Slabé nohy po Covide a zadýchavanie
Ahojte, som 12 den po pozit. Pcr. A stale nevladzem. Ledva prejdem na wc. Hore schodmi vyjdem a neviem sa dodychat. Aj nohy ma strasne bolia. Kedy to prejde? 🙏🙏🙏
@nevenka Smutne, ze sa nedali zaockovat 😔. Je mi luto, ze takto dopadli. Verim, ze sa z toho dostanu. Ale poviem ti, ze na toto ochorenie liecba ani poriadne neexistuje. .moji rodicia prekonali v marci, ich obvodacka to brala velmi poctivo, by si neverila, kolko liekov, od kortikoidov, antibiotik, dokonca ivermectin. Nie, priebeh bol zly, aj napriek vybornej starostlivosti. Mamina sa este dlho doliecovala na plucnom, dlho brala fraxiparin, rehabilitovala. Toto ochorenie je zakerne a ak naraz sa nakazi take mnozstvo ludi a kazdy ocakava 100% starostlivost, je nemozne to dosiahnut, pritom stacilo sa zaockovat...no smutne
Ja som mala takúto slabosť po vakcíne aj štyri týždne tak ,že tiež žiadna super skúsenosť.
My to tiež riešime. Dnes som mala ísť už do práce po karanténe no som nemožná. A brat musel na infúziu. Chýbal mu draslík. Ako mu ho doplnili je už silnejší.
@nevenka chvalabohu my nemame osobnu skusenost s covid oddelenim, nepotrebovali sme ani vysetrenie klasicke ...zvladli sme to..a musim sa opakovat..ako vsetci zaockovani ktorych poznam..to samozrejme neplati aj naopak, moze mat aj nezaockovany dobry priebeh..ale zaockovany ho ma na 95 % dobry..
@kamatopo ja som stale na PN..a dcera 5 rocna prekonala bez priznakov, dnes uz mala ist do skolky, 5.11. Pcr pozitiv , uz davno po karantene, a cez vikend dostala silnu nadchu, uplne zachripla a mala 37,3...na porazenie...pritom sme len doma a chodila len na na nasu zahradu, asi ten covid riadne oslabuje imunitu, ona nebyva chora..ani atb este nikdy nebrala..tak uvidime..ja som uz na tom celkom dobre, uz len pokasliavam ale citim ze uz ok..cuch aj chut sa vratili v takej kvalite ako predtym..
@lenka123456789123 ja som aj po astre bola mesiac a pol PN, potom zmerane protilatky 129 velmi vysoke.teraz mi to pomohlo vyrazne pri covide, telo uz reagovalo naucene, vsetky priznaky boli kratsie a menej intenzivne ako po astre..u mna fungovalo...a po pfeizeri u nas aj znamych velmi male, bud ziadne alebo 3 dni priznaky, naozaj sa toho clovek zbavuje uplne inak ako ked schyta bez ockovania..skusenost zo sirokeho okolia aj vlastnej rodiny
@dadis ano mas uplnu pravdu, u nas v rodine aj ludia, hned zohnala lekarka - ich vlastna rodina - lieky z Rakuska, mali vsetku vsetku liecbu ktora bola mozna, rychla hospitalizacia, nezanedbalo sa vobec nic, stale pod osobnym dohladom, vo februari to bolo...a napriek tomu bolo do tyzdna a pol po nich..mali smolu, ze vtedy este neboli zaockovani lebo to nebolo mozne, uz boli aj objednani a ochoreli jak naschval ten tyzden..ano.boli uz 70 rocni ale dnes ako zaockovani by 100% prezili a uzivali si vnucat..a to si niektori ludia stale nedokazu uvedomit..myslia si ze ked im nejaky sudruh v TV naordinuje na covid celaskon ci bromexin s vodkou, ze to v pohode zvladnu aj neockovani..je to smutne...toto robit s ludmi, ktori su mnohokrat naivnejsi ako deti..
@lacibo nie som zaočkovana, bola som v tom že v mojom veku a s dobrou imunitou to dám ľavou zadnou no asi som sa prebrala, no podľa tabuľky som mala lachky priebeh. Určite zvažujem očkovanie, zrovna som dovolala s lekárom a ten mi odporúča už o dva mesiace. Je to jedna dávka, lebo toto prekonanie sa počíta za prvú .
@panelacikova tiež to tak podvedome viem, ale priznám sa, že hlavne v tomto období mám strach chodiť po lekároch.
@kamatopo dobre si sa rozhodla..mysliet si ze ja mam imunitu, som mlada, nic mi to neurobi...je dost iracionalne...uz sa to potvrdilo na x ludoch...tou vakcinou si zabezpecis ako tak mierny priebeh a ovela menej nasledkov, ja som napr.dnes bola na poliklinike s dcerou a sama som sa cudovala ako som tych 5 poschodi vybehla po schodoch bez zadychania, cize ako predtym...to je super, vzhlafom k tomu ze x ludi udava zadychavanie,stratu cuchu, aj po roku este..drzim palce!
@indiankaindi verím ti. na tvojom mieste by som sa tiež bála. predsa len, už to máš takmer rok za sebou. nakaziť sa môžeš kedykoľvek :(

@lacibo sesterka len volala, na urgent siel svagor, po telefonickom odporuceni doktorky z infektologie - ze tu v BB je hned sito, vonku a ide sa rovno na Covid oddelenie. Mimochodom, tam ma v maji supli s kaslom s negativnym testom, lebo vsetci s respiracnymi problemami mali ist tam, dufam, ze sa to zmenilo uz...🤔