Skúsenosti s tlakovým holterom na 24 hodín
Mate niekto skusenost s tlakovym holterom na 24h?
ano, celkom cerstvu. Co potrebujes vediet?
@viestta da sa to zvladnut? V akych intervaloch meria? Boli to? Nemala si z toho uz uplne nervy? Stahuje to moc?
@viestta da sa to zvladnut? V akych intervaloch meria? Boli to? Nemala si z toho uz uplne nervy? Stahuje to moc?
@vierka5678 bojim sa … idem zajtra na neho
@vierka5678 bojim sa … idem zajtra na neho
@vierka5678 meria v polhodinovych intervaloch, v noci v hodinovych, ani som sa nezobudila. A manzetu nafukne ako normalny tlakomer, ruka neodpadne. Akurat ten pristroj je dost zavadzavy, a zober si volne tricko s dlhsim rukavom, aby sa vosiel pod neho aj pristroj a aj manzetu zakrylo.
@vierka5678 meria v polhodinovych intervaloch, v noci v hodinovych, ani som sa nezobudila. A manzetu nafukne ako normalny tlakomer, ruka neodpadne. Akurat ten pristroj je dost zavadzavy, a zober si volne tricko s dlhsim rukavom, aby sa vosiel pod neho aj pristroj a aj manzetu zakrylo.
@viestta och bojim sa, da sa vypnut? Ale to ta uz musela riadne ruka boliet…
@viestta och bojim sa, da sa vypnut? Ale to ta uz musela riadne ruka boliet…
@vierka5678 jezismaria, natlakuje, zmeria, a vyfuci vzduch. Co myslis, ze v kuse je manzeta nafuknuta? Nie, ani ked si merias tlak nie je nafuknuta, lebo nafuknuta je az kym sa nezastavi pulz a potom sfukuje, kym sa pulz neobnovi. Tlakomer źmeria pocas sfukovania manzety diastolicky aj systolicky tlak. Cele meranie nie je ani minuta, tak ako ked si merias tlak ty.
@vierka5678 jezismaria, natlakuje, zmeria, a vyfuci vzduch. Co myslis, ze v kuse je manzeta nafuknuta? Nie, ani ked si merias tlak nie je nafuknuta, lebo nafuknuta je az kym sa nezastavi pulz a potom sfukuje, kym sa pulz neobnovi. Tlakomer źmeria pocas sfukovania manzety diastolicky aj systolicky tlak. Cele meranie nie je ani minuta, tak ako ked si merias tlak ty.
@viestta no ale kazdych 30min je riadne otravne… ja mam citlivu kozu mna to boli…
@viestta no ale kazdych 30min je riadne otravne… ja mam citlivu kozu mna to boli…
@vierka5678 Jezkovi oci!!! Vsak hadam daco vydrzis. Ci?
@vierka5678 Jezkovi oci!!! Vsak hadam daco vydrzis. Ci?
@viestta no.. ja ani nie😄 odmala si zo mna vsetci srandu robia, pri odbere krvi omdlievam
Mne to bolo neprijemne fest, ale hlavne v noci a ja som s tym musela aj kojit a ked to akurat meralo, ked som s dietatom daco manipulovala...no strasne. Mna to v noci budilo a ruka mi odpadnut sla, lebo mne tlakovalo vysoko, mala som v pohybe aj 220 tlak. A navyse, ja mam paniku, uz ked vidim tlakomer a ked sa to zaplo, tak alarmy a tlak mi stupal aj z toho 🤭😅🤣. Takze meralo aj na viackrat, niekedy mal problem zmerat a opakoval to.
No vypnes asi tym, ze vyberies baterky, ale naco by si to robila? Lekar potrebuje zistit tlak pocas dna a pri roznych cinnostiach a aj v noci, ked spis, oddychjues, ci je tam zachovany prirodzeny pokles.
Tak ak si taka citlivka, tak si ani nemala marnit cas lekarovi a ostatnym pacientom, ktori na to cakaju, lebo ak to vypnes, tak naco take neuplne vysetrenie? To si mozes zmarat tlak 3x denne a hotovo. Ale asi to lekarovi nestacilo a chcel podrobnejsie.
