Sociálna fóbia
Ahoj. Rieši sa aj toto so psychiatrom ? Už dlhé roky sa vyhýbam ľuďom, vonku cítim ako sa na mňa každý pozera, v skupinách ľudí sa cítim veľmi nepríjemne... mam problém jest na verejnosti atď.. stále som nevedela ci je to vôbec problém alebo som len silný introvert. No narazila som na video jednej pani ktorá rozprávala presne o tomto... všetko sedí na mňa a nazvala to sociálnou fóbiou...
Preto rozmýšľam ci s tým treba zájsť k psychiatrovi.. neviem no bojím sa liekov... v detstve som chodila k psychiatrovi ale kvôli niečomu inému... už nechodím všetko bolo ok.. aj vtedy som užívala lieky a pribrala som 20kil co teraz nemôžem pribrať keďže mam 80...
@anonym_autor lieky si mala davno brat alebo terapie?
pracujes?
@anonym_autor Ja by som v prvom kole skusila psychologa, mozno bude stacit terapia.
Si teraz nešťastná ale bojíš sa liekov? No daj si dokopy priority. A keby si mala vážnu cukrovku, tiež sa budeš báť liekov?
Lieky a terapie sú zakladom
@zmrzlinka2021 správne nasadené lieky sú dôležité. Ako dieťa som dostala lieky ktoré mi nepomáhali, robili mi horšie, pribrala som z nich veľa na váhe tak je samozrejme ze mam opäť strach niečo začať brat. Ak by som zmenu nechcela nenapísala by som ani tento príspevok
Trosku empatie treba a ak nie tak napísať zbytočne komentáre..
@anonym_autor lieky si mala davno brat alebo terapie?
pracujes?
@balerina2025 pracovala som. Veľký kolektív.. 3 mesiace som mala naozaj každý deň problémy tam ísť
No už keď som ako tak každého poznala každý sa mi prihovoril tak to prešlo ale pocity keď som vošla do skladu kde už bolo veľa ľudí nezmizli. Ze sa na mňa budu pozerať a podobne.. teraz nepracujem
@balerina2025 pracovala som. Veľký kolektív.. 3 mesiace som mala naozaj každý deň problémy tam ísť
No už keď som ako tak každého poznala každý sa mi prihovoril tak to prešlo ale pocity keď som vošla do skladu kde už bolo veľa ľudí nezmizli. Ze sa na mňa budu pozerať a podobne.. teraz nepracujem
@anonym_autor mensi kolektiv mozno, napis mi. nieco ti napisem
@anonym_autor ako píšu ostatné, išla by som na terapiu, píšeš, že momentálne nepracuješ, takže aj to by som zmenila. Malý kolektív, niečo kľudné, kde by si sa cítila dobre a zvykala si na komunikáciu a ľudí. Lieky síce môžu mať kadejaké účinky ale už nie si dieťa, keď ti budú robiť zle alebo nepomôžu, pôjdeš znova aby ti dali iné. Máš chuť niečo s tým robiť, keď si založila tému tak sa toho drž, nie je fajn stráviť život zavretá sama v byte.
presne to isté som mala plus uzkosti šla som k dr dotala som nejaké antidepresiva, beriem ich len cca mesiac povedala by som že sa cítim lepšie
@anonym_autor ako píšu ostatné, išla by som na terapiu, píšeš, že momentálne nepracuješ, takže aj to by som zmenila. Malý kolektív, niečo kľudné, kde by si sa cítila dobre a zvykala si na komunikáciu a ľudí. Lieky síce môžu mať kadejaké účinky ale už nie si dieťa, keď ti budú robiť zle alebo nepomôžu, pôjdeš znova aby ti dali iné. Máš chuť niečo s tým robiť, keď si založila tému tak sa toho drž, nie je fajn stráviť život zavretá sama v byte.
@marryliese presne, tiez si myslim ze mensi kolektiv. mnohym ludom vadi, ked je niekde vela ludi, rusne prostredie...

Si teraz nešťastná ale bojíš sa liekov? No daj si dokopy priority. A keby si mala vážnu cukrovku, tiež sa budeš báť liekov?
Lieky a terapie sú zakladom