icon

Spôsobuje chrbtica úzkosti a panické ataky?

31. aug 2025

Ahojte je tu niekto čo má od chrbtice úzkosti/panicke ataky ?
Posledné dni mám silne bolesti okolo ramena a ľavej lopatky bodave strieľa mi to do krku ruky a hrude a za každým keď to začne brutálne bolieť tak hlavne sa mi zle dýcha take ako keby sa neviem z hlboká nadýchnuť a prídu neskutočne úzkosti panické ataky čo som v živote take silne nemával je možné že toto robí chrbtica? Ďakujem za každú radu

macka1996
31. aug 2025

Ahoj áno presne toto co ty popisujes mam aj ja .. ja som už niekedy úplne v tom ze mam niečo so srdcom ..nechápem prečo ma to tak bolieva a presne neviem sa dobre nadýchnuť ťažko sa mi dýcha..a večer ma niekedy budí triaška panika .. a je mi zle

anonym_826e0d
31. aug 2025

ano,mala som to dvakrát....vždy mi to trvalo týždeň,bolo to velmi nepríjemné.
Tiež sa to začalo bolesťou pod ľavou lopatkou.Bolesť prešla a o týždeň začali ataky.
Vygúgli si blúdivý nerv,jeho podráždenie toto spôobuje

zuzla10
31. aug 2025

@anonym_autor presne toto mam aj ja cca tyzden a este mi stoho pride nevolno strach stres nechuti mi jest strasne nieco uvazujem nad fyzioterapeutom

anonym_815aa7
31. aug 2025

Dievcata,chodte k fyzioterapii,lebo vas to moze chytit v najnevhodnejsej chvili..ja som skolabovala za volantom..trpnutie pier, ramien,prstov..tlak vo vysinach,rozostrete videnie,uzkost..
Druhy den pohotovost,kortizol vysoky..chodim druhy mesiac k fyzio,a je mi podstatne lepsie.

zuzla10
31. aug 2025
@anonym_815aa7

Dievcata,chodte k fyzioterapii,lebo vas to moze chytit v najnevhodnejsej chvili..ja som skolabovala za volantom..trpnutie pier, ramien,prstov..tlak vo vysinach,rozostrete videnie,uzkost..
Druhy den pohotovost,kortizol vysoky..chodim druhy mesiac k fyzio,a je mi podstatne lepsie.

@anonym_815aa7 aj vas napraval ten fyzio ci len cviky

rozculena
31. aug 2025
@zuzla10

@zuzla10 fyzio nenapráva,ak áno,tak od neho utekaj.na Slovensku "naprávanie" nie je uznané ako metóda a nesmú ho robiť bez vzdelania,u nás sa toto študovať nedá.

zuzla10
31. aug 2025
@rozculena

@zuzla10 fyzio nenapráva,ak áno,tak od neho utekaj.na Slovensku "naprávanie" nie je uznané ako metóda a nesmú ho robiť bez vzdelania,u nás sa toto študovať nedá.

@rozculena u nas v PE je velmi vychyreny fizioterapeut a on teda aj manualne naprava ked je nieco zablokovane vyskocene

anonym_815aa7
31. aug 2025
@zuzla10

@zuzla10 nenapraval, stlacal urcite body, natahoval,"odliepal" fascie, zakazal mi cviky, ktore ktore mi doporucila rehabilitacna..vysvetlil,preco mi ublizuju a ukazal cviky.

anonym_815aa7
31. aug 2025
@rozculena

@rozculena vysunute stavce bezne fyzioteraoeuti napravaju, aj niektori neurologovia,ako napr. Schustrov v Piestanoch

zuzla10
31. aug 2025
@anonym_815aa7

@zuzla10 nenapraval, stlacal urcite body, natahoval,"odliepal" fascie, zakazal mi cviky, ktore ktore mi doporucila rehabilitacna..vysvetlil,preco mi ublizuju a ukazal cviky.

@anonym_815aa7 a kde ste boli v akom meste

anonym_815aa7
31. aug 2025
@zuzla10

@anonym_815aa7 a kde ste boli v akom meste

@zuzla10 k fyzioterapeutovi chodim v Trencine.

zuzla10
31. aug 2025
@anonym_815aa7

@zuzla10 k fyzioterapeutovi chodim v Trencine.

