icon

Som v Indonézii a mám zvláštne vyrážky v tvare koliesok - stretli ste sa s tým?

ewulka151
31. dec 2019

Ahojte zeny,

Este som sa s tym nikdy nestretla, ale som uz 6 mesiacov v Indonezii a po 2 mesiacoch sa mi zacalo robit zvlastne kolieska po nohe.
Uz neviem teda ci je to alergia na kura, alebo dermatitida kontaktna, numularny ekzem alebo ringworm, alebo alergia na masazny olej, nakolko chodime dost casto ... nestretli ste sa s tymto uz?

Som v Indonézii a mám zvláštne vyrážky v tvare koliesok - stretli ste sa s tým?Som v Indonézii a mám zvláštne vyrážky v tvare koliesok - stretli ste sa s tým?
uglybetty1234
31. dec 2019

Toto by som smerovala na kozne ci alergologiu.
Za mna nejaky hmyz

simsalabim
31. dec 2019

@ewulka151 urcite na kozne a povedat o pobyte v (exotickej) cudzine.

carduelis
31. dec 2019

Mne sa hneď vybavilo - roundworms, keďže píšeš, že si v Indinézii.
Pozrisi cez google obrázky roundworms skin rash, či sa ti to nepodobá. Ide o hlísty, ktoré môžu byť pod kožou, v takých krajinách to je celkom bežné.

stanulik33
Autor odpoveď zmazal
stanulik33
31. dec 2019

Tak som pozrela Google a vyzerá to ako ringworm, našťastie je to plesňové ochorenie, tak skús v lekárni nejaký krém na to. A obmedziť masáže, ktovie či si to tam nenachytala.

ewulka151
autor
31. dec 2019

Dakujem ! Za 2 tyzdne letim domov tak idem na kozne, to je jasne. Ja len ze ci nemate podobnu skusenost 🙂 uvidime, bud je to alergia alebo nejaka plesen.... ach Boze :D

beabbb
25. jan 2020

nie su to hryzy od pavukov? prazdne kruhy...

eliska13
25. jan 2020

@ewulka151 nie si v kontakte s nejakými zvieratami?ja som mala také kruhy červené vyvýšené a bolo to zo škrečka, môžu to robiť srstnate zvierata