Sprej do nosa a alergia
Asi cca 3 týždne dozadu som bola chorá a dávala som si sprej do nosa, no hneď nato ako mi to prešlo sa začala prejavovať moja jarná alergia, čiže ten sprej si stále dávam 😪 moja lekárka je už mesiac na dovolenke, ja už neviem čo robiť, viem, že to nie je dobre pre sliznicu atď, ale ja bez toho neviem proste dýchať.. ako riešite tieto alergie, čo si nato dávate? A inak skúsila som aj tie "menej škodlivé spreje" tie z morskej soli, neviem ich názov, ale mne nezabrali.. dávam si muconasal
tak teraz je toho nastastie vela na vyber co by si mohla uzivat a vobec netreba ze viac druhov liekov alebo coho na iny typ alergie 🙂 i ked aj to zamurovanie okien mi je sympaticke, ale financne asi nakladnejsie ako si kupit nieco v lekarni. tiez ma tak vie potrapit, asi ako kazdeho sezonna alergia, ked vsetko kvitne, rastie, kosi sa trava to je peklo, mne na tieto strasti poradili allergodil 🙂 tak aby si si rozmyslela tie okna, mozes ho vyskusat a uvidis 🙂
A on sa moze aj celorocne a nejako dlhodobo uzivat? Ci ako to mas ty? Lebo si napisala tu sezonnu alergiu, tomu rozumiem, ale teda ci sa moze aj v mojom pripade stale, to by bolo fajn 🙂
Môžeš ho kľudne dlhodobo užívať 🙂 Veď sú ľudia, ktorí majú stále prejavy alergie, takže je fajn, keď sa môže niečo brať bez prestávky, inak si to neviem ani ja predstaviť, akoby to bolo 🙂
Našťastie teraz mi to trošku poľavilo, predsa len aj chladnejšie počasie, dážď. Je to fajn 🙂
To hej, ale islo mi aj o to, ci sa clovek na tom uzivani nemoze stat zavisly alebo co 🙂 Ze si na to privykne a bude. Presne, tiez sa radim, k tym, ktori by to potrebovali mat pri sebe radsej pocas celeho roka, predsa len clovek nikdy nevie. Sa rozkycham ani neviem ako, to mam take citlive 🙂
nasasa_1 ale si predstav, ze by si aspon nemala ziadne priznaky alergie, to by bolo co? ale nie samozrejme zartujem. tak ked ho vyskusas uvidis, budes ho mat po ruke, a pri nejakom priznaku si ho mozes rovno dat 🙂
Tak to by teda bolo, ale ktovie, mozno sa to casom upravi ci nie? Ze by som uz nemala take priznaky hrozne. Ci to takto nefunguje, ze keby si ho stale striekam do nosa, ze by mi aj predchadzal dalsim a dalsim priznakom?
Nasasa_1 to sa ťažko takto odhaduje, či budeš mať nejaké príznaky alebo nie. Keď budeš mať po ruke tento sprej tak jasné, že ti ich pomôže potlačiť, alebo teda liečiť 🙂 Otázne je potom, že aká bude ďalšia sezóna a sama uvidíš, či sa ti polepšilo 🙂
Mna by napriklad zaujimalo, ze ci si tento sprej davate, aj ked uz sice nic nekvitne, ale aj tak. Lebo mam pocit, ze mne nieco vadi, nieco ma stale drazdi na kychanie a neviem vobec ze co. Vam sa to nestava v takomto obdobi?
Barruna tak pokiaľ ťa niečo dráždi aj v takomto období, kľudne môžeš mať alergiu. Veď sú ľudia, ktorí majú ťažkosti celoročne, nie len v tej kvitnúcej sezóne. Podľa mňa by nebolo na škodu, keby si si ten sprej dávala aj teraz 🙂 Ale verím ti, že nič príjemné a ešte duplom teraz keď je aj chrípková sezóna .
@prvosienka7 suhlasim. Tiez som sa takto trapila a rozmyslala som ci to nie je len vplyvom pocasia, ze jeden den je zima druhy den je teplo, clovek nevie ani ako sa obliekat. Nakoniec som ale zistila, ze ide o alergiu a presne tento sprej mam jednoducho stale v kabelke a neriesim uz ci ma z pocasie nieco prekvapi 🙂 Uz pomaly aj v zime cakam ci bude nieco kvitnut 🙂
Prvosienka7 tak to mi celkom odlahlo, lebo ako clovek uz ma hocijake scenare v tomto obdobi 🙂 Takze je to akoze v pohode, aj ked je vonku chladnejsie si ho davat hej? 🙂 Reku ci ta zima na to nema nejaky vplyv 🙂
Barruna áno, tak ono je v princípe jedno, že aké je vonku počasie, ak máš nejaké prejavy alergie, tak to jednoducho treba riešiť, a keďže si ho môžeš vlastne celoročne dávať, tak vieš ako 🙂
barruna pozri ono hlavne treba vediet, ze ma clovek alergiu. podla mna by sa malo ist k doktorovi, nech spravi testy a rovno predpise nieco na zmiernenie priznakov a je to. lebo ako skusat vela a zbytocne, no na co, ked si si ani nie ista ci ide o alergiu.
@lubbi1 presne tak. Ako jasne, ze clovek casom zisti, ze je to alergia a nie nejaka nadcha, ale je lepsie vediet, comu sa asi treba vyhybat a na co si zbytocne privodzovat neprijemne stavy. I ked mozem povedat, ze niekedy sa pritrafi a vtedy presne tento sprej mam po ruke 🙂 Ale tak zase, nie kazdy si chce dat asi spravit tie testy no.
Prvosienka7 a ono vlastne tie priznaky polavia, az ked si toto budem striekat nejako castejsie aj pocas dna? Alebo hned po prvom raze by som pocitila rozdiel? Reku ci sa to oplati potom 🙂
Nasasa_1 áno presne tak, teda aspoň u mňa to tak funguje, že teda trošku to aj odhadnúť, kedy to začína, kedy už cítiš že by to mohli byť prejavy alergie a streknúť si 🙂
Mna by este zaujimalo, ze ako to, ze sa moze uzivat ako pri sezonnej tak pri celorocnej alergii? Reku ci tak pomaha pri tej sezonnej lebo to by som povedala, ze to ludia tak asi intenzivnejsie prezivaju ci?
Baruuna ako píšeš, môže sa užívať ako pri celoročnej tak pri sezónnej alergii, záleží to teda na tebe aký typ máš, a kedy máš potrebu si ho dať 🙂 Je to vlastne individuálne podľa potreby človeka, osobne si myslím, že keď ľudia nechcú s tými príznakmi bojovať, asi by bolo na mieste zvážiť, čo by im na to mohlo pomôcť 🙂
To je voľnopredajný nejaký liek o ktorom sa tu bavíte? Treba si ho nasadiť hneď ako budem cítiť, že sa mi začína prejavovať alergia? Vôbec sa neteším, keď to obdobie znova začne.
eko22 vies co nie, to je liek na predpis, takze by bolo asi fajn zbehnut k svojmu doktorovi 🙂 u mna to bolo tak, ze ano, dala som si ho predpisat a zacala si ho striekat hned ako som citila, ze sa volaco deje, ze uz zrejme zacina sezona a vela veci mi zacina vadit.
Tak podla mna alergiu netreba podcenovat a hlavne nie tak, ze keby ani nevies na co alergicka si 🙂 Lebo to sa potom tomu nevies vyhnut, ale ano tento sprej je na predpis, takze by mozno bolo ok zbehnut aj k doktorovi 🙂
A to zakaždým mám ísť k alergológovi, keď budem cítiť že teda sa blíži sezóna a voľačo sa deje? Fúha, to neviem, či by ma bavilo, veď ale pokiaľ by mi toto malo zabrať, hádam by mi to mohol aj iný lekár predpísať či?
eko22 hovoris ako keby si tam mala byt kazde rano v cakarni a cakat na nejake vysetrenia a odbery. ved normalne prides povies aky je problem a teda aj mne to zvykol automaticky predpisat. ved ked to funguje tak nie je o com, ale aj lekari potrebuju mat zaznam v karte o predpisovanych liekoch to nie je len tak 🙂
Eko22 ale nie je to take strasne objednat sa k lekarovi a povedat, aky mas problem. Tiez som si nechala poradit a uz nosim sprej so sebou, lebo cakam kedy sa to zacne, cele toto kvitnuce obdobie 🙂 Aspon budem pripravena.
No inak žienky, už nás to čaká za chvíľku, ako teším sa, že ide jar a bude sa otepľovať, ale veru tie kvitnúce stromy, máme niekoľko pred domom a veru, je to v úvodzovkách riadna sranda keď potrebujem vyvetrať a zafúka vietor, všetko mám doma :D
Okej okej :D Rozumiem 🙂 Možno stačí, keď sa teda len objednám k doktorovi na nejaké testy, nech aspoň viem na čo konkrétne som alergická a bude dobre 🙂 A tam je aj nejaký rozdiel v cene, keď si to dám predpísať? Prípadne je niečo podobné bez predpisu?
@eko22 presne tak 🙂 to zvladnes. nechapem ako myslis rozdiel v cene, jednoducho tento sprej je na predpis a hotovo 🙂 ak chces teda aby ti nieco poriadne zaberalo, tak by som asi nespekulovala zbytocne s niecim inym, to teda hovorim aj ja sama za seba, ved pred tym som toho tiez navyskusala vela :D
inak presne uz to zacina, aj ja som si zacala vsimat cim dalej tym viac zakvitajucich stromov a krikov pred domom :D uz je to take, ale stale to nie je najhorsie 🙂 hlavne ze svieti slniecko pekne 🙂

Zienky pripnem sa k tejto teme. Je nieco co pomaha pri klasickej ale aj celorocnej alergii? Alebo sa mozem rozlucit a budem toho uzivat vela a kazde na nieco ine? Lebo ako nie je to sranda uz a neviem ci si mam aj zamurovat okna, ale skor nejaku lacnejsiu alternativu hladam zatial 🙂