icon

Som druhýkrát zaočkovaná a prešlo 14 dní. Musím sa dávať aj tak testovať?

paloma76
1. mar 2021
Strana
z3
paloma76
autor
1. mar 2021

.. Prosím 🙏🙏🙏nevie niekto link na nejakú webovu stránku, kde to zistím? Dakujem❤️

saohirka
1. mar 2021

@paloma76 ahoj , nie už sa nemusíš dávať testovať .. teda zatiaľ, ak si to niekto nerozmysli 🙂

e1i
1. mar 2021

@paloma76 nemusis, pytala som sa na to na MOM kedze manzel je taky isty pripad. preukazujes sa potvrdenim o podani druhej davky ak by ta zastavili

gelifil
1. mar 2021

nie nahodou az 14 dni po druhej davke?

km007
1. mar 2021

zdroj: https://korona.gov.sk/zakaz-vychadzania/

Pre aké osoby (pri pohybe mimo svojej domácnosti) nie je potrebný COVID test:
– osoby, ktoré prekonali ochorenie COVID-19 a majú o jeho prekonaní doklad nie starší ako 3 mesiace,
– osoby zaočkované proti ochoreniu COVID-19 aj druhou dávkou vakcíny a od tohto očkovania uplynulo aspoň 14 dní,
– osoby, u ktorých zdravotný stav alebo zdravotná kontraindikácia neumožňuje vykonanie testu na ochorenie COVID-19.

rencina_4
1. mar 2021

@paloma76 nie, ved uz mas imunitu a mas o tom papier, ze si dva krat ockovana a tym padom sa nemusis davat testovat. mala by si mat uz protilatky

dzepeta
1. mar 2021

@rencina_4 ja by som si ale dala zobrat krv na protilatky..ked hovoria ze vakcina nieje 100% ale len na nejakych 95% co ak som v tych 5 percentach a nemam vytvorene protilatky? urcite by som si dala zobrat krv aby som to mala potvrdene na 100%

rencina_4
1. mar 2021

@dzepeta vsak jasne, protilatky si clovek moze dat zobrat. treba oslovit vseobecneho doktora a poziadat ho, aby ti protilatky spravil

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
mogaa
1. mar 2021

@dzepeta no teda ja som tiež 2x preočkovaná a protilátky neriešim.....vakcína ako astra Zeneca napr.chráni pred nakazením len na nejakých 60-70%, ale na cca 90% chráni pred ťažkým priebehom....detto teraz tá vakcína od Johnson and Johnson - aj tá bude proritne chrániť pred ťažkým priebehom....takže protilátky ani neriešim, načo...testovať sa nemusím ale povinnosť nosiť rúško ostáva, takže nevidím dôvod na to že sa pôjdem testovať alebo zisťovať protilátky.....okrem toho sa stále nevie či ten očkovaný môže alebo nemôže vírus prenášať.....

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
dzepeta
1. mar 2021

@mogaa tak potom nechapem celej tej vakcinacnej propagande..vsade v spravach hovoria ze protilatky sa zacnu tvorit po druhej davke..ze ti su chraneni...tak ked si dam spravit test na protilatky a nebudem mat ziadne...co mam robit ? stale mozem virus chytit stale ho mozem roznasat a mozem mat stale tazky priebeh..

km007
1. mar 2021

organizmus je po vakcíne pripravený tvoriť protilátky akonáhle sa dostane do kontaktu s covid-19, v stave po očkovaní sa automaticky netvoria (alebo len minimálne), telo na to nemá dôvod...to je princíp mRna vakcín...test na protilátky z preventívneho dôvodu nemá zmysel

jani727
1. mar 2021

@dzepeta otazka nie je len k vam ale aj ostatnym čo sa dali zaočkovať. vy sa vôbec nebojíte aké následky budú mať vakcíny vo vašom tele po pár rokoch? že vam to môže spôsobiť trvale poškodenie? viete ake latky obsahujú?

paloma76
autor
1. mar 2021

Ďakujem baby❤️

dzepeta
1. mar 2021

@jani727 ja niesom ockovana ani sa neplanujem...mna len zaujimaju tie veci a rada sa pytam 🙂 chcem tomu porozumiet

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
dzepeta
1. mar 2021

@km007 citujem : "Následne sa podľa tejto mRNA v ľudskom tele vytvorí proteín, ktorý však sám o sebe (bez ostatných častí vírusu) nedokáže vyvolať ochorenie, avšak imunitný systém je schopný proti nemu vytvoriť protilátky. Vytvorené protilátky sú v tele neustále v pohotovosti a v prípade skutočnej infekcie dokážu škodcu rýchlo identifikovať a zničiť." cize podla tohto by som uz mala mat vytvorene protilatky..cize ked si dam zobrat krv tak by mi tto malo vyst pozitivne na protilatky....

jani727
1. mar 2021

@dzepeta dakujem za odpoved. Ja sa o to tiež zaujímam. 🙂

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
jani727
1. mar 2021

@ceresna2 no ved to práve viem, Firmy ktoré vyrabajú vakciny su pravne chranene. Žiadne odškodnenie. A ked pacientaa očkovanie poškodi tak zbytočne by mu boli aj peniaze. Ide o to, že mi nejde do hlavy že očkovanie rýchlo vymysleli ale liečiť to nevedia.

paloma76
autor
1. mar 2021

@km007 dakujeeeeeem❤️

paloma76
autor
1. mar 2021

@jani727 nie nebojím, ďakujem za opytanie😏

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
km007
1. mar 2021

@dzepeta áno, protilátky budú, ale len v malom množstve, tie "neustále v pohotovosti"...a až v prípade infekcie sa ich množstvo zvýši

jani727
1. mar 2021

@dzepeta ja som počula už takú vec že pokial človek bol s virusom v kontakte .. nemusí o tom vedieť mne napr. vyšli negativne testy ale priznaky som mala. Tak ak sa da očkovať neskôr tak sa telo moze zburiť a reagovať na očkovaciu latku katastrofalne, moze to človeka aj zabiť. A takych ludí čo sa s virusom stretli a nevedia o tom lebo mali lahky priebeh alebo bez priebehu je velmi vela.

km007
1. mar 2021

@jani727 viac sa bojím následkov nákazy covidom ktoré môžu byť fatálne v každom veku...

jani727
1. mar 2021

@paloma76 držím Vam palce aby ste bola v poriadku aj o par rokov, ale ja sa s tymi očkovaniami vôbec neviem stotožniť- že by mali človeka chrániť a vôbec mu pomôcť, skôr môžu poškodiť. Mame tu už aj juhoafricku variantu a na tu zatiaľ žiadne z dostupných očkovaní nezabera. Kto vie koľko mutacii ešte bude.

km007
1. mar 2021

@jani727 v tomto prípade je lepšie si urobiť pre očkovaním test na protilátky a podľa toho riešiť vakcínu...preto sa ľudom po prekonaní infekcie neodporúča očkovať hneď, kvôli protilátkam môžu mať viac vedľajších účinkov

jani727
1. mar 2021

@ceresna2 tieto povinne testovania ktorých sa musíme zúčastnovať sú robené za účelom aby presvedčili čo najviac ludí aby sa zaočkovali myslím že potrebuju 60-80% zaočkovanosť a pokial toto percento nedosiahnu budu obmedzenia a testovania. Od januara vraj už vyrazne klesaju počty infikovanch, ale kedze stale manipuluju vyslekdy tak to v tabulkach vyzera ako keby ich bolo stale priliš vela.

Strana
z3