Som podľa vás hypochonder?
Ahojte. Áno, mám už veľa tém, ktoré som založila, len proste nedokážem to pochopit. Prosím čítajte to len tie, ktoré majú dobrý úmysel a chápu co prežívam, nepotrebujem byť ponizena. Už dlhšie mam bolesti chrbta, trapezov, až dole pod lopatky to mam už od vysokej školy, do toho časté migrény, hlavne keď mám par dni pred MS... Ale hlava ma môže bolieť aj z krčnej chrbtice... No potom som mala problémy že sa mi ťažko dýchalo, to si myslím ze robí psychika... 2 tehotenstva som mala bezproblémové co sa týka psychiky nič som si nepripúšťala sústredila som sa len ňa bábätko... Keď sa mi narodili tak som ostala taka boja na uz po prvom pôrode a po druhom sa to zhoršilo.. Začala som sa sledovať, bála som sa ze sa mi niečo stane a deti budú vyrastať bez mami.. Sú na mňa neskutočne naviazané... Pred rokom sme mali vo vzťahu obrovské problemy bitky ponižovanie osočovanie... No od januára mam zase také problémy zo žalúdkom popravde je to po prekonaní covidu... Mam žlté stolice, bolesti v epigastriu... A až do pod rebrá to ide... Zistila som ze rebro na ľavej strane mam viac vystrcene a trosku ma to tlači cítim to a to som nemala do toho bolesti žalúdka nevoľnosti... Brali mi krv všetko ôk.. Robili mi sono brucha teiz všetko ôk... Robili mi odber stolice aj to bolo ôk... Proste všetko ôk..ale tam vzaludku ma to boli stale.. Niekedy to je pred jedlom ale to je možno hlad a niekedy po jedle.. Teraz poslednú dobu ma začal bolieť chrbát ako je vlastne žalúdok také prepojenie... Dnes som pozerala film kde bolo spomenuta rakovina pankreasa tak som si to ako blbá googlila a bum bolesť chrbta žalúdka no proste tie príznaky.. Pred týždňom som mala zaťažené dýchanie hrču v krku a nahovareala som si ze mam rakovinu pažeráka.. Do toho má paliva zaha po jedle sa mi niekedy ťažko dýcha...
Ja už neviem niekedy co zo sebou nedá sa takto žiť a neviem aké vyšetrenia mam podstúpiť... Dá SA z krvi zistit rakovina? Alebo musím hlbšie ísť
... Nasla som si novú psychologickú ktorá robí terapiu nejakými prístrojmi robí vyšetrenia tetaniu atd.. Není to len o rozpreavani lebo to mi nepomáha... Tak sa trosku teším len stále je vo mne strach a to nie je len o seba.. Ale aj o deti mám veľký strach bojím sa keď niekde s nimi som ze sa im niečo stane.. Nechcem ich nechávať samé u mami lebo sa bojím ze príde niečo nejaká búrka alebo proste niečo a už ich neuvidím.. Bojím sa byť doma sama.. Keď mám byť sama ma začne bolieť hlava točiť sa a už som v prdeli.. Ale mam aj také dni keď mi ozaj nič nie je.. Môžem byť od rána do večera na nohách..
Ked som s deťmi sa stále hráme, keď mladšia spi so staršou sa učíme všelijaké počítanie písmenká hráme pexeso človeče a podobne... Som s nimi 24 hodín 7 dní v týždni.. Ale samozrejme ten čas pre seba z dňa mam aj keď nateraz nie sama lebo sa o ne bojím...
S mamou som sa rozprávala, je to strašne a nevie ma tak pochopiť keď nevie co v skutočnosti zažívam.
@mamanadruhuu Preco pouzivas vsade ôk? Je to ok (od slova okay) nie ôk. Prepac, ale hrozne sa to cita...jak kvocka 🙈 A k teme...podla mna to mas zo psychiky. To,ze ta nieco boli, to sa da riesit vysetreniami. Ale ked ty sa bojis deti niekde nechat,lebo si vymyslis nejake scenare alebo sa bojis byt sama doma atd...to nie je normalne. To je psychika, tam treba zacat. S chrbtom by ti mozno pomohol dobry maser-chiropraktik. Fajne by ta ponapraval, uvolnil trapezy...mozes mat nieco niekde cvaknute. A na psychiku pomaha akupunktura. Efekt je tak na 2 tyzdne, takze treba chodit pravidelne, ale kamoska tak chodi a velmi si pochvaluje, ona ma tiez nejake psychicke problemy.