@anonym_815aa7 a co vam vsetko robi ten fyzio? Ja som este nikdy nebola ale rozhodujem sa ze pojdem ja som zatial bola len na masaz

zuzla10
31. aug 2025
@macka1996

Ahoj áno presne toto co ty popisujes mam aj ja .. ja som už niekedy úplne v tom ze mam niečo so srdcom ..nechápem prečo ma to tak bolieva a presne neviem sa dobre nadýchnuť ťažko sa mi dýcha..a večer ma niekedy budí triaška panika .. a je mi zle

@macka1996 a co vtedy proti tomu robite? Lebo ja to mam tiez uzkostne stavy ani zaspat nemozem len ja mam aj caste extrasystoly

autor
31. aug 2025

Mna to strašne ten chrbát začne bolieť to až bodá do krku väčšinou v práci aj keď cupnem si tak za každým taký tlak v hlave že mi idu oci vyletieť ale ide o to že posledné dni sa mi začne až zle dýchať ale väčšinou večer po celom dni a potom nastúpia z ničoho nič take silne tie panické ataky a úzkosť ale zhoršilo sa mi to po masáži a chiropraktikovi tak ja už neviem

zuzla10
31. aug 2025
@anonym_autor

Mna to strašne ten chrbát začne bolieť to až bodá do krku väčšinou v práci aj keď cupnem si tak za každým taký tlak v hlave že mi idu oci vyletieť ale ide o to že posledné dni sa mi začne až zle dýchať ale väčšinou večer po celom dni a potom nastúpia z ničoho nič take silne tie panické ataky a úzkosť ale zhoršilo sa mi to po masáži a chiropraktikovi tak ja už neviem

@anonym_autor myslite ze masaz vam ublizila ona skor uvolni ono po masazi take 2,3 dni boli ale malo by uvolnit auz ste niekedy boli u fyzio?

autor
31. aug 2025

Fyzio som chodil pravidelne dlho cez rok ale daake zlepšenie nič moc

rozculena
31. aug 2025
@anonym_autor

Fyzio som chodil pravidelne dlho cez rok ale daake zlepšenie nič moc

@anonym_autor musíš cvičiť.Keď som cvičila,cítila som zlepšenie,keď som prestala,zase sa to zhoršilo.
Ja chodím pravidelne niekoľko rokov.Je to pre mňa aj taký relax.

anonym_815aa7
31. aug 2025
@zuzla10

@anonym_815aa7 a co vam vsetko robi ten fyzio? Ja som este nikdy nebola ale rozhodujem sa ze pojdem ja som zatial bola len na masaz

@zuzla10 napisala som 17:07

anonym_815aa7
31. aug 2025
@rozculena

@anonym_autor musíš cvičiť.Keď som cvičila,cítila som zlepšenie,keď som prestala,zase sa to zhoršilo.
Ja chodím pravidelne niekoľko rokov.Je to pre mňa aj taký relax.

@rozculena presne tak,cvicim obden, a citim,ze musim,lebo mi je horsie..

miska143
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja to mam tiež a este mam pocit,že mám hrču v krku😟,ako niečo zaseknuté

frzeiovn
1. sep 2025

áno, chrbtica, mám aj ja...skončila som na kardiológii, kde samozrejme nič nenašli, všetko z chrbtice, ataky, dýchanie....treba cvičiť, mňa veľa krát aj zaseklo, tak že som musela bežať k masérovi aby ma odsekol...

macka1996
2. sep 2025
@zuzla10

@macka1996 a co vtedy proti tomu robite? Lebo ja to mam tiez uzkostne stavy ani zaspat nemozem len ja mam aj caste extrasystoly

@zuzla10 snažím sa dýchať, poprípade ľahne na tvrdú zem pocvicim si . pomáha mi keď je doma muž a môžem si s ním ľahnúť a ma drží. a keď ne veľmi zle musím si dat neurol . ..poprípade keď mam vysoký tep dám si egilok a magnezko .