icon

Som chorá

23. jan 2023

nevladzem už..nechapem ako sa mi mohol bezstarostny zivot takto obratit hore nohami,,neustaly strach o vsetkych a zo vsetkeho..neustaly pocit ze ochoriem za kazdym pichnutim strach z vaznej choroby, ale zaroven strach ist k lekarovi aby to nepotvrdil..lebo potom ja neviem asi sa uz fakt zrutim..kazdy den sa obavam ci mi nieco nieje, ak mam ist uz k lekarovi tyzden predtym nespim takze som ako zombie, zo strachu..ja nechapem co je toto za zivot v 33 rokoch.psycholog nepomohol, psychiater nepomohol..asi sa dam fakt niekde zavriet uz do blazinca..nemozem ani pocut alebo precitat si ze niekdo vazne ochorel lebo hned to mam aj ja a hned mi nabehnu priznaky..to uz nieje zivot toto..prepacte za vylev :(

kacena4
23. jan 2023

no zrovna zavriet do nemocky sa nemusis davat, staci ak svoje psychicke problemy priznas sama sebe a budes mat snahu ich liecit cez psychiatra a psychologa. drzim palceky nech sa ti to podari a naplni sa ti zivot pokojom a radostou zo zivota

autor
23. jan 2023

@kacena4 uz som skusala..pomohlomi to na pol roka a zas som v tych stavoch..staci ze sa daco pokazi alebo ma niekde zaboli,..a je to naspat..je to ako zacarovany kruh z ktoreho sa neviem nijak dostat..neviem si uzivat zivot, tesit sa s dcerky s manzela z priatelov z nicoho..

1fifinka1
23. jan 2023

Úplne ta chápem. Mala som rovnaké stavy. Už je to lepšie.

autor
23. jan 2023

@1fifinka1 a co pomohlo?

anniezuzana
23. jan 2023

Prekonať strach nám pomáha vedomie, že Pán Boh nás chráni💓modlitba je riešenie. Ja keď sa pomodlim, aj keď len Otčenáš, a poprosím Ježiša o ochranu,prichádza pokoj. A veľmi dobre je na YouTube si púšťať chvály napríklad toto

https://www.youtube.com/watch?v=3OTGPEomzm4

to je moja znama, nerobím jej reklamu, nepotrebuje ďalších klientov,je vyťažená úplne do krajnosti...ale na nete má zopár dobrých prednášok, ako zvládať niektoré veci
...a tie chvaly

https://www.youtube.com/watch?v=0zY5ZHHTARk
aurinia
Autor odpoveď zmazal
1fifinka1
23. jan 2023

@autorka je to tažké. Prestala som , ale naozaj som prestala čítať o chorobách, počúvať o nich a sledovať ich. Keď niekto začne rozprávať , čo mu je, stopnem ho a nechcem to počuť a nechcem to čítať. Psychologička mi odporučila knihu Nadmerné obavy o sve zdravi, velmi mi pomohla. Ked ma nieco boli, neprikladam tomu dolezitost, pokial to neprejde do vaznejsieho stavu. Nedari sa mi to vzdy, ale je to lepsie ako predtym. Ak ma napadnu myslienky, hned si poviem, prestan blbnut a prestan riesit. Chodim na pravidelne prehliadky, ked viem, ze som bola tam a tam, som kludnejsia. Ale musis to sama v sebe zmenit. je to tazke, ale da sa to. Jednoducho vedome si prestat vytvarat katastroficke scenare v hlave, stopnut to hned v zaciatkoch a povedat, si preco prave ja by som to mala mat. A v neposlednom rade, uvedomenie si, ze z tohto strachu mozes nakoniec naozaj ochoriet. A to je pravda, lebo takych ludi, kamaratky poznam. Ktore naozaj ochoreli, a to mi otvorilo oci. Ze stop a rob s tym nieco. Tak sa snazim.

marianarem
23. jan 2023

Ja som to kedysi davno tak podobne mala, mne naozaj pomohla psychoterapia. Ale bola to tusim az stvrta psychologicka v poradi, ta bola ozaj vynikajuca. Predtym nula bodov. Takze ja by som ti poradila skusat dalsich terapeutov, nenechaj sa odradit, jeden pokus vobec nemusi stacit.

