icon

Som 2x zaočkovaná Astrou a bolí ma hrdlo

nisanisa
7. júl 2021

Zdravím. Kto mi poradí, prosím? Som 2x zaočkovaná Astrou ( druhá dávka bola pred 2 týždňami). Dnes ma začalo bolieť hrdlo, nie škrabať, ale mám ho zdurené, ledva prehĺtam, mám 38 stupňov teplotu a trochu ma bolia kĺby, svaly. Nástup bol proste rýchly. Neviem, že by som bola s niekým pozitívnym. A dcéra má ísť zajtra na 2.očkovanie. Mám si myslieť, že mám Covid, alebo je to skôr zápal zo studených nápojov. Ďakujem za každú radu...

Strana
z2
tenerifka
7. júl 2021

@nisanisa urcite si daj urobit antigen predtym, nez pojde dcera na ockovanie. Horucka a bolest klbov nie je zo studenych napojov

nisanisa
autor
7. júl 2021

@tenerifka no lenže antigenove testy už tuším ani nerobia...

mytoyou
7. júl 2021

@nisanisa určite robia, len obmedzili miesta a sú za poplatok

tenerifka
7. júl 2021

@nisanisa inak, stale viac sa pise o tom, ze ockovani ochoreju rovnako, sice mozes mat hocijaku inu virozu, no ale vies, nahoda je blbec.

tenerifka
7. júl 2021

@nisanisa na Sk antigen tusim nejakych 15-20 eur, mne by to za to stalo

nisanisa
autor
7. júl 2021

@tenerifka mne keď žiadam o AG test ani neponúka, že kde testujú...všetky kraje majú 0 testovacích miest. 🤔

tenerifka
7. júl 2021

@nisanisa baby tu o tom kazdy deñ pisu, urcite sa da, ja neporadim, nie som na Sk. Ale mysli na to, ze ak mas hocijaku virozu, pravdepodobne ju zacne zajtra aj dcera inkubovat, a to je s ockovanim nekompatibilne, urcite by som aspoñ tyzdeñ pockala

deti95060810
7. júl 2021

nemáš to z klímy ?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
tenerifka
7. júl 2021

@deti95060810 38º horucka, bolest svalov, klbov aj hrdlo, vsetko naraz z klimy?

mytoyou
Autor odpoveď zmazal
hettinka
7. júl 2021

@nisanisa môžeš si kúpit v lekárni domáci test, ak bude pozitívny, hlas sa na PCR.
Antigeny aktuálne je problém sa dostať. Cez korona.gov to prihlasovanie nefunguje, jedine musíš pohľadať súkromne kliniky, nemocnice a hlásiť sa rovno tam. Cena 10-15€.

vamajka
7. júl 2021

@nisanisa zajtra zavolaj svojmu MUDR. a ak ti on odporuci PCR-test tak ho mas zdarma a budes si 100percent ista

nisanisa
autor
7. júl 2021

@deti95060810 klímu nemáme v práci...ani doma

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
surama
7. júl 2021

@nisanisa Ahoj, testuje sa aj nadalej, avsak zostalo len par miest a platis si sama. To uz musis pogooglit, kde sa da ist u vas. V KE na to ako su velke nechali len par miest a ceny sa pohybuju od 10eur vyssie. Ale inak, dnes som bola v jednej lekarni a tam predavali antigenove testy z nosa a slin. Z nosa 5eur a zo slin tusim 7eur. Ale tam zrejme nemas potvrdenie, len proste vies sa otestovat ci si alebo nie si.

hettinka
7. júl 2021

@nisanisa ak bydlisko v profile sedí, tak tu
https://www.rychlotest-covid.sk/pcr-rt-test-pie...

Ale je to platené.

nisanisa
autor
7. júl 2021

@bambulienka25 ráno tam behnem pozrieť, dúfam, že ma zoberú...bez objednania

hettinka
7. júl 2021

@vamajka v tom prípade ale bude sedieť v karantene 14 dni. Aj keby bol výsledok negatívny.

vamajka
7. júl 2021

@hettinka ked bude vysledok negativny nevidim dovod na karantenu

jarmila2010
7. júl 2021

@nisanisa pri priznakoch a podozreni na covid,by si mala mat test zadarmo...skus a cez korona gov objednat alebo zavolat ruvz...tam ti poradia

vamajka
7. júl 2021

@jarmila2010 musi ju odporucit lekar inac zadarmo nie je

hettinka
7. júl 2021

@vamajka tak na RUVZ ho vidia… akonáhle niekto ide s príznakmi na PCR zadarmo, je to spojené s karantennym opatrením. Dĺžka karantény je stanovená vyhláškou, nesmie sa skracovať. Je to cudne, ale je to tak.

Takze by som skusila najjednoduchšiu a najlacnejšiu verziu - test z lekárne a sledovala to. Určite by som kontaktovala s teplotou lekára.
Ak je chorá, dieťa by som nedala ockovat tak či tak, aj ak by to bola ina viroza (čo asi aj tak bude).

jarmila2010
7. júl 2021

@vamajka tak,zavolat obvodakovi...

miankass
7. júl 2021

@nisanisa podľa mňa to je z očkovania zajtra pozajtra budeš fit.

hettinka
7. júl 2021

@miankass je uz 2 týždne po 2.dávke, to isto nebude z očkovania.

tenerifka
7. júl 2021

@miankass no po 2 tyzdñoch asi tazko

nisanisa
autor
7. júl 2021

@miankass z očkovania myslím, že nie..to som mala poočkovacie symptómy, za deň prešli...

zuzubb007
7. júl 2021

Ja mavam toto z klimy, staci mi s niekym ist v aute na druhy den chytene hrdlo

nicky221
7. júl 2021

Choď normálne k lekárovi, máš zdravotný problém a nie tu na MK babo raď 🤦🏻‍♀️ U lekára Ti spraví antigén, ak budeš mať podľa nej príznaky a uvidí sa. Budeš len chorá podľa mňa a netreba za všetkým vidieť covid 😔

Strana
z2