icon

Skúsenosti s tlakovým holterom na 24 hodín

vierka5678
24. jún 2025

Mate niekto skusenost s tlakovym holterom na 24h?

viestta
24. jún 2025

ano, celkom cerstvu. Co potrebujes vediet?

vierka5678
autor
24. jún 2025
@viestta

ano, celkom cerstvu. Co potrebujes vediet?

@viestta da sa to zvladnut? V akych intervaloch meria? Boli to? Nemala si z toho uz uplne nervy? Stahuje to moc?

vierka5678
autor
24. jún 2025
@vierka5678

@viestta da sa to zvladnut? V akych intervaloch meria? Boli to? Nemala si z toho uz uplne nervy? Stahuje to moc?

@vierka5678 bojim sa … idem zajtra na neho

viestta
24. jún 2025
@vierka5678

@vierka5678 bojim sa … idem zajtra na neho

@vierka5678 meria v polhodinovych intervaloch, v noci v hodinovych, ani som sa nezobudila. A manzetu nafukne ako normalny tlakomer, ruka neodpadne. Akurat ten pristroj je dost zavadzavy, a zober si volne tricko s dlhsim rukavom, aby sa vosiel pod neho aj pristroj a aj manzetu zakrylo.

vierka5678
autor
24. jún 2025
@viestta

@vierka5678 meria v polhodinovych intervaloch, v noci v hodinovych, ani som sa nezobudila. A manzetu nafukne ako normalny tlakomer, ruka neodpadne. Akurat ten pristroj je dost zavadzavy, a zober si volne tricko s dlhsim rukavom, aby sa vosiel pod neho aj pristroj a aj manzetu zakrylo.

@viestta och bojim sa, da sa vypnut? Ale to ta uz musela riadne ruka boliet…

viestta
24. jún 2025
@vierka5678

@viestta och bojim sa, da sa vypnut? Ale to ta uz musela riadne ruka boliet…

@vierka5678 jezismaria, natlakuje, zmeria, a vyfuci vzduch. Co myslis, ze v kuse je manzeta nafuknuta? Nie, ani ked si merias tlak nie je nafuknuta, lebo nafuknuta je az kym sa nezastavi pulz a potom sfukuje, kym sa pulz neobnovi. Tlakomer źmeria pocas sfukovania manzety diastolicky aj systolicky tlak. Cele meranie nie je ani minuta, tak ako ked si merias tlak ty.

vierka5678
autor
24. jún 2025
@viestta

@vierka5678 jezismaria, natlakuje, zmeria, a vyfuci vzduch. Co myslis, ze v kuse je manzeta nafuknuta? Nie, ani ked si merias tlak nie je nafuknuta, lebo nafuknuta je az kym sa nezastavi pulz a potom sfukuje, kym sa pulz neobnovi. Tlakomer źmeria pocas sfukovania manzety diastolicky aj systolicky tlak. Cele meranie nie je ani minuta, tak ako ked si merias tlak ty.

@viestta no ale kazdych 30min je riadne otravne… ja mam citlivu kozu mna to boli…

viestta
24. jún 2025
@vierka5678

@viestta no ale kazdych 30min je riadne otravne… ja mam citlivu kozu mna to boli…

@vierka5678 Jezkovi oci!!! Vsak hadam daco vydrzis. Ci?

vierka5678
autor
24. jún 2025
@viestta

@vierka5678 Jezkovi oci!!! Vsak hadam daco vydrzis. Ci?

@viestta no.. ja ani nie😄 odmala si zo mna vsetci srandu robia, pri odbere krvi omdlievam

nevenka
24. jún 2025

Mne to bolo neprijemne fest, ale hlavne v noci a ja som s tym musela aj kojit a ked to akurat meralo, ked som s dietatom daco manipulovala...no strasne. Mna to v noci budilo a ruka mi odpadnut sla, lebo mne tlakovalo vysoko, mala som v pohybe aj 220 tlak. A navyse, ja mam paniku, uz ked vidim tlakomer a ked sa to zaplo, tak alarmy a tlak mi stupal aj z toho 🤭😅🤣. Takze meralo aj na viackrat, niekedy mal problem zmerat a opakoval to.
No vypnes asi tym, ze vyberies baterky, ale naco by si to robila? Lekar potrebuje zistit tlak pocas dna a pri roznych cinnostiach a aj v noci, ked spis, oddychjues, ci je tam zachovany prirodzeny pokles.
Tak ak si taka citlivka, tak si ani nemala marnit cas lekarovi a ostatnym pacientom, ktori na to cakaju, lebo ak to vypnes, tak naco take neuplne vysetrenie? To si mozes zmarat tlak 3x denne a hotovo. Ale asi to lekarovi nestacilo a chcel podrobnejsie.