autor
23. jan 2023

teraz zas uz nemam dlhsie menzes idem k lekarovi v piatok ale uz vidim ten stres ze co mi najde..a to som bola naposledy v v septembri od stresu som az vracala potom unho v ordinacii som sa triasla ako pred popravou..pytal sa ma ci mi nieje zle lebo ze som uplne bleda..povedal ze vsetko ok..ukludnila som sa na mesiac na dva..teraz ms zas nechodi..tak zas mam stres

bloger
23. jan 2023

To by chcelo takú dlhšiu psychoterapiu. Teda myslím viac sedení. Môže byť, že si to domýšľaš. Teda ak máš potvrdené, že ti nič nie je.

autor
23. jan 2023

v poslednemu psychošovi som chodila tristvrte roka..nezabralo

msnesquik
23. jan 2023

Ahoj, skus najst ineho lekara, v drvivej vacsine mi psycholog vzdy pomohol, ja som si bohuzial takymto spravanim uhnala vaznu chorobu...nedavno sa mi zdalo, ze sa zase vraciam do rovnakeho kolotoca, uz som aj volala a tenrot yzden idem na sedenie...stres je spustacom velkeho mnozstva chorob, ak ti da lekar lieky, uzivaj ich pravidelne, k tomu treba sedenia u psychologa, ktory sice da rady, ako to prekonat, ale musis chciet hlavne sama a snazit sa

1fifinka1
23. jan 2023

@autorka Musis si uvedomit, ze zit v neustalom strachu sa neda. Nemozes tak jednoducho zit. A fakt je ten, ze naozaj to sama musis vedome zmenit. Ak budes neustale pouzivat zauzivane navyky, nepohnes sa z miesta ani so 100 psychologmi. Ak si budes neustale namyslat, ze ti nieco je, naozaj si nieco privodis. Tiez mi vynechal pred rokom menzes, presne na vianoce. Stalo sa mi to prvy krat za moj zivot, a to mam o 10 rokov viac ako ty. Mala som ale velmi velmi narocne obdobie, psychicky aj fyzicky, vedela som na 90 % ze to bude tym. Nebala som sa. Sla som po sviatkoch k lekarke, vtedy to bolo viac ako 3 tyzdnove meskanie, vysetrila ma, vsetko bolo v poriadku a dala mi injekciu, zaver bol stres. Akoze nauc sa, ze ak ti aj nieco je, pokial nemas nieco potvrdene lekarom, odbermi, vysetrenim, nerob dopredu ZIADNE zavery. Kazdeho obcas niekde pichne, zaboli, zapamataj si, ze nikto neni kazdy den a cely rok sviezi a zdravi. A hlavne ak by ti aj nieco bolo, budes to riesit, dostanes lieky. Nikdy naozaj nikdy dopredu si nerob ziadne zavery, drviva vacsina z toho, coho sa bojis sa nikdy nestane. Toto zmyslanie, ale musis nastavit v sebe. Pokial budes neustale vyhladavat na nete diagnozy, citat o chorobach, tak sa toho proste nikdy nezbavis. Zaklad je prestat nad tym premyslat, prestat sa pozorovat, a prestat vyhladavat negativne spravy. Toto vsetko ti ale museli psychologovia povedat. Ci? Coho sa vlastne uplne najviac bojis?

autor
23. jan 2023

@1fifinka1 najviac? rakoviny odkedy mi na nu zomrela 34 rocna kolegyna ktora pravidelne chodila na prehliadky..zistili jej nasadili agresivnu chemo tri mesiace na to umrela..predtym zila zdravo nepila nefajcila, nemala ešte ani deti len manzela

1fifinka1
23. jan 2023

@no, aj mne zomrela kolegyna, mala 24, operovali jej srdce, vsetko ok, jedneho dna odpadla a zomrela. bolo to strasne tazke, ale clovek sa nemoze nad tym velmi zamyslat. teta mi zomrela na jar, den predtym mi volala. su to tazke veci, ale zivot ide proste dalej.a skodis sama sebe ked to dlho nosis v sebe. stavaju sa rozne veci, rozne situacie, nauc sa ich neprenasat na seba. ona mala iny zivot, iny organizmus, ine geneticke predispozicie, iny zivotny styl atd. neporovnavaj sa s nikym, nikdy. kazdy sme iny.

mariaveronikag
23. jan 2023

@anniezuzana 👏❤🙏