Ahojte, stalo sa niektorej z vás, že "špinila" týžden pred menštruáciou? Čo môže byť problém?
Tehotná na 100% nie som, k dr. sa dostanem až koncom januára, zajtra idem so synom do nemocnice.
Ahoj, môže to znamenať nedostatok hormónu progesteron, ktorý je dôležitý na otehotnenie a udržanie tehotenstva. Prejavuje sa to aj krátkou luteálnou fázou (okolo 9 dni, namiesto 11 - 13 a viac dní), tj. fáza od zvýšenia bazálnej teploty (kedy prebehne ovu) až po začiatok ďalšej menštr. Je to ľahko riešiteľný problém (užívanie hormónu progesteron, prip. možno najpr skúsiť úpravu stravy - ale to by som musela pozrieť, že ako približne), teda v prípade, ak by bol problém otehotnieť.
Ako pise shee11, byva to priznakom hormonálnej nerovnováhy, privysoky estrogen, prinizky progesteron. Nemusi to sposobovat na prvy pohlad nic vazne, pride na to rec obycajne az vtedy, ked sa zene nedari otehotnieť alebo si najde hrcky v prsnikoch... Mam dobre skusenosti s vyzivovym doplnkom "yam", je prirodny a je to vlastne taky polotovar, z ktoreho si telo vyrobi tie hormony, ktore potrebuje. Existuje aj prirodny progestetonovy krem od firmy Now, ale viac sa mi v tomto prípade pozdava ten yam, vyrovna hladiny ako treba.
Ja mám tiež spinenenie týždeň pred menštruáciou. Preventívna prehliadka bola ok. Vždy som mala krátky 21 dňový cyklus. Bez problémov som dva krát otehotnela aj porodila. Ja mám aj zníženú funkciu štítnej žľazy, beriem najnižšiu dávku eutyroxu. Možno je to spôsobené tým.
Ja som to mala asi cely zivot tak ze najprv niekolko dni spinenie a potom sa spustila ms. S otehotnenim nastastie problem nebol a od porodu sa ms upravila, nemam spinenie a hlavne ani bolesti
@shee11 potrebujem pomóc
Prvý ms som stala 10 marca 2018 neviem ci to bola ms mam 12 lebo den predtym som mala nedy vytok a krvacanie ani na nesposnanie uplne slabe skor ten vytok mame som uz povedala ze mam ms lebo ked som isla rano na wc bola tan krv a potom uz nic moze to byt ms ?? A samozrejme druhy krat som nddostala mešká 3 dni momentálne potrebujem poradit s amiu a hanbim i takych viach hovoriť prosim poradte
Caute zienky.Chcem Vas poprosit ci nemare niektora skusenost,ze od ovulacie spinim az po menzes.Doktorka mi nasadila progestenale uzivam 3 mesiac ale zial nepomaha.Chceli by sme babo.Dakujem
Ja to mavam tiez a ziadny problem nemam..aj som bola na preventivke nedavno ale vsetko je v poriadku..tak to bude mozno aj vas pripad