icon

Som 2,5 roka po cisárskom a mám bolesti pri cvičení

noccikalili
5. máj 2014

Mamičky chcem sa vás opýtať... Som po cisárskom už 2,5 roka. Chcela by som cvičiť no neviem lebo keď spravím cca len 20 brusakov ide má roztrhnúť od bolesti, asi 3 dní potom cítim bolesť v mieste rezu nie vonkajšieho ale vnútorného, tak ma to boli že neviem sa ani normálne zohinat normálne ma pichne až pupku. Je toto normálne? Či by som sa mala obrátiť na gynekologa? Sú tu maminy ktoré cítia bolesť v reze po cisárskom aj po rokoch? Ďakujem za rady a informácie

Strana
z2
vevesh
6. máj 2014

@katrin21 trochu sa zastanem @hameeda- v inych zemepisnych sirkach maju ine predstavy o tom co je Ok-a je to diametralne online Od sk. 5-6 cisarskych je normal,niekde priemer 😉

hameeda
6. máj 2014

@katrin21 : asi si radšej prečítaj moju prvu odpoveď pretože píšeš o niečom o čom ja som nepísala, a mám za sebou 5 cisárskych a poznám ženy ktoré májú 7,8,9 cisárskych a nikdy žiadny vážny problém nemali, ja žiadnym syndromom netrpín, skôr sa držím normálnej reality, a nie mamička ktorá sa všekého bojí, och joj toto je nezdravé a toto zasa neviem čo........ako niekto, týmto končím, napísala som zakladateľke svoj názor a hotovo, nepísala som preto aby si tu do mňa rýpala so svojími naštudovanými mudrosťami....

kitty88
6. máj 2014

Ja som 20 mesiacov po cisarskom, nic ma neboli, len obcas trocha pichne na pravej strane, ale to kvoli tomu, ze ked mi dr vyberal stehy, tak ta nit tam nejak zarastla a musel mi to tam rozbabrat, to bola horsia bolest, ako ked som sa prvykrat postavila po sekcii... preto je to miesto trocha citlivejsie, ale aj tak to takmer vobec necitim, jedine pri vacsej namahe pichne, ale fakt len trosicka, vobec to nie je silna bolest. Co sa tyka zotavovania, nebyt toho nestastneho vyberania stehov, ani by som do tyzdna nevedela, ze ma rezali, mna ta jazva od zaciatku vobec neboli, len prve dni boli strasne, potom uz fajn... takze celozivotna bolest je namieste asi len v pripadocb, kde su nejake komplikacie, zrasty a pod.

selema
6. máj 2014

ja som po cisárskom 2.roky a 3.mesiace a nemám žiadne bolesti, ani pri zmene počasia, proste všetko ok, akoby som ani nerodila sekciou ... ale je pravda, že keď som aj ja chcela začať cvičiť, tak brušáky boli o dušu 😒 cvičiť sa mi ako tak dalo, ale na druhý deň to veru bolelo - ako svalovica, ale trochu inak, bolestivejšie, mala som pocit, že ma bolela vnútorná jazva ... ale po 2.dňoch, keď prešla svalovica aj bolesť bola fuč. Od vtedy už bolo zase všetko ok, ale brušáky som radšej už necvičila.
Ja osobne si myslím, že je to tou jazvou, predsa je to brušné svalstvo už narušené, tak je jasné, že to pri námahe svalu musí bolieť.

hameeda
6. máj 2014

@vevesh : ja poznám jednu ženu, má teraz niečo okolo 80 rokov a má 11 detí odrodených cisárskym, a je to taká v pohode babka, normálne ešte aj vitálna, môj doktor po piatom povedal keď som sa ho pýtala že ako to vyzerá z vnútra tak povedal že som úplne ok, že rany sa mi veľmi dobre zahojili a keďže vie že nemám v tehotenstve veľké bruško povedal že v pohode aj po roku môžem mať ďalšie, inak ja mám tri posledné deti po sebe 5 rokov,4 roky a 2 roky. Tak som mu povedala že už končím, ďalšie dieťa neplánujem. Ja by som normálne nemala šancu porodiť na tom sa zhodli viacerý lekári už keď som bola prvý krát tehotná, mám veľmi zúženú panvu, takže som nemala na výber.....

vevesh
6. máj 2014

@hameeda to je asi tak,ked ja som po cisarskom rodila normalne a kazdy na sk bol hotovy,ze ked "jeden cisarsky,tak len cisarsky a ze mozeme mat iba dve,lebo viac nejde", a v zahranici kukaju ako puci na take hlasky...

noccikalili
autor
6. máj 2014

@selema presne ako opisuješ, akoby bolela vnutorna jazva... dnes som po brušakoch treti den a uz je to lepsie, uz prwd dvoma mesiacmi som to skusala a to iste... tri dni bolesti take cudne akoby svalovica ale inak, akoby bolela vnytorna jazva, zas som to teda skusi
A pred tromi dnami, dufala som ze tobude lepšie, no nebolo, ked som brušaky robila, bolest som necitila , len asi po desiatich minutach, no a druhy den akoze vcera tak to bol horor :\ ale niektore opisuju ze je to normalne a ine zase ze nie, tak ja neviem :\

selema
6. máj 2014

@noccikalili neviem, pre istotu sa poraď s dr. (alebo sa spýtaj nejakého trénera, či mal s niečím takým skúsenosti u ženách, ktoré precvičoval) ale ja si myslím, že je to tou jazvou, tým že cvičíš si ju naťahuješ a to je bolestivé, možno to je len o zacvičení, možno keď si brušné svaly rozcvičíš, budeš cvičiť pravidelne, tak to po čase préjde, možno to je len tým, že je to svalstvo ochabnuté, neviem veru ... ja ako som už spomenula, som brušáky už necvičila, tak neviem posúdiť, či to bolo po druhý krát rovnaké.

noccikalili
autor
6. máj 2014

Aj ja som myslela na tuto verziu ze svalstvo je asi ochabnute , ved vcera aj ked som mala dost neprijemne bolesti som si lahla a povedala si ze aj tak si este zaxvicim a spravim brušaky, no veru ani jeden som spravit nedokazala
@selema

selema
6. máj 2014

@noccikalili ešte je to možno v tom, akú máš jazvu? ... ja mám zvislý rez (od pupka dole) možno je to aj tým, lebo bežne sa robí vodorovný rez.

noccikalili
autor
6. máj 2014

Ja mam vodorovny rez a je krasny skoro ho ani nevydno, ako vravim mna to boli z vnutra
@selema

Strana
z2