icon

Skúsenosti so živicovými korunkami

liduska87
15. aug 2023

Dobrý deň prosím vás má niekto skúsenosti zo zivicovimi korunami? Aká dlho vydrzia

Strana
z2
e1i
15. aug 2023

@miamia04 ja som si davala keramicke su 250 jeden zub. Mostik s 3 zubmi stal 770, 20 z toho boli otlacky
Mam aj jednu zirkonkeramicku ta bola 300

e1i
15. aug 2023

@citron25 da. Dr ti ho dobuduje pod korunku

miamia04
15. aug 2023

@citron25 dá sa spraviť koreňová nadstavba - čap a na to normálne korunka. Treba sa spýtať zubára na to.

miamia04
15. aug 2023

@e1i a tie keramické oni sa nelámu? Myslím na okrajoch koruniek, tam ako hryzieš? Či nie sú krehké? A držia si peknú bielu farbu?

e1i
15. aug 2023

@miamia04 nie. Su pekne biele a dr vravel ze zivotnost kvalitna

miamia04
15. aug 2023

@e1i ďakujem. Možno sa oplatí priplatiť/došetriť si na tie keramické, ak je životnosť dlhšia, neviem koľko? Len tie živicové , dávajú sa ako dočasné, to viem, ale zasa aka sú pekne spravené a z kvalitnej živice, tak môžu vydržať a byť alternatívou kvôli peniazom. A treba mať aj šťastie na šikovného zubného technika. Aby urobil kvalitné a pekné korunky.😌
Lebo nechcem platiť za drahé korunky, keď technik ich nevie urobiť pekné.

e1i
15. aug 2023

@miamia04 no mne zivicove docasne osadil a urobil zubar hned u seba na pockanie. Dorobil zub a odchadzala som s docasnou korunkou. Ale musela som len makke nelepive jedla jest lebo docasna. Ak by sa uvolnila mala som hned utekat k nim takze kvalitovo ozaj ako docasne,raz som tyzden mala raz 3.

miamia04
15. aug 2023

@e1i neviem či robia dočasné a trvalé z tej istej živice. ja som jedla všetko, ach, ťažko dnes so zubármi..

e1i
15. aug 2023

@miamia04 no ten moj ma v ponuke len tie tri druhy ako som pisala prvy raz,pricom vravi ze kovokeramicke uz ani nerobi. Iba keramicke a drahsie zirkonkeramicke.ze kovok.uz ani nepamata kedy naposledy niekto chcel unho

liduska87
autor
15. aug 2023
Strana
z2