Skúsenosti s užívaním preháňadla Clensia pred kolonoskopiou
Zdravím máte skúsenosti s prehanadlom Clensia? Idem totižto za par dni na kolonoskopiu a chcem sa opýtať ako ste užívali to prehanadlo. Lebo ja idem až o 11:30 a pokyny mam na papieri že mam 1. Dávku brat o 3 poobede a 2. O 18:00. Lenze mne sa zdá že pán doktor niečo vravel v tom zmysle že 6 hodin pred tym mozem vziat. Vedeli by ste mi poradiť? Lebo známa bola na 11 a jej dali o 23:00 1. Dávku a 2. O 6:00 ráno lenze bojim sa že či sa ne pototo keď tam pôjdem a + mam svoje dni mozem ísť ajtak?
Za hocijake skúsenosti by som vám bola vďačná dievčence 🙂
@petrasterancakova ja som to brala večer o 18.00 a potom ráno okolo 2.00 ale ja som išla na 7.00. Tiez som mala svoje dni, tesne predtým som iba vymenila tampón a nebol problém.
@petrasterancakova neviem ako ste na tom, no ja som extremne citliva na chute a konzistencie a ta clensia bola pre mna hroza.. mne trvalo aj hodinu kym som to vobec dala do seba (a mozno aj viac), po malickych hltoch.. Viem ze taketo veci treba rychlo vypit, ni jednoducho to neslo.. ja som mala casovu rezervu este, no kebyze zacnem uplne nacas, tak s prepacenim sa aj poseriem cestou na vysetrenie..
@petrasterancakova neviem ako ste na tom, no ja som extremne citliva na chute a konzistencie a ta clensia bola pre mna hroza.. mne trvalo aj hodinu kym som to vobec dala do seba (a mozno aj viac), po malickych hltoch.. Viem ze taketo veci treba rychlo vypit, ni jednoducho to neslo.. ja som mala casovu rezervu este, no kebyze zacnem uplne nacas, tak s prepacenim sa aj poseriem cestou na vysetrenie..
Clensiu je dobre si zarobit do cireho jablkoveho dzusu, potom sa to da pit.
@karolinakr_ba
@petrasterancakova
ja som užívala Clensiu dvakrát. Určite ju začni piť skôr, ako Ti odporučil lekár, aspoň tú prvú dávku. Telo sa Ti vyčistí už po prvej dávke dostatočne. Ja som nesmela nič piť 4 hodiny pred výkonom kolonoskopie, 6 hodín sa mi zdá zbytočne dlhá doba. Druhú dávku by som si dala cca o polnoci, prip. o 01:00 ráno. Radšej z Teba včas všetko výjde, dáš v kľude sprchu doma, akoby si mala mať strach z pokakania cestou do nemocnice. Ja som mala iba analgosedáciu do žily, nie celkovú.
Posledné 2-3 dcl. som už musela vyliať, nedokázala som to do seba dať. Odporúčam riediť jablkovym džúsom bez dužiny a veľa, veľa vody zapíjať. Príprava je horšia, ako celé vyšetrenie. Držím palce ❤️
rano pred vysetrenim uz urcite nie - nedobehla by si ani do ambulancie. ja som brala vecer o 6 a potom nejak velmi skoro rano okolo 3-4 a isla som na vysetrenie okolo 11 a veru nebolo mi vsetko jedno, bala som sa ist z domu. ak si mala spravnu prirpavnu dietu uz po 1 davke pojde len voda.
rano pred vysetrenim uz urcite nie - nedobehla by si ani do ambulancie. ja som brala vecer o 6 a potom nejak velmi skoro rano okolo 3-4 a isla som na vysetrenie okolo 11 a veru nebolo mi vsetko jedno, bala som sa ist z domu. ak si mala spravnu prirpavnu dietu uz po 1 davke pojde len voda.
@bg92 to sa robí v prípade, že máš vyšetrenie na obed. Napríklad môj gastro robí kolonoskopie od 12,00 do 14,30. Čiže pri ňom sa pije jedna clensia deň predtým večer a jedna ráno od šiestej. AK máš vyšetrenie ráno, tak obe dávky sa pijú deň predtým, od obeda do večera.
@billy_jean ja som mala pokyny ako pisem vyssie a naozaj som skoro nedobehla do ambulancie, stale to zomna islo.
Ahoj, ja som mala síce EZICLEN, ale princíp je rovnaký. Mala som prvú dávku o 13:00, druhú o 16:00 a teda neskor by som ani nechcela, ja som ešte do polnoci chodila na záchod. Aj ráno. Kolono som mala 10:30.
Tiež som mala menštruáciu (inak výborná kombinácia) a lekárka mi povedala, že si musím tampónn pred samotným vyšetrením vybrať, že by to bolelo. Takže na vyšetrení som bola bez a potom som si dala hneď po zákroku vložku.
Držím palce.
Ahoj, ja som mala síce EZICLEN, ale princíp je rovnaký. Mala som prvú dávku o 13:00, druhú o 16:00 a teda neskor by som ani nechcela, ja som ešte do polnoci chodila na záchod. Aj ráno. Kolono som mala 10:30.
Tiež som mala menštruáciu (inak výborná kombinácia) a lekárka mi povedala, že si musím tampónn pred samotným vyšetrením vybrať, že by to bolelo. Takže na vyšetrení som bola bez a potom som si dala hneď po zákroku vložku.
Držím palce.
@basaj ja som mala este v aute pod sebou uterak, keby nahodou :D
Baby , koľko po druhej dávke ste chodili na WC?
Keď to dopijem napr o 6tej, do 10tej ešte budem behať na WC? 4 hod., alebo menej?
U mna to bolo zvlastne. Ja som velmi oneskorene isla na WC, az po takych 4 hodinach. Neviem ako to maju ine baby.

Ja som brala prvu davku poobede a druhu rano o siestej som zacala pit. Ak ides rano, tak sa obe davky beru den predtym, jedna po obede a druha vecer. Idealne sa predtym uz vycistit saraticou.