icon

Skúsenosti s probiotikami Symprove

an1abella
18. máj 2025

Ahojte,

máte niekto skúsenosť s probiotikami SYMPROVE? Zvažujem ich kúpu a neviem sa rozhodnúť, či to vyskúsať za tie peniaze a bude to mať aj naozaj nejaký efekt alebo nie.

Ďakujem!

pseudomonas87
18. máj 2025

@an1abella pripájam sa, toľko reklám všade na to, od influencerov všelijakých, aj mňa by zaujímala osobna skúsenost, ďakujem 🙂

minenkaa
18. máj 2025

@an1abella pozri tieto

isis234
18. máj 2025

https://www.zdravysvet.sk/c/probiotika .. mám universal .
Kupujem od nich i lipozomálne vitamíny. Výborné výsledky pri odberoch u lekára. Keď som kupovala z lekárne, žiadny efekt.

slniecko39
18. máj 2025

Ja som užívala Symprove na mesiac (4 fľaštičky) a po pol roku opäť rovnako. Mala som tú neutrálnu príchuť, na začiatku si treba zvyknúť na kyslú chuť ale asi po 3 dňoch to prešlo a začala som sa tešiť, resp. som sa nemusela nútiť vypiť to. Účinky som pozorovala výborné, asi okolo 3. týždňa užívania a aj dlho potom... Zlepšilo sa mi trávenie, nenafukovalo ma a hlavne sa mi zmiernilo akné. Určite odporúčam všetkými desiatimi, hlavne ak prechádzate nejakými stresovým obdobím. Za mňa to určite stálo za tie peniažky aj keď áno, je to poriadne veľa... Ja som sa o tom dozvedela jednak od influencerky s Crohnovou chorobou a jednak na odporúčanie známej. Ak by som si mala znova objednať, neváhala by som 🙂

pseudomonas87
18. máj 2025
@slniecko39

Ja som užívala Symprove na mesiac (4 fľaštičky) a po pol roku opäť rovnako. Mala som tú neutrálnu príchuť, na začiatku si treba zvyknúť na kyslú chuť ale asi po 3 dňoch to prešlo a začala som sa tešiť, resp. som sa nemusela nútiť vypiť to. Účinky som pozorovala výborné, asi okolo 3. týždňa užívania a aj dlho potom... Zlepšilo sa mi trávenie, nenafukovalo ma a hlavne sa mi zmiernilo akné. Určite odporúčam všetkými desiatimi, hlavne ak prechádzate nejakými stresovým obdobím. Za mňa to určite stálo za tie peniažky aj keď áno, je to poriadne veľa... Ja som sa o tom dozvedela jednak od influencerky s Crohnovou chorobou a jednak na odporúčanie známej. Ak by som si mala znova objednať, neváhala by som 🙂

@slniecko39 ďakujem

pharmdrludka
18. máj 2025

@an1abella Neodporúčam, cena absolutne nezodpovedá, majú iba 4 bakteriálne kmene, čo je veľmi málo a pozerám ich stránku, nikdy neuvádzajú počty CFU, v akom objeme tam bakterie sú. To sú veľmi dôležité údaje.

isis234
18. máj 2025
@pharmdrludka

@an1abella Neodporúčam, cena absolutne nezodpovedá, majú iba 4 bakteriálne kmene, čo je veľmi málo a pozerám ich stránku, nikdy neuvádzajú počty CFU, v akom objeme tam bakterie sú. To sú veľmi dôležité údaje.

@pharmdrludka niekde som to čítala,,, že minimálne 6 bakteriálnych kmeňov. V lekárni som kupila (dávnejšie) 9 bak. kmeňov. Hovorili o tom i v Dámskom klube.

minenkaa
18. máj 2025

Viete že sú probiotiká ktoré majú 53kmenov

pharmdrludka
18. máj 2025
@isis234

@pharmdrludka niekde som to čítala,,, že minimálne 6 bakteriálnych kmeňov. V lekárni som kupila (dávnejšie) 9 bak. kmeňov. Hovorili o tom i v Dámskom klube.

