icon

Skúsenosti s rázovou vlnou - kontraindikácie a vedľajšie účinky

gondulka1
3. mar 2025

Ahojte , máte skúsenosti s rázovou vlnou ? Máte niekto aj negatívne skúsenosti ? .. napríklad nejaké kontraindikácie alebo vedľajšie účinky ?

pribinak
3. mar 2025

@gondulka1 kolegyňa mala ostrohu, skvele jej to pomohlo

katkaseiner
3. mar 2025

ja som špekulovala, ale nepoznám nikoho z okolia a zatial riesim ine veci - mam vysunute 2 platnicky

gemerka17
3. mar 2025

@gondulka1 veľmi záleží aj od prístroja (radialna, fokusovana), sila pristroja. Veľmi to záleží od diagnozy a rozsahu co chceš liečiť. Vo všeobecnosti to dokáže veľmi pomôcť a ľudia sa vedia aj vyhnúť operácii.

3009
3. mar 2025

@gondulka1 Viem že pri rázovej vlne je kontraindikácia rakovina, aj nezhubné nádory.

gondulka1
autor
3. mar 2025

@3009 V akom zmysle kontraindikácia že človek nemôže mať rakovinu alebo to môže vytvoriť rakovinu ?

gondulka1
autor
3. mar 2025

@gemerka17 Mám kalcifikát v pravom ramene a extrémne to bolí a dnes som volala s FyzioterapeutOhm a tam je kontraindikácia že problémy ohľadom zrážanlivosti krvi a ani kŕčové žily a jednu kŕčovu zilu mi nedávno našli na ľavej nohe

gemerka17
3. mar 2025

@gondulka1 kalcifikát ti nezmizne (on sa dá odstrániť len operačne), problém je v tom, že ti to tam dráždi a vytvára zápal. Ten zápal ťa bolí, zápal dokážeš poriešiť rázovou vlnou lebo ten procedúra preniká do hlbokých tkanív. Alternatíva ja aj hilterapia (laseroterapia), ktorá rovnako ako rázová vlna ide hlboko a vie vyliečiť ten zápal.

cathycathy
3. mar 2025

@gondulka1 pokiaľ viem, pri aplikácii razovej vlny v oblasti ramena, nie je kontraindikácia krcova žila na nohe 🙂

3009
4. mar 2025

@gondulka1 vysvetlili mi že rázová vlna určitým spôsobom stimuluje bunky a kto má akýkoľvek druh rakoviny to môže bunky ešte viac rozbujnieť.

modrava
4. mar 2025

mala som kalcifikat v pravom ramene, nehybala som uz rukou od bolesti, nespavala som.. pomohlo fyzio..3 mesiace razova vlna+laser+ cvicenia+elektrostimulacia a rameno mam opat v poriadku

gondulka1
autor
6. mar 2025

@modrava to je úžasne

gondulka1
autor
6. mar 2025

@3009 Nezhubný nádor sa považuje aj za myóm na maternici ani vtedy sa nemôže dávať Rázová vlna ?

gondulka1
autor
6. mar 2025

@modrava kde ste chodili na rehabilitácie a na tieto všetky ošetrenia ?

3009
7. mar 2025

@gondulka1 neviem či myóm je kontraindikácia. Viem že pri bazaliome je to kontraindikácia.

akanism
3. sep 2025

@gondulka1 ahoj, ako si dopadla, prosim ta? Ja riesim to iste, kalcifikat v pravom ramene, neskutocne bolesti. Rukou uz nepohnem. Dnes som bola 1x na razovej vlne, ale mam pocit, ze je to este horsie