ahojte prosím podeľte sa o skúsenosti kto mal divné vnímanie chuti a čuchu po covide. Moje problémy nastali asi mesiac po chorobe (až následne zvažujeme s dr že to bol asi slabší covid, testovaná som nebola). Zmenila sa mi chuť, všetko som cítila tak mdlo, nič som si nevedela ani neviem vychutnať. A pri nádychu cíti stále akoby niečo horke, niekedy chemicke, niekedy ako plyn... trva to už dva mesiace... Pridala sa mi bolesť hlava akoby taký tlak v dutine, v spánku, ozýva sa to často cez den. Všetko mi smrdí, káva ako moč, cibuľa ani nehovorim...medzitým som absolvovala ORL, gastro, všetko negatívne. Teraz chodím k fyzio.Prosím potešte ma že sa to zas niekedy vráti do normálu a že si ešte niekedy vychutnám dobre jedlo a kávu....

kavasmliekom
5. jún 2025

Moja dcéra nemá poriadne chuť ani čuch od 2020 a nevedia jej pomôcť. Cíti napríklad citrón, ale necíti kyslosť.

lucia13022023
5. jún 2025

Ja som cítila smrad asi tru týždne. Bolo to hrozné.

mimusha3
5. jún 2025

Ja som nemala po kovide čuch rok a druhý rok trvalo kým sa mi vrátil, ale vrátil sa mi o 100% lepší než bol najskôr som všetko cítila akoby niekto fajčil, alebo horelo niečo, furt som chodila kontrolovať či mi deti (pubertiaci) nefajčia a či niekde nehorí 🙈. Teraz mi aj úplne jemnulinký zápach vadí, v autobuse plnom ľudí nemôžem byť lebo ma automaticky naťahuje. Hrôza.. A chuť som mala tiež asi rok takú mdlú a potom strašne kovovú, prisahám, ako keby som železné trúbky olizovala 🤣 a tiež to trvalo asi rok. A sem tam ešte cítim takú kovovú pachuť.. Po kovide som cca 3 roky

autor
5. jún 2025
@mimusha3

Ja som nemala po kovide čuch rok a druhý rok trvalo kým sa mi vrátil, ale vrátil sa mi o 100% lepší než bol najskôr som všetko cítila akoby niekto fajčil, alebo horelo niečo, furt som chodila kontrolovať či mi deti (pubertiaci) nefajčia a či niekde nehorí 🙈. Teraz mi aj úplne jemnulinký zápach vadí, v autobuse plnom ľudí nemôžem byť lebo ma automaticky naťahuje. Hrôza.. A chuť som mala tiež asi rok takú mdlú a potom strašne kovovú, prisahám, ako keby som železné trúbky olizovala 🤣 a tiež to trvalo asi rok. A sem tam ešte cítim takú kovovú pachuť.. Po kovide som cca 3 roky

@mimusha3 to presne ako ja...a bolesti hlavy ste nemali?

mimusha3
5. jún 2025

Tie mávam často, takže to nepripisujem kovidu.

autor
5. jún 2025
@mimusha3

Tie mávam často, takže to nepripisujem kovidu.

@mimusha3 no mňa to najviac znervózňuje lebo ma stále tlačí pri koreni nosa aj na spánku ...

rusalkablack
6. jún 2025

Ja som po covide stratila čuch na pol roka. A ani som na to neprišla, až mi raz dcéra hovorí, mama, vyhoď ten smetiak, šak strašne smrdí, ty to necítiš ? A ja som sa zohla ku košu, zhlboka som potiahla,a ... nič. Vtedy som si uvedomila, že nemám čuch :D Ale potom sa mi vrátil. Akurát, že odvtedy neznášam pach akéhokoľvek alkoholu, vína, či piva. 4 roky som dobrovoľný abstinent :DDD

jamidea
6. jún 2025

Od 2021 citim velmj silno chemicke pachy typu plyn, Slovnaft, chemikalie na cistenie, ludake pachy tiez az prilis,no napr skysnuty mliecny vyrobok nectim pokazene, a ani niektore vonenecitim. Cize ano, cuch mam mierne pomyleny, ale nie je to nic hrozne...hoci otvorene mlieko davam ocuchat muzovi alebo detom 🙂