icon

Skúsenosti s užívaním antidepresív pri úzkosti

broncici
1. júl 2025

Ahojte. 18 deň beriem escitalopram - eliceu - 10mg mám pocit, že mi to vôbec nezaberá. Dávam si aj polku lexaurinu 0,75mg. Dokonca mám pocit, že mi to nejak veľmi okresalo emócie, neviem byť sama sebou zatiaľ vôbec necítim svoje autentické ja. Neviem sa ani rozplakať, úplne mi to zosekalo emócie a spojenie samej so sebou. Má s tým niekto skúsenosť? Neustále všetko spochybňujem, to ako vnímam realitu, to či som to ja alebo nie som už. Brutálne sa sledujem. Viete mi poradiť? Som totálne zúfalá.

marianarem
1. júl 2025

@broncici No 18 dni je este kratko, niekedy trva aj 2x tolko, kym lieky zacnu zaberat. Ale konzultuj to radsej s psychiatrom. To neustale sledovanie je prejav tej uzkostnej poruchy. Je bezne, ked clovek s touto poruchou zacne brat lieky, ze sa jeho uzkost nasmeruje voci nim - prehnane sleduje vsetky mozne vedlajsie ucinky, spochybuje ich ucinnost. Na terapiu chodis? Bolo by treba k liekom pridat aj nejake zvladacie techniky, odputavanie pozornosti. Aj psychiatri ich poznaju, ale nemaju velmi cas to pacientov ucit, tak to robia skor psychologovia.

anlinqa
1. júl 2025

ahoj, bud treba este cakat, niektore AD trvaju dlhsie kym zaberu, alebo ti nesadli tie AD...alebo...to okresanie emocii a tak nemoze to robit ten lexaurin? skus sa poradit s dr

broncici
autor
1. júl 2025

Nie, ten lexaurin mi praveze do hodiny a pol zlepsi naladu o nieco, ale zatial nemam z tých AD pocit, ze mi zaberaju. Neviem sa ani rozplakat. To je normálne?
Že mi to tak zväzilo emócie? To sa upravi? Ked sa to rozbehne, ci ako? Kolko sa realne caka?

anlinqa
1. júl 2025
@broncici

Nie, ten lexaurin mi praveze do hodiny a pol zlepsi naladu o nieco, ale zatial nemam z tých AD pocit, ze mi zaberaju. Neviem sa ani rozplakat. To je normálne?
Že mi to tak zväzilo emócie? To sa upravi? Ked sa to rozbehne, ci ako? Kolko sa realne caka?

@broncici ja som niekedy skusala ten escitalopram a mne bolo do 2 tyzdnov trosku lepsie ale potom mi v lekarni zmenili iba inu znacku, teda liek ten isty len od inej firmy a mam pocit ze odvtedy mi nepomahali...tak som sa na to vykaslala...ale tiez by mi ich trebalo...a vraj moze byt ze tie stavy sa na zaciatku trosku zhorsia, nepise tak v pribalovom letaku? a potom sa to upravi...niekedy sa caka asi aj par mesiacov a co som pocula ze niekomu aj okolo roka az nejake AD zabrali.... :( kazdopadne urcite by som sa poradila s dr ked pojdes na kontrolu alebo aspon zavolat ci je to normalne

broncici
autor
1. júl 2025
@anlinqa

@broncici ja som niekedy skusala ten escitalopram a mne bolo do 2 tyzdnov trosku lepsie ale potom mi v lekarni zmenili iba inu znacku, teda liek ten isty len od inej firmy a mam pocit ze odvtedy mi nepomahali...tak som sa na to vykaslala...ale tiez by mi ich trebalo...a vraj moze byt ze tie stavy sa na zaciatku trosku zhorsia, nepise tak v pribalovom letaku? a potom sa to upravi...niekedy sa caka asi aj par mesiacov a co som pocula ze niekomu aj okolo roka az nejake AD zabrali.... :( kazdopadne urcite by som sa poradila s dr ked pojdes na kontrolu alebo aspon zavolat ci je to normalne

@anlinqa ja som tiez brala solacit
potom mi zmenili na eliceu ze ta ista latka, len ina firma a robi mi to toto

anlinqa
1. júl 2025
@broncici

@broncici a po tom solacite bolo lepsie?

broncici
autor
1. júl 2025
@anlinqa

@broncici a po tom solacite bolo lepsie?

@anlinqa ano!!! ale to je ta ista ucinna latka len iny vyrobca

anlinqa
1. júl 2025

no vidis a toto moze byt ten problem...mne toto iste robilo, fakt ucinna latka ta ista ale iny vyrobca a totalne mi prestali zaberat..ziadaj si naspat solacit....tiez sme na to prisli s doktorkou ze to moze byt toto, aj ked je to ta ista latka ale ina firma moze tam byt trosku cosi ine

broncici
autor
1. júl 2025
@anlinqa

no vidis a toto moze byt ten problem...mne toto iste robilo, fakt ucinna latka ta ista ale iny vyrobca a totalne mi prestali zaberat..ziadaj si naspat solacit....tiez sme na to prisli s doktorkou ze to moze byt toto, aj ked je to ta ista latka ale ina firma moze tam byt trosku cosi ine

@anlinqa a to mozem pokracovat s tym?
ci teraz akoze odznova

broncici
autor
1. júl 2025
@anlinqa

@anlinqa a vymenila si a dobre?

anlinqa
1. júl 2025

to sa musis poradit s doktorkou ze co teraz ci mozes pokracovat alebo zacat odznova, to uz ja neviem....ja som uz potom ani nemenila dalej, nechala som to tak. lebo ja som skusala viacero co mi budu robit dobre a uz som na to nemala energiu a prisli sme na to az neskor s doktorkou ze to bolo preto ze mi dali v lekarni od inej firmy...najprv sme nevedeli ze to je z toho...

anlinqa
1. júl 2025

teda myslela som tym, ze ja som uz prestala uzivat Ad, nechcelo sa mi uz...

broncici
autor
1. júl 2025
@anlinqa

teda myslela som tym, ze ja som uz prestala uzivat Ad, nechcelo sa mi uz...

@anlinqa aha len ja to teraz potrebujem

anlinqa
1. júl 2025

skus zavolat doktorke ak sa ti neda ist za nou

broncici
autor
1. júl 2025
@anlinqa

skus zavolat doktorke ak sa ti neda ist za nou

@anlinqa zajtra za nou pojdem ale mozno ze fakt este nezabrali, ja neviem…kedy zaberaju AD? Az po 4 tyzdnoch ci? a ja som na 2 a pol.

martinka17
1. júl 2025
@broncici

@anlinqa a vymenila si a dobre?

@broncici podľa mňa tie "okresané" emócie máš z Leaxuarinu. Mala som ho raz, polovičku pred jedným vyšetrením a bola som úplne mimo na pol dňa, nič som necítila, bola som proste úplne mimo, všetko mi bolo jedno, hlava totálne prázdna. Ináč viež, že ten Lexaurin je návykový, je to v podstate droga - takže si "šľahneš" a je ti dobre. Postupne budeš zvyšovať dávky, lebo prestane účinkovať a budeš v špirále závislosti. Skús počkať kým zaberú AD a viacej komunikuj s lekármi - psychológ aj psychiater skôr pomôžu ako Lexaurin.

koniarova
1. júl 2025
@broncici

@anlinqa zajtra za nou pojdem ale mozno ze fakt este nezabrali, ja neviem…kedy zaberaju AD? Az po 4 tyzdnoch ci? a ja som na 2 a pol.

@broncici ešte počkaj týždeň, dva. Skoro je hodnotiť teraz. Väčšinou sa stav prvé dva, tri týždne prechodne zhorší.

broncici
autor
1. júl 2025
@koniarova

@broncici ešte počkaj týždeň, dva. Skoro je hodnotiť teraz. Väčšinou sa stav prvé dva, tri týždne prechodne zhorší.

@koniarova 3 tyzdne? a potom sa udeje co?

anlinqa
1. júl 2025
@broncici

@broncici naozaj je to individualne komu ako zaberaju, vacsinou od 2 tyzdnov az do par mesiacov

anlinqa
1. júl 2025
@martinka17

@broncici podľa mňa tie "okresané" emócie máš z Leaxuarinu. Mala som ho raz, polovičku pred jedným vyšetrením a bola som úplne mimo na pol dňa, nič som necítila, bola som proste úplne mimo, všetko mi bolo jedno, hlava totálne prázdna. Ináč viež, že ten Lexaurin je návykový, je to v podstate droga - takže si "šľahneš" a je ti dobre. Postupne budeš zvyšovať dávky, lebo prestane účinkovať a budeš v špirále závislosti. Skús počkať kým zaberú AD a viacej komunikuj s lekármi - psychológ aj psychiater skôr pomôžu ako Lexaurin.

@martinka17 suhlasim, lexaurin je svinstvo

rozculena
1. júl 2025
@broncici

@broncici prečo ti to zmenili na eliceu? Ak ti bolo po tom inom lieku lepšie,tak nech ti predpíšu ten.

msnesquik
1. júl 2025

Trvalo mi dlhsie nez elicea nabehla, tie okresane emocie bohuzial su sucastou, tiez ma hocico nerozhodi, ale ja si to uzivam, predtym som stale revala a vedela som sa eztremne vystresovat v priebehu sekund...teraz mi myslienka sice pride, ale rychlo aj odide, AD mi zaxhranili zivot, sksu este pockat a kozultuj s dr

broncici
autor
2. júl 2025
@msnesquik

Trvalo mi dlhsie nez elicea nabehla, tie okresane emocie bohuzial su sucastou, tiez ma hocico nerozhodi, ale ja si to uzivam, predtym som stale revala a vedela som sa eztremne vystresovat v priebehu sekund...teraz mi myslienka sice pride, ale rychlo aj odide, AD mi zaxhranili zivot, sksu este pockat a kozultuj s dr

@msnesquik kolko dlhsie?

broncici
autor
2. júl 2025
@anlinqa

@martinka17 suhlasim, lexaurin je svinstvo

@anlinqa ked sa uziva v malych davkach?

anlinqa
2. júl 2025
@broncici

@anlinqa ked sa uziva v malych davkach?

@broncici lexaurin myslis? on potom prestane zaberat a davka sa musi zvysit a potom sa moze clovek az predavkovat ked si neda pozor

broncici
autor
12. júl 2025
@msnesquik

@msnesquik ako dlho to trvalo?