@mamanadruhuu ahoj ako by som citala o sebe. Odkedy sa mi narodil maly tak stale si nahovaram diagnozy. Posledny rok som podla seba mala rakovinu prsnika, hrubeho creva, pankreasu, lymfom a sklerozu multiplex. Postupne prichadzam na to, ze ked nad tym vela uvaxujem tak mam vacsie a vacsie bolesti. Mam za sebou rozne vysetrenia od kolonoskopie, sona, MR, gastroskopie, odber krvi.
@surama to mi tak mobil opravuje sám a nechápem prečo ale dakujem za upozornenie, a akupunktúra sa robí tými ihlickami?
@evulienkaeko po pôrodoch deti som taká ostala, pred tým som mala sem tam problémy zo školy atď... Ale nikdy som si tak nič nepripúšťa la ako teraz. Vo mne je neskutočný strach, potom ako sa muž ku mne zle choval tak sa mi to zhoršilo až som takto dopadla...
@surama a tie scenáre začali pred par mesiacmi, občas som odviezla deti mame na noc aj tri dni tam boli ale teraz absolútne.. Nejak to všetko na mňa pôsobí sopky, v Čechách tornádo, a bohvie aká búrka by mala prísť. Keď mi mama chcela zobrať deti k sebe nech si oddýchnem nechcela som, byť sama pre mňa je to strašne..
@mamanadruhuu Ano, pri akupunkture sa pichaju take tenke ihly a niekedy sa na ne dava uhlik,aby sa ta dana cast,kde sa to pichne prehriala.
Inak skus na isty cas obmedzit socialne siete, spravy, telku celkovo. Podla mna to velmi vplyva na psychiku. Je to hrozne co sa deje, ci uz covid, tornado v Cesku, nasa politika, ale musis to nejak vytesnit. Bohuzial, tiez to vidim vsade, ci uz zapnem telku alebo online noviny...vsade len vsetko zle, so vsetkym strasia, tlacia na ludi...ved odkedy je covid, tak ani jeden politik ani raz nepovedal ludom, ze nebojte sa, zvladneme to. Mam pocit,ze vsetci ten strach, v ktorom nas drzia, podporuju. Nechcem zlahcovat covid situaciu, ale kazdy ma dost svojich problemov doma a ked este z kazdej strany pocuva, co vsetko sa naokolo deje zle, tak je to fakt na depku. Ved teraz vsade len spravy,ze ktory motorkar sa kde zabil, kto sa kde utopil, potom tema medvede, covid a vkuse o vakcinach. Cloveku, aby preplo z tej negativity. Fakt jedine vypnut telku, odstavit FB, bulvarne media a uvidis, ze sa ti bude lahsie dychat.
@mamanadruhuu omg to iste ja vždy mi niečo je a to ani babo nemám 😃 len som po prekonaní covidu a od vtedy mi všetko možné je a ja myslím vždy na to najhoršie vyšetrenia mám obehane skoro vsecko už hrozneeeeee
@evulienkaeko to iste ja vždy niečo mi je
@mamanadruhuu úzkostná porucha už dávno si mala byť u psychiatra.Z toho máš zavrete, neprimeraný strach o seba deti, môže to robiť aj tetania nízka hladina magnézia doplnení denne a dlhodobo.Mala si doma stresy, deti a z toho to vypuklo je to z preťaženia, únavy...dá Ti lieky na ukludnenie prípadne antidepresíva úzkosti ľudia tým stresom majú znížený serotonín a prídu úzkosti
S mužom ešte žiješ?môže to robiť aj nevyriešený problém, ktorý stále sušia v sebe Ešte by bolo dobré vyšetriť štítnu zlazu
prepáč ale ja ani tie odborné názvy nepoznám čo ty dávaš.... zaujalo ma "začala som sa sledovať aby deti neprišli o mamu" - skús psychológa/psychiatra, podľa mňa môžeš mať bolesti napr. krížov ale to mám aj ja 😀 a dokonca (pardon za výraz) zakaždým aj h*vno inej farby.... no ty si už podľa toho čo čítam prešvihla nejaký stupeň bežnej starosti
@surama ja už fb nemám ostal mi len messenger tam mi našťastie ne hodia žiadne blbiny.. Telku správy moc nepozerám skôr som tak na tie seriály romantické telenovely atď.. To ma zaujíma nič horrorve katastrofické nemôžem.. Raz ma skoro odviezli po filme tak zle to na mňa vyplývalo...