@isis234 Dôležité je aj značenie kmeňov, kvalitné probiotiká by mali mať presný popis, nie iba napr. Lactobacillus acidophilus, ale Lactobacillus acidophilus La-10 (číselné označenie). Určite by malo byť uvedené aj koľko miliárd je v dennej dávke, toto je dôležitý údaj, ktorý má byť transparentne uvedený. No a potom každý kmeň a podtyp je vhodný na konkrétny problém resp cieľ, zápcha, hnačka, potravinová intolerancia, zvýšenie imunity, obnova mikroflóry po ATB, vginálne zdravie, regulácia hmotnosti, SIBO, Crohn, atď atď.

isis234
18. máj 2025
@pharmdrludka

@isis234 Dôležité je aj značenie kmeňov, kvalitné probiotiká by mali mať presný popis, nie iba napr. Lactobacillus acidophilus, ale Lactobacillus acidophilus La-10 (číselné označenie). Určite by malo byť uvedené aj koľko miliárd je v dennej dávke, toto je dôležitý údaj, ktorý má byť transparentne uvedený. No a potom každý kmeň a podtyp je vhodný na konkrétny problém resp cieľ, zápcha, hnačka, potravinová intolerancia, zvýšenie imunity, obnova mikroflóry po ATB, vginálne zdravie, regulácia hmotnosti, SIBO, Crohn, atď atď.

@pharmdrludka veľmi pekne ďakujem

pharmdrludka
18. máj 2025
@isis234

@pharmdrludka veľmi pekne ďakujem

@isis234 Vôbec nie je začo, prajem príjemný večer

isis234
18. máj 2025
@pharmdrludka

@isis234 Vôbec nie je začo, prajem príjemný večer

@pharmdrludka poprosím... tietú sú vhodné?... ZLOŽENIE: 27 probiotických kmeňov, 50 miliárd CFU, 17 druhov enzýmov

Bifidobacterium lactis Bl03, Lactobacillus acidophilus CCFM1200, Bifidobacterium lactis BAL005, Bifidobacterium longum CCFM760, Lactobacillus acidophilus L59, Lactobacillus brevis LBR71, Lactobacillus bulgaricusHB68, Lactobacillus casei CN1566, Lactobacillus fermentum HLF67, Lactobacillus helveticus HH28, Lactobacillus rhamnosus Lr663, Lactobacillus gasseri HLG13, Lactococcus lactis HLL31, Streptococcus thermophilus ST67, Lactobacillus plantarum CCFM1143, Lactobacillus paracasei HPC69, Saccharomyces boulardii Hs5, Lactobacillus salivarius HLS89, Bifidobacterium bifidum Bb67, Bifidobacterium bifidum CCFM1167, Bifidobacterium infantis HBI27, Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus plantarum Cn2018, Bifidobacterium longum CCFM1017, Lactobacillus paracasei CCFM1164, Lactobacillus fermentum CFM1058, Lactobacillus plantarum CCFM164

Vďaka, tiež prajem pekný večer

pharmdrludka
18. máj 2025
@isis234

@pharmdrludka poprosím... tietú sú vhodné?... ZLOŽENIE: 27 probiotických kmeňov, 50 miliárd CFU, 17 druhov enzýmov

Bifidobacterium lactis Bl03, Lactobacillus acidophilus CCFM1200, Bifidobacterium lactis BAL005, Bifidobacterium longum CCFM760, Lactobacillus acidophilus L59, Lactobacillus brevis LBR71, Lactobacillus bulgaricusHB68, Lactobacillus casei CN1566, Lactobacillus fermentum HLF67, Lactobacillus helveticus HH28, Lactobacillus rhamnosus Lr663, Lactobacillus gasseri HLG13, Lactococcus lactis HLL31, Streptococcus thermophilus ST67, Lactobacillus plantarum CCFM1143, Lactobacillus paracasei HPC69, Saccharomyces boulardii Hs5, Lactobacillus salivarius HLS89, Bifidobacterium bifidum Bb67, Bifidobacterium bifidum CCFM1167, Bifidobacterium infantis HBI27, Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus plantarum Cn2018, Bifidobacterium longum CCFM1017, Lactobacillus paracasei CCFM1164, Lactobacillus fermentum CFM1058, Lactobacillus plantarum CCFM164

@isis234 To je veľmi pekne, komplexné zloženie 👍🏼

slniecko39
18. máj 2025
@pharmdrludka

@pharmdrludka našla som na stránke aj info ohľadom CFU, aj keď je pravda, že kmene sú len 4. Na druhej strane píšu, že sú Symprove výhodné v tom, že ide o živé baktérie vo vodnom prostredí. Nechcem sa hádať a rešpektujem Vaše poznatky, len som chcela uviesť link kde je viac info:
https://www.symprove.sk/pages/veda-je-nasa-vyhoda

isis234
18. máj 2025
@pharmdrludka

@isis234 To je veľmi pekne, komplexné zloženie 👍🏼

@pharmdrludka vďaka. Pomáha .

pharmdrludka
19. máj 2025
@slniecko39

@pharmdrludka našla som na stránke aj info ohľadom CFU, aj keď je pravda, že kmene sú len 4. Na druhej strane píšu, že sú Symprove výhodné v tom, že ide o živé baktérie vo vodnom prostredí. Nechcem sa hádať a rešpektujem Vaše poznatky, len som chcela uviesť link kde je viac info:
https://www.symprove.sk/pages/veda-je-nasa-vyhoda

@slniecko39 Ďakujem za upozornenie, teraz vidím ten údaj po kliknutí na Váš link. Za mňa 4 kmene a 10mld je slabšie probotikum. Slogan "živé probiotiká" mi príde viac marketingový, ako odborný, na obhájenie nepomerne vysokej ceny k počtu kmeňov a CFU. Baktérie aj vo forme probio kvapiek či prášku obaleného v kapsule sú stále živé. Podstatné však je, že sa Vám probiotiká osvedčili a pomohli s Vašim problémom. Príjemný štart do nového týždňa 🍀

kaya18
3. jún 2025

Ja uzivam symprove 3 roky, a mam len a len dobre skusenosti. Probiotika z lekarne mi nepomohli. Az tieto. Mam SIBO a aj kopu intolerancii. Nedavno som skusila zmenu a presla na iprobio, ani nie po mesiaci uzivania sa mi pohorsilo a vratili niektore zdrav.problemy. Ako som sa vratila k symprove, sa opat problemy aj stratili.

Nie som odbornik, len uzivatel a citatel 😅 ale teda citala som, ze ono velmi aj zalezi od toho aky konkretny druh bakterii chyba v tom crevnom systeme a prave podla bakterii k probiotikach sa dany druh bakterie v crevnom systeme podpori a vysledok citime sami. Tym chcem ppvedat, ze to, co niekomu vyhovuje, nemusi aj vam hmed vyhovovat. A teda mate 2 moznosti, bud budete skusat a testovat po ktorych sa vam ulavi (moj pripad) alebo je este aj moznost podstupit vysetrenie a dat nastavit presne pre vas. 🙂

zuzana76
29. aug 2025
@isis234

@isis234 toto boli ktore probiotika? dakujem

isis234
30. aug 2025
@zuzana76

@isis234 toto boli ktore probiotika? dakujem

@zuzana76 Nech sa páči. zo zdravého sveta. https://www.zdravysvet.sk/p/probiotika-vesantec...
Odtial objednávam aj lipozomálne vitamíny (výborný účinok. Bez chémie)
Užívala som tieto :
https://www.zdravysvet.sk/p/probiotika-vesantec...
objednám aj tie prvé časom