icon

Zvláštne zvuky v uchu: Príčiny a riešenia?

9. feb 2025

Ahojte už istú dobu počujem v pravom uchu ako keby tam zametali. Počujem to nonstop a už má to fakt sere nieje to vôbec príjemné, počujem to odkedy som bola v decembri chorá. Môže to mat s tým niečo spoločne? Alebo z čoho to prosím vás je a ako to riešiť? Stretli ste sa už s tým? Príde mi vtipne prísť alebo zavolať lekárke že počujem zametanie v uchu ale fakt má to série už :D

guudy
9. feb 2025

Vola sa to tinnitus. Vygoogli si a chod co najskor k dr.

rozculena
9. feb 2025

aké zametanie? To nevieš popísať ten zvuk? Pískanie,hučanie,šušťanie,šumenie....

marianarem
9. feb 2025

@rozculena Podla mna ho popisala, ja si to viem predstavit, aspon myslim 🙂
Autorka, chod na ORL. Ked pocujes divny zvuk po chorobe, tak to moze byt infekcia ucha, neries, co si pomysli lekarka o zametani 🙂

autor
9. feb 2025

@rozculena inak som to opísať nevedela keď neviete aký zvuk je zvuk zametania tak ja fakt neviem :D

jaskolka
10. feb 2025

Robila som roky na ORL ambulancii. To ,čo opisujes,je to tinitus,je to veľmi častý jav v ORL ambulancii,a je rôzne popisovany,čiže určite sa doktor nebude čudovať. Je to subjektívny pocit (teda že je iba tvoj,nedá sa nijako overiť)a stretli sme sa s rôznymi opismi. Jeden človek vravel,že je to akoby pískanie vtáčika v uchu, ďalší to prirovnal k škrabaniu, iný zase úplne inak. Čiže fakt to je veľmi rôzne a nikto sa nečuduje. Ale asi nepoteším,lebo sa to ani nedá často celkom vyliečiť.

agnes28
10. feb 2025

Možno je to mazova zátka, tam je ľahká pomoc.
Lekár vyplachne zvukovod a je to. zájdite na orl

lesiiaoldi
10. feb 2025

No ja to mám už 5 mesiacov a už neverím, že sa toho niekedy zbavim. 😭 Mne povedal na ORL, že treba s tým žiť, že môžu oni vyšetrovať od rána do večera a aj tak nenájdu príčinu. Že to má 100 príčin a zároveň žiadnu. A že tinnitus je večná záhada. Nikto nám nepomôže. Ani voda svätena.

rozculena
10. feb 2025

@lesiiaoldi mne to prešlo..........odišla som z hlučnej práce a začala chodiť k fyzio na masáže chrbtice.Občas ešte niečo započujem.

vev82
10. feb 2025

@lesiiaoldi mam tinnitus nonstop 24/7 uz cca 14 rokov. U mna neriesitelny problem. A ano, treba sa s tym naucit zit. Da sa to. Zaklad je nepridavat tomu dolezitost vacsiu, ako je nutne.

lesiiaoldi
10. feb 2025

@rozculena mne sa to vrátilo po 4 rokoch, mala som to slabšie a prešlo to vtedy. Teraz už 5 mesiacov pomaly a znepríjemňuje mi to život. Skončila som na AD, už aspoň bez xanaxu spím 😂Zistila som, že keď si zatlačím na sánku, to počujem slabšie, skoro vôbec. Tak správam na klbku z letnej ponožky (smutné, ale lepšie ako XANAX😂😭😂😭

rozculena
10. feb 2025

@lesiiaoldi existujú na to taký prístroj,opýtaj sa doktora.
Ja som spávala so sluchátkom v jednom uchu,púšťala som si rádio.
Neskôr sa zvuk zjemnil,zvykla som si.
Ale ako som už písala,potom to prestalo,podľa mňa to bolo z hluku z roboty,17 rokov počúvať pípanie pokladne...to ide aj na mozog....

autor
10. feb 2025

Tak to mi ani nepíšte že to neodíde lebo má jeb!e 🤣 najprv ma trapila xy mesiacov pera ktorú som si necitila koli zubárovi prešlo to chvalabohu a teraz toto 🙈

lesiiaoldi
12. feb 2025

No držím palce. Ja ešte tiež v kútiku duše stále dúfam. Ale fakt len v kútiku. Ja to budem mať niečo s celistnym kĺbom prepojené , sa len doktori nič nevedia..mám ísť na ultrazvukovu rehabilitáciu ale nemám kedy mám malé bábo. Pijem cievnu čaj, pila som tri mesiace potom som prestala a ono sