icon

Skúsenosti s užívaním magnézia

pomada12345
4. okt 2025

Ahojte, aké máte skúsenosti s užívaním Magnézia, ja som z neho dosť unavená.
Dakujem

anavixy
4. okt 2025

A kvoli comu ho uzivas?

miselka257
4. okt 2025

@pomada12345 dávaj si ho večer, ja ho tiež nemôžem cez deň (mám nízky tlak) 😁

tibor79
4. okt 2025
@miselka257

@pomada12345 dávaj si ho večer, ja ho tiež nemôžem cez deň (mám nízky tlak) 😁

@miselka257 a magnezium znižuje tlak? Ja viem, že tlak vyrovnáva. Vysoký znižuje a naopak

miselka257
4. okt 2025
@tibor79

@miselka257 a magnezium znižuje tlak? Ja viem, že tlak vyrovnáva. Vysoký znižuje a naopak

@tibor79 magnezium znižuje tlak, preto ak ho má človek nižší, neodporúča sa cez deň, ale večer 😁

pomada12345
autor
4. okt 2025
@miselka257

@tibor79 magnezium znižuje tlak, preto ak ho má človek nižší, neodporúča sa cez deň, ale večer 😁

@miselka257 ok dks,skusim vecer

lindayaaa
4. okt 2025

@pomada12345 Všetko je to o tom aké magnezium uživaš. Na ráno na energiu sa užíva malát alebo treonát. Na večer sa užíva glycinát alebo taurát.

lindayaaa
4. okt 2025
@miselka257

@miselka257 vobec to takto nieje. Sú rozne druhy magnezii a ak si da malat na vecer tak nezaspi a neukludni sa napr

anonym_5eade7
4. okt 2025

@pomada12345 Ja osobne musím kvôli kŕčom, ale nerobí mi nič..bez účinku

jazula
5. okt 2025
@lindayaaa

@pomada12345 Všetko je to o tom aké magnezium uživaš. Na ráno na energiu sa užíva malát alebo treonát. Na večer sa užíva glycinát alebo taurát.

@lindayaaa Ahoj, prosím ťa a nevieš poradiť, aký druh horčíka je v Magnosolv? Nepodarilo sa mi nájsť túto info… Ďakujem 🙂

miselka257
5. okt 2025
@lindayaaa

@miselka257 vobec to takto nieje. Sú rozne druhy magnezii a ak si da malat na vecer tak nezaspi a neukludni sa napr

@lindayaaa teraz užívam s postupným uvolňovaním 1000mg, značku si nepamätám, no skúšala som rôzne značky aj s nižším obsahom mg a zakaždým sa mi znižuje tlak 🤔
ma drmax.sk píšu:
Magnézium normalizuje napätie cievnej steny, znižuje svalové napätie, pôsobí proti svalovým kŕčom, zlepšuje fyzický a psychický stav. Rovnako ovplyvňuje aj tlak krvi. Rozširuje cievy, tým znižuje krvný tlak, prispieva k pravidelnému srdcovému rytmu, správnemu fungovanie ciev a srdca. Užívanie magnézia je možné, no vzhľadom na Váš nízky tlak, odporúčam počas užívania pravidelné monitorovanie krvného tlaku, ktorý sa môže ešte znížiť. Vo všeobecnosti nízky tlak nepredstavuje zdravotný problém, problémom sú sprievodné príznaky ako malátnosť, závrate a mdloby, únava, hučanie v ušiach. V prípade prejavu uvádzaných ťažkostí, užívanie magnézia neodporúčam.

pani tam písala o tlaku 100/60, môj je bežne nižší, okolo 80-90/50 😂 vtedy nemám pocit, že mi niečo je, až pod 80/50

miselka257
5. okt 2025
@lindayaaa

@lindayaaa ale netuším ktorý z nich to je 😂

lindayaaa
5. okt 2025
@jazula

@lindayaaa Ahoj, prosím ťa a nevieš poradiť, aký druh horčíka je v Magnosolv? Nepodarilo sa mi nájsť túto info… Ďakujem 🙂

@jazula magnosolv je kombinacia anorganickych foriem a nie kazdemu sadne, mna z neho prehanalo. Co presne chces od horcika? Napr ja kupujem na energiu z brainmarket malat a ten si davam rano a naobed. Brainmax energy magnesium sa vola.

lindayaaa
5. okt 2025
@miselka257

@lindayaaa ale netuším ktorý z nich to je 😂

@miselka257 a aky uzivas? Ja na energiu Brainmax energy magnesium napr

miselka257
5. okt 2025
@lindayaaa

@miselka257 a aky uzivas? Ja na energiu Brainmax energy magnesium napr

@lindayaaa oprava, teraz som došla domov, pozerám, teraz mám len 500mg, nie 1000, to som mala inú značku týmpádom 😏 teraz mám Galvex, v lekárni mi odporučili 💁‍♀️

vlucifuk
5. okt 2025

Baby, prosím, ktoré magnézium je teda na zníženie tlaku? Už som sa v tom stratila. Ak by ste mali aj tip na konkrétny produkt, poteším sa. Ďakujem.

lindayaaa
5. okt 2025
@vlucifuk

Baby, prosím, ktoré magnézium je teda na zníženie tlaku? Už som sa v tom stratila. Ak by ste mali aj tip na konkrétny produkt, poteším sa. Ďakujem.

@vlucifuk ono to je jedno v podstate na znizenie tlaku z dlhodobeho hladiska jedno. Ale napr na ukludnenie a uzitie vecer napr toto. : https://www.pilulka.sk/daily-calming-magnesium-...

tibor79
5. okt 2025
@miselka257

@lindayaaa oprava, teraz som došla domov, pozerám, teraz mám len 500mg, nie 1000, to som mala inú značku týmpádom 😏 teraz mám Galvex, v lekárni mi odporučili 💁‍♀️

@miselka257 v tom Galvex je čistého horčíka 51 mg

miselka257
5. okt 2025
@tibor79

@miselka257 v tom Galvex je čistého horčíka 51 mg

@tibor79 a to je dobré či zlé? 😀

eliska13
5. okt 2025
@vlucifuk

@tibor79
@miselka257 to je málo.
@vlucifuk Magnosolv má muž od internistu dáva si ho na noc, lebo ráno bol unavený z neho a ráno si dáva liek na tlak

jazula
7. okt 2025
@lindayaaa

@jazula magnosolv je kombinacia anorganickych foriem a nie kazdemu sadne, mna z neho prehanalo. Co presne chces od horcika? Napr ja kupujem na energiu z brainmarket malat a ten si davam rano a naobed. Brainmax energy magnesium sa vola.

@lindayaaa No ja som mala príšerné kŕče v rukách cez deň, nakoniec na základe toho určili tetániu…takže primárne niečo proti kŕčom. Magnosolv mi predpísala neurologička, ale teda konkrétne túto nepovažujem za top v odbore, keby som mala niečo vážnejšie, tak ju zmením.