icon

Spôsoby diagnostiky Crohnovej choroby a ulceróznej kolitídy

11. máj 2025

Ahojte, chcem sa opýtať, ako vám bola definitívne diagnostikovaná Crohnova choroba alebo ulcerózna kolitída? Zistili vám to priamo kolonoskopiou, alebo až na základe ďalších vyšetrení? Pýtam sa preto, lebo ja som bola na kolonoskopii a tam mi nič nenašli, kalprotektín mám v norme aj ďalšie krvné testy bez zápalu, ale už vyše roka sa necítim dobre – chudnem, mám každý deň riedku stolicu (1x denne), som unavená a celkovo to nie je v poriadku. Je možné, že ide o zápalové ochorenie čreva aj napriek normálnemu nálezu? Má niekto podobnú skúsenosť? Čo Vám pomohlo? Ďakujem za každú odpoveď.

gubcikova
11. máj 2025

Boli odobraté vzorky z čreva na histamin,celiakliu a laktózu?

elenka74
11. máj 2025

Ja som hnačkovala, ale aj 20x denne, veľmi som schudla a kolonoskopia potvrdila ulc. kolitídu.

lenkasarka
11. máj 2025

Keby som počas vzplanutia choroby bola 1 x na wc bola by som veľmi vďačná. Ja som na wc obrazne povedané aj spala. Zistili mi ju na kolono. Pomáha mi atb plus veľmi naozaj veľmi prísna dieta.

ivik4
11. máj 2025

Prvy x kalprotektin 800 a z kolono nepotvrdene, druhy x mi diagnozu potvrdil dr. Hned na zaklade rektoskopie a kalprotektinu len cez 70cca.
Samozrejme priznaky choroby des a hruza

tanapeta
11. máj 2025

Na kolonoskopii by to videli na 100% a vedeli hneď ešte počas vyšetrenia

gaaaa
11. máj 2025

Mne zistili crohna až na operačnom stole. Chudla som a u mňa bola skôr zápcha ako hnačka.A občas ma pobolievalo brucho na pravej strane vždy som si myslela,že slepák alebo vaječnik.

autor
11. máj 2025
@lenkasarka

Keby som počas vzplanutia choroby bola 1 x na wc bola by som veľmi vďačná. Ja som na wc obrazne povedané aj spala. Zistili mi ju na kolono. Pomáha mi atb plus veľmi naozaj veľmi prísna dieta.

@lenkasarka a prosim ťa aká dieta čo si mohla iba jesť?

autor
11. máj 2025
@gubcikova

Boli odobraté vzorky z čreva na histamin,celiakliu a laktózu?

@gubcikova áno ale zatiaľ sa nič nezistilo schudla som už 8 kg..

autor
11. máj 2025
@gaaaa

Mne zistili crohna až na operačnom stole. Chudla som a u mňa bola skôr zápcha ako hnačka.A občas ma pobolievalo brucho na pravej strane vždy som si myslela,že slepák alebo vaječnik.

@gaaaa a váha sa vám neskôr vrátila do normálu?

lenkasarka
11. máj 2025

Nápis mi súkromne.

balerina2025
11. máj 2025

anonym chudnes preto ze menej jes ci mas dietu alebo proste neopodstatnene?

autor
11. máj 2025
@balerina2025

anonym chudnes preto ze menej jes ci mas dietu alebo proste neopodstatnene?

@balerina2025 neopodstatnene snazim sa jesť pravidelne ale na váhe to vôbec nevidno.. a citim sa aj dosť slabá

balerina2025
11. máj 2025

chapem drzim ti palce
ja to mam opacne ja jem menej a este aj priberiem snad aj z vody

gaaaa
11. máj 2025

Až 2r.po operácií lebo ja som schudla z 58kg na 33kg.

balerina2025
11. máj 2025
@gaaaa

Až 2r.po operácií lebo ja som schudla z 58kg na 33kg.

@gaaaa 😲