Skúsenosti s resekciou koreňového hrotu zubu
Prosím má niekto skúsenosť, že vám to robili? Mne to robili na prednej jednotke v novembri, teda pred pol rokom, zistilo sa to vlastne náhodou, keď som menila zirkónovú korunku a robili RTG a našli cystu, tak ju chirurgicky odstránili. Prerezali hore nad 3 zubami, všetko sa zahojilo a v marci urobili kontrolný RTG. Všetko ok. Len ja stále tú jazvu akoby cítim, aj v zime ma to stále omínalo, cítim to proste, zub ma nebolí ani nebolel predtým, je mŕtvy už dlho, nemala som s ním nikdy problém... len tým, že je tam tá korunka, ja mám taký divný pocit, že mi spadne, stále to ďasno cítim, aj keď sa to pekne zahojilo, neviem si zvyknúť asi.
Je to normálne. Kosť sa musí opäť na tom mieste vytvoriť, to je dlhší proces a je to jazva aj keď je zahojena a je ich občas cítiť. Je to len pocit lebo človek vie ze je trochu kratší ten zub ale on sa skracuje maximálne o 3mm a dĺžka priemerného koreňa na jednotke je do 2cm. Naozaj sa netreba báť. Len dat tomu čas.
@ronie338 dakujem ti za vsetky odpovede. Ja radsej na ten zub ani.nehryziem. je len na okrasu. Stale sa bojim ze sa nieco stane, tolko som si s nim uz presla. Alebo bez neho kym tu korunku spravili. Lebo ked zahryznem tak ho citim, neboli ale je iny na hryz... normalne ma niekedy chyti panika,ze vypadne alebo ho.bude musiet vytrhnut...mrtvy je uz 20 rokov. Problem som nikdy nemala ani nebolel...tak dufam,ze este vydrzi...za tie peniaze. Ach...

Je to normálne. Kosť sa musí opäť na tom mieste vytvoriť, to je dlhší proces a je to jazva aj keď je zahojena a je ich občas cítiť. Je to len pocit lebo človek vie ze je trochu kratší ten zub ale on sa skracuje maximálne o 3mm a dĺžka priemerného koreňa na jednotke je do 2cm. Naozaj sa netreba báť. Len dat tomu čas.