Slabosť v nohách, tŕpnutie, potenie a pocit na odpadnutie

5. nov 2020

Stava sa mi takyto stav, vacsinou ked som vonku s detmi alebo ked niekam idem. Z nicoho nic mi pride zle. Slabe nohy, trpnutie trochu, ledva vtedy dojdem domov. Raz som pri tomto stave zmerala tlak a mala som vyssi aj tep. Co za tym moze byt? Ako si s tym poradit v tej situacii? Mozem odpadnut? Nezda sa mi, lebo sak tlak mam vtedy vyssi ako obvykle. Bezny tlak mam 100/70, ked mi je zle tak 120/80 viem ze to je ideal ale mne asi to nahle stupanie robi zle.

miriam11
5. nov 2020

Máš tetaniu. Súvisí s nou aj uzkostna porucha. Precitaj si o tom.

lenuska9999
5. nov 2020

Skús začať užívať magnézium

simsalabim
5. nov 2020

Ak je to iba vonku, mohla by to byt aj agorafobia.

autor
5. nov 2020

@miriam11 mozem naozaj odpadnut? Lebo vlastne len toho sa bojim, preto nechodim velmi von. Ale teda pri vyssom tlaku sa asi neda odpadnut.

katkaretro
5. nov 2020

@miriam11 presne to som chcela napísať aj ja, že je to psychického pôvodu, keď zacítim čo len najmenší náznak že mi začne byť zle, hneď prídu myšlienky so strachom a panikou, a je to ešte horšie....napr. čo keď s deťmi budem sama a vtedy odpadnem a čo keď sa mi niečo stane, takže som sa dlhodobo žiaľ bála aj chodiť von, lebo už automaticky pri tej myšlienke mi naozaj začalo aj fyzicky byť takto ako opisuješ. Nakoniec som radšej zostávala doma a syna uspávala v kočíku na balkone...😒

nataliazet
5. nov 2020

Bez vysetrenia je velmi tazke takto urcit, co to je. Moze to byt tetania, moze to byt zacinajuci problem s tlakom (trebalo by zistit hladinu cholesterolu, ci nahodou nezacina upchavat nejaku cievu) , moze to byt zaciatok nejakeho neurologickeho ochorenia typu SM, moze to byt cisto psychickeho povodu. Odporucam ist aspon na nejake zakladne vysetrenia, pokial to bude pretrvavat.