@luccija nie nežijem som v podnájme sama s dvoma deťmi.. Teraz posledný mesiac je tu mama viac menej tu aj prespi..
Tak bojíme sa sme viacerý a to je dôvod pre ktorí chcem ostať s deťmi esete si tak vravím ži tak ako by si mala žiť posledný deň tak jedine s deťmi...
@zuzanka.zuzu tak keď nerozumieš tomu co zažívam tak ti ťažko vysvetľovať.. Áno po pôrode som sa začala viac sledovať, a áno nech Em aby prišli deti o mamu čiže o mňa to znamená ze sa bojím smrti... Čo je na tom nepochopiteľné?
Ďakujem za radu no uvidím čo mi povie Dr idem si za to zaplatiť nejaké vyšetrenia robí tak som zvedava... Pre mňa je ťažké hocičo zjesť.. Pohár vždy musím mať čistý nenapíjem sa z hocijakého pohara, nedám si hocičo ako tabletku alebo niečo.. Jedlo musím mať dobré uvarené.. Jednoducho som viac doslednejsia čo jem co pijem.. Nedám si len tak hocijaký cukrík alebo tabletku.. Jedine panadol alebo paralen ale to ozaj keď ma niečo boli zuby alebo hlava
@mamanadruhuu dobrý psychológ hneď pochopí a nasmeruje Ta.Kazda žena má väčší strach odkedy sa jej narodia deti a nie si hypochonder to všetko je somatika máš stres strach o deti si na ne sama, teraz pomáha mama prešla si veľkým stresom a toto je následok.unavena fyzicky aj psychicky.Je dobre, že si odišla od muža si silná žena🙂je to taký stav ako, keď je niekto v ohrození života búši srdce, bolí žalúdok, preháňa, z napätia môže bolieť hlava.Ukludnovak Ti môže predpísať aj obvodná šťavy pominú, ale psychológ Ti pomôže to celé spravovať.Test na tetaniu Ti spraví neurológ aj predpíše dobre magnézium plus vápnik si dávaj aspoň 1000mg to sú len znížené hladiny mineralov.Ale určite je toto úzkosť panika
@mamanadruhuu no tak teda teraz obnovujem tému ako sa máš
Je dost mozne, ze citis bolest viac ako ostatni. Nie je s tebou nic zle. Ale uz sama o sebe citis bolest intenzivnejsie + ak si psychicky rozhodena, tak vsetko citis este viac. Schopnost vnimat fyzicku nepohodu bude danna od narodenia a podla mna, to nejde zmenit. Videla som to v skolke - ktoru som viedla. Boli deti ktore nonstop kaslali, mali zapal stredneho ucha a behali medzi ostatnymi a vypadali, ze im nic nie je. A ine deti v momente ako zacali kaslat boli unavene, nestastne a museli domov. O pocinajucom zapale stred. ucha ani nehovorim. Niektore deti spadli, oprasili kolena a bezali dalej. Ine plakali aj 20 minut ze ich tie nozky bolia Rovnaka choroba/problem - ine vnimanie. Ty budes patrit medzi tu skupinu ktora vsetko citi hned. To sa nabaluje, trapi ta to, psychicky sa rozhodis a uz to svisti. Urcite ti pomoze cvicenie. Staci doma - podla videa. Ked mas cas a chut. Cvicenie 1. zlepsuje fyzicku odolnost 2. dodava energiu 3. podporuje imunitu 4. podporuje psychicku odolnost 5. zlepsuje naladu. To vsetko, ty potrebujes. Mala by si zacat pravidelne cvicit - na 100% ti to pomoze.
@mamanadruhuu ahoj prosim ta ako sa mas...😔aj ja som takto😔

Ak máš pocit, že niečo nie je v poriadku, môžeš si zaplatiť kompletné vyšetrenia, od magnetickej, po gastro, odbery atď atď...na vlastnú žiadosť.