Som unavená, nevyspatá a vyčerpaná
Ahojte prosím povedzte mi že nie som jediná ktorá si ani po roku a pol "nezvykla" na tú únavu z dieťaťa. Všetci mi vraveli neboj to si zvykneš časom na ten nedostatok spánku, zvykneš si uvidíš, všetci ma presviedčali že to si telo dokáže na to zvyknúť ale malý má rok a pol a čím ďalej tým viac ráno trpím ako pes. Tak by som si chcela pospať ale malý je hore už o 6:30. Pre niekoho možno v pohode čas pre mňa neskutočne skoro. Ako keby bolo iba 4:30. Vždy som bola viac večer/ noc aktívna a ráno dlhšie spala ale na toto si nedokážem nijak raz zvyknúť vôbec to nie je môj čas na vstávanie a ráno mi je už do revu z toho.
Snažím sa si občas ľahnúť s ním na obed ale ta hodina/ hodina a pol je pre mňa ako studená sprcha 😭 nestačí mi to
Vkuse 24/7 365 , som s malým len ja, muž v práci živnostník takže veľa pracuje aj sviatky aj soboty, starý rodičia tiež pracujú, kamošky majú svoje deti nebudem im pridávať. Keby aspoň v noci spal, ale zobudí na sa mlieko 2-3x a ten spánok je samozrejme pre mňa masaker. Neexistuje niečo ráno na povzbudenie na prebratie? Už som fakt zúfalo unavená až mi je zle na zvracanie. Keby spal aspoň do 8-9 to by bolo pre mňa ideá.
Je tu ešte iba mamička v podobnej situácii? Ako to riešiť? 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
@h2 je tragédiou slovenského národa, že žena ide proti zene
O 21 v posteli,proste musis... ;D alebo rovno s dietaton.
@h2
@zmrzlinka2021 tak je to tu vždy.Niekedy žasnem pri niektorých príspevkoch ešte viac zadupat a ponížiť aká je neschopna.Ved každý máme iný temperament, energiu možno ona toho za deň spraví viac ako ten, čo vstáva 05.
A spánok je alfa omega všetkého nálady, energie...
A je obrovský rozdiel psychická a fyzická únava.Ona možno odbieha od jedného k druhému práca, dieťa, variť..sústrediť sa na prácu..Ja som bola roky zvyknutá pracovať v noci a nespat na nočnej a potom budenie každé 3 hodiny pri dieťati a prerušovaný spánok to bola konečná.Kolko x som nevedela v noci zaspať po nakojeni a len čo som zaspala už som bola znova hore.Najhorsie týranie nedostatok spánku.Ja si fakt neviem predstaviť ako ženy v zahraničí idú od malých detí do práce a vedia podať vykon.
@h2 nikto tu proti nej nejde. Proste musí poľaviť. Keď nedokáže robiť toľko veci naraz, musí ubrať z nárokov. Aj ja viem spať celý deň, aj iným chýba spánok, aj nám muži robia od rána do večera, niekomu aj na turnusy, koľko z nás nemá kde nechať dieťa, nemá nikoho na pomoc.
Len je rozdiel si to priznať a iné si ísť svoje, že im to tak vyhovuje, len potrebuje aj spať. Tak buď nepratám a spím, alebo nerobím a spím, alebo muž si skráti pracovnú dobu a venuje sa deťom aspoň jeden deň v týždni.
Lenže ona nechce žiadnu radu. Len dlhšie spať.
@milka1988 a pre toto som si ja nikdy deti nerobila a ani nebudem.Nepodriadovala by som sa takto.Presne som ten typ ako ty.Chodím spať neskoro a vstávam tak o 10 alebo 11 hodine.Pracujem potom od poobedia alebo obeda tak do 16 až 17 hod.Mám svoju súkromnú prax a klientov.Ty si chcela deti ked ťa to tak zaskočilo? nečítala som všetky strany tu.Len si preboha nerob dalšie lebo skončíš na psychiatrii.Vela žien si myslí,že je to prechádzka ružovou záhradou materstvo.Ja som vždy tak podvedome vedela že toto pre mňa teda nebude a nenájdem sa v tom
@milka1988 mne pride napriklad nefer, ze si nemas kedy oddychnut a pritom makas ako kon. Rovnako ako tvoj muz, ale predpokladam, ze ten sa aspon vklude vyspi a vykadi, zatial co ty nikoliv
Ja som tiez unavena, spanok mam prerusovany aj desat krat za noc, to sa clovek proste nedokaze tak dobre zregenerovat. Ina cesta ako spat, ked sa da, nie je.
@luccija
Žial, chýba nám chapanie, ze kazda z nas je ina, kazda ma ine schopnosti, moznosti, minulost, to co nas formovalo, aj IQ a proste vyzadovat od druhych to, co robim ja, nie je cesta, lebo ti druhi nikdy nebudu ako ja. To ze daju vec zvlada zena c. 1, neznamena, ze automaticky to bude zvladat aj zena c. 2. A to je vsetko o tom EQ.
Kedze som urcity cas zila v zahranici, aj robila au pair, mozem ti povedat, ze zeny na zapade su ine, su podstatne sebavedomejsie a emancipovanejsie ako slovensky a hlavne velmi im zalezi na tom, aby ony same sa citili OK, boli spokojne, mali aj zivot mimo deti. Hlavne robia v domacnosti len to minimum, ziadne vypekanie kolacov, snaha vyhoviet kazdemu. Je taka francuzka (tam som dlho bola) unavena? No tak nenavari, vola donasku. Tam vacsinou zeny nefunguju ako tu, ze po veceroch su ochotne vyvarat na ukor svojho osobneho priestoru a odpocinku. Tie zeny si viac za sebou stoja.
@zmrzlinka2021 vidis a keď ja sa snažím niečo také tu ženám napisat, tak som automaticky označená za neempatickú, arogantnú a povýseneckú ženu. Prečo?
@aurora33 To ja neviem, to zavisi od situacie. Druha vec, pisana komunikacia, cize aj tieto diskusie do velkej miery skresluju podavanu spravu, pretoze niekto pise omackovo, niekto vecne a ta ista informacia moze byt odlisne chapana.
Kazdopadne, je uplne OK aj veci nezvladat.
@milka1988 mala som podobný biorytmus ako ty. Prispôsobila som sa pri treťom dieťati. Ty máš ešte zlaté dieťa,moji dvaja prví vstávali za noc 8-12x do 3,5roka.
Teraz chodím spať do 22:00 aby som dokázala ako tak fungovať. Keď je mi veľmi zle tak aj o ôsmej zalahnem. Bordel aj prádlo počkajú. Musíš si určiť priority,lebo pokiaľ seba budeš dávať stále na posledné miesto dopadne to zle.
@milka1988 ahoj, ja Ta uplne chapem. Len ja som proste isla spat s malym o 8. A casom som aj maleho naucila pospat, proste spal aj do 8-9. Ja zarovno s nim. Musis si upravit rezim. Ja tiez potrebujem spanok. Deti uz su vacsia a obaja spia 11hodin. Ja idem pred 10tou a spavam do 7 nerusene.

@gelifil Vedela som, že to, že sem autorka napísala, že predtým spávala 9-10 hodín sa tu obráti proti nej. Plus fakt, že mala dieťa až po 30-tke. Tým pádom je tu už automaticky pre mnohé mladé mamičky lenivá hnida a tak jej treba. 🙄