Slabý otras mozgu

anavie
15. feb 2022

Ahojte, vo štvrtok som si pri zatváraní vchodovej brány udrela hlavu. Resp. Fúkal vietor a brána mi buchla do hlavy. Po 10 min to prestalo bolieť neriešila som to. V sobotu ma vsak zacala boliet hlava. V nedelu a v pondelok sa bolesti zdvojnasobili, velke migreny, cele dve noci som nespala, sumi mi v usiach cely den. Vecer som aj zvracal, nechuti mi jest. Dnes som isla na urgwnt na traumacku. Odmietli ma vysestrit, lebo uraz sa nestal dnes ale par dni dozadu. A mam ist normalne na chirurgiu do ambulancie. Vecer este skusim druhu pohotovost.

Mali ste niekto podobne priznaky pri urazw ?

luccija
15. feb 2022

@anavie mohla si si niečo na krčnej chrbtici posunut tým nárazom

ecko80
15. feb 2022

@anavie Ahoj, po uraze hlavy som pocitovala silnu bolest celej hlavy hned po uraze, silne sumenie, zavraty, pocit na vracanie, dvojite videnie a tieto priznaky som pocitovala aj niekolko dni po uraze (okrem rozmazaneho videnia). Mala som otras mozgu. Robili mi CT mozgu a chrbtice, rtg hrudnika, ale to vsetko hned po uraze na urgente.

anavie
autor
15. feb 2022

@ecko80 ahoj, dakujem, mne po uraze nic praveze nebolo, tak cudne ze prve priznaky o 3 dni

ecko80
15. feb 2022

@anavie No neviem, asi by som isla k obvodnemu a nech posudi, kam s tym.

diamond007
15. feb 2022

@anavie ale choď na druhú pohotovost že sa stal úraz dnes a hotovo

bolarazjedna
15. feb 2022

@diamond007 no jasne, je super nápad nahovárať iných, aby klamali lekárom o svojom zdravotnom stave. Urgent je pre urgentne stavy, ma to aj v názve. Ak sa ti to stalo pred 3 dňami, a máš ťažkosti, naozaj treba vyhľadať cez deň traumatologicku ambulanciu, ale nie urgent. Urgent je pre stavy, ktoré nepočkajú do rána. Potom sa čudujú ľudia, že tam čakajú aj 3 hodiny, lebo polovica ľudí tam ide riešiť svoj stav, ktorý by mohli vyriešiť aj cez deň, a ktovie koľko z nich takto podobne "základe", že ma náhle vzniknuté ťažkosti. Mňa ako zdravotníka takyto prístup pacientov veľmi rozčuľuje, lebo potom ostane menej času na pacienta, ktorý fakt vyžaduje urgentny starostlivosť.

@anavie ak máš silné bolesti hlavy, ktoré ti neustupuju alebo sa nezlepšia po liekoch po bolesti, kludovom režime a sú neznesiteľné, resp objavia sa nové príznaky, môžeš samozrejme vyhľadať pohotovosť, ale klamať o tom, kedy to vzniklo by si nemala, je to podstatna informácia pre lekára.

anavie
autor
15. feb 2022

@bolarazjedna samozrejme by som neklamala, bola som na pohotovosti pichli mi novalgin proti bolesti ak do noci neprejde dali mi odporucanie na cpo na neurologiu