@vierka5678 ked treba tak treba. Vlastne bud rada ze mas tu moznost- ver ze je vela ludi co by ho nosili aj tyzden keby im ho niekto naordinoval.
otravne to samozrejme je ale inak o nic nejde. Ked zacne nafukovat prestanes sa hybat - pockas kym vyfukne a ides dalej. V noci daj pozor aby si nelezala na tej ruke kde budes mat manzetu a pozor teda celodenne na pristroj. Urcite prezijes.
@viestta no.. ja ani nie😄 odmala si zo mna vsetci srandu robia, pri odbere krvi omdlievam
@vierka5678 Este som nepocula, ze by niekto robil takyto cirkus kvoli meraniu tlaku. Si skolkar alebo dospela osoba?
@vierka5678 prepac, ale zvladol to aj moj deviatak… dokonca aj spal.
@vierka5678 nič ťa bolieť nebude, fakt sa upokoj. Keď budeš stresovať, skrNemáš sa čoho báť
@vierka5678 nič ťa bolieť nebude, fakt sa upokoj. Keď budeš panikáriť a stresovať pri každom tlakovaní manžety, zbytočne ti to skreslí výsledky. Nemáš sa čoho báť. Normálne ti to bude merať tlak ako ti bežne meria lekár, len častejšie 🤷🏻♀️ hlavne nič nevypínaj a už vôbec nevyberaj baterky!
@vierka5678 nič ťa bolieť nebude, fakt sa upokoj. Keď budeš panikáriť a stresovať pri každom tlakovaní manžety, zbytočne ti to skreslí výsledky. Nemáš sa čoho báť. Normálne ti to bude merať tlak ako ti bežne meria lekár, len častejšie 🤷🏻♀️ hlavne nič nevypínaj a už vôbec nevyberaj baterky!
@nikaeli ja mam uzkostnu poruchu a odmalicka som takato… zo vsetkeho robim vedu…
@vierka5678 prepac, ale zvladol to aj moj deviatak… dokonca aj spal.
@sella38 ake mal intervaly?
@vierka5678 tak ako ti pisali. Cez den kazdych 30 min, cca od polnoci kazdu hodinu.
@vierka5678 je to ako keď ti u lekára merajú tlak,akurát každych 30min. Ja som bola v práci a teda,riadna sranda bola,keď som musela vždy niekomu vysvetliť,čo to za zvuky vydávam😄.....tesne pred koncom 24h mu odišli baterky,manžeta sa nafúkla....aaaa....keďže nesfukavala,musela som vybrať baterky😂
@nikaeli ja mam uzkostnu poruchu a odmalicka som takato… zo vsetkeho robim vedu…
@vierka5678 ja som tetanik a mávam ataky podobné tým úzkostným. Všetko je v tvojej hlave. Aj toto. Snažíme sa ti vysvetliť, že to bude v pohode, bez bolesti - ale ty si ideš svoje. Povedz svojej hlave, že to dáš. Ako som to dala ja, viestta a kopa iných ľudí, vrátane detí......
@vierka5678 ja som tetanik a mávam ataky podobné tým úzkostným. Všetko je v tvojej hlave. Aj toto. Snažíme sa ti vysvetliť, že to bude v pohode, bez bolesti - ale ty si ideš svoje. Povedz svojej hlave, že to dáš. Ako som to dala ja, viestta a kopa iných ľudí, vrátane detí......
@nikaeli len som aj nevyspata tyzden som nespala, som po chorobe a budem mat ms, vysledky budu skreslene a si myslim
@vierka5678 je to normalny tlakomer, ktory v určitých intervaloch meria tlak.
@nikaeli len som aj nevyspata tyzden som nespala, som po chorobe a budem mat ms, vysledky budu skreslene a si myslim
@vierka5678 ale prosím ťa.. nie si tak trochu aj hypochonder? výsledky z celého dňa sa spriemerujú. Aké máš vlastne ťažkosti, kvôli čomu máš holter? a aký inak mávaš tlak?
@vierka5678 ani unava, ani choroba, ani PMS nijak zavazne neovplyvnia tovj tlak. Jediny, kto ho ovplyvnuje a zbytocne zviha si ty. Staci zacat pri merani zhlboka dychat a prezijes tu "pekelnu" minutu v pohode.

ano, celkom cerstvu. Co potrebujes vediet?