lulu2014
24. jún 2025

@vierka5678 ked treba tak treba. Vlastne bud rada ze mas tu moznost- ver ze je vela ludi co by ho nosili aj tyzden keby im ho niekto naordinoval.
otravne to samozrejme je ale inak o nic nejde. Ked zacne nafukovat prestanes sa hybat - pockas kym vyfukne a ides dalej. V noci daj pozor aby si nelezala na tej ruke kde budes mat manzetu a pozor teda celodenne na pristroj. Urcite prezijes.

guudy
24. jún 2025
@vierka5678

@viestta no.. ja ani nie😄 odmala si zo mna vsetci srandu robia, pri odbere krvi omdlievam

@vierka5678 Este som nepocula, ze by niekto robil takyto cirkus kvoli meraniu tlaku. Si skolkar alebo dospela osoba?

sella38
24. jún 2025
@vierka5678

@vierka5678 prepac, ale zvladol to aj moj deviatak… dokonca aj spal.

nikaeli
24. jún 2025
@vierka5678

@vierka5678 nič ťa bolieť nebude, fakt sa upokoj. Keď budeš stresovať, skrNemáš sa čoho báť

nikaeli
24. jún 2025

@vierka5678 nič ťa bolieť nebude, fakt sa upokoj. Keď budeš panikáriť a stresovať pri každom tlakovaní manžety, zbytočne ti to skreslí výsledky. Nemáš sa čoho báť. Normálne ti to bude merať tlak ako ti bežne meria lekár, len častejšie 🤷🏻‍♀️ hlavne nič nevypínaj a už vôbec nevyberaj baterky!

vierka5678
autor
24. jún 2025
@nikaeli

@vierka5678 nič ťa bolieť nebude, fakt sa upokoj. Keď budeš panikáriť a stresovať pri každom tlakovaní manžety, zbytočne ti to skreslí výsledky. Nemáš sa čoho báť. Normálne ti to bude merať tlak ako ti bežne meria lekár, len častejšie 🤷🏻‍♀️ hlavne nič nevypínaj a už vôbec nevyberaj baterky!

@nikaeli ja mam uzkostnu poruchu a odmalicka som takato… zo vsetkeho robim vedu…

vierka5678
autor
24. jún 2025
@sella38

@vierka5678 prepac, ale zvladol to aj moj deviatak… dokonca aj spal.

@sella38 ake mal intervaly?

sella38
24. jún 2025
@vierka5678

@vierka5678 tak ako ti pisali. Cez den kazdych 30 min, cca od polnoci kazdu hodinu.

terezka1947
24. jún 2025
@vierka5678

@vierka5678 je to ako keď ti u lekára merajú tlak,akurát každych 30min. Ja som bola v práci a teda,riadna sranda bola,keď som musela vždy niekomu vysvetliť,čo to za zvuky vydávam😄.....tesne pred koncom 24h mu odišli baterky,manžeta sa nafúkla....aaaa....keďže nesfukavala,musela som vybrať baterky😂

nikaeli
24. jún 2025
@vierka5678

@nikaeli ja mam uzkostnu poruchu a odmalicka som takato… zo vsetkeho robim vedu…

@vierka5678 ja som tetanik a mávam ataky podobné tým úzkostným. Všetko je v tvojej hlave. Aj toto. Snažíme sa ti vysvetliť, že to bude v pohode, bez bolesti - ale ty si ideš svoje. Povedz svojej hlave, že to dáš. Ako som to dala ja, viestta a kopa iných ľudí, vrátane detí......

vierka5678
autor
25. jún 2025
@nikaeli

@vierka5678 ja som tetanik a mávam ataky podobné tým úzkostným. Všetko je v tvojej hlave. Aj toto. Snažíme sa ti vysvetliť, že to bude v pohode, bez bolesti - ale ty si ideš svoje. Povedz svojej hlave, že to dáš. Ako som to dala ja, viestta a kopa iných ľudí, vrátane detí......

@nikaeli len som aj nevyspata tyzden som nespala, som po chorobe a budem mat ms, vysledky budu skreslene a si myslim

leona45
25. jún 2025

@vierka5678 je to normalny tlakomer, ktory v určitých intervaloch meria tlak.

nikaeli
25. jún 2025
@vierka5678

@nikaeli len som aj nevyspata tyzden som nespala, som po chorobe a budem mat ms, vysledky budu skreslene a si myslim

@vierka5678 ale prosím ťa.. nie si tak trochu aj hypochonder? výsledky z celého dňa sa spriemerujú. Aké máš vlastne ťažkosti, kvôli čomu máš holter? a aký inak mávaš tlak?

viestta
25. jún 2025
@vierka5678

@vierka5678 ani unava, ani choroba, ani PMS nijak zavazne neovplyvnia tovj tlak. Jediny, kto ho ovplyvnuje a zbytocne zviha si ty. Staci zacat pri merani zhlboka dychat a prezijes tu "pekelnu" minutu v pohode.