Skúsenosti s používaním kortikosteroidnej masti Fucicort
Zdravím, ma tu niekto z vás skúsenosť s kortikostreidnou masťou na kožu? Konkrétne na akné. Mne lekárka predpísala Fucicort. Je to plne bezpečne používať? Neškodí to príliš telu a orgánom? Ďakujem. Po dvoch dňoch užívania mi trocha opuchlo pod očami a celkovo som mal rozpálené červené líca. Vraj to je bežne, no mne to nepríde príliš zdravé😀ďakujem za každú odpoveď
@saimon653 užívam tabletky kortikosteroidov 3 roky každý deň a nijak mi to orgány nepoškodilo. Ako by ti ich mala poškodiť masť? Ideš ju jesť?
V príbalovom letáku týchto mastičiek sú popísané možné nežiaduce účinky, ako napríklad stenšenie kože, rozšírenie drobných cievok, ale to platí hlavne pri naozaj že dlhodobom užívaní silnejších foriem. Ja mám tiež na tvári dermatitídu, a natieram si kortikoidovú masť skoro denne. Ten účinok je úžasný. Je to veľmi účinná skupina liekov, pod dozorom lekára bude všetko v poriadku.
Kortikoidy na akne? Prečo?
Odporucam si vyhadat na FB skupinu (A)top život – ekzém a TSW podpůrná skupina - pre info o nežiaducich učinkoch kortik. liekov a masti. Koža je najvacsi organ tela, všetko sa vstrebava do vnutra!

Kortikoidy su bezne pouzivane liecivo a ano, pokial je na ne indikacia, su na mieste. A taketo otazky patria doktorke. Fakt uveris viac tomu, co Ti tu napise menezerka alebo predavacka na fore? Chuda doktorka.
Nevieme navyse ani v akom stave je Tvoje akne. Asi nie velmi v dobrom, ak Ti predpisala kortikoidnu mast na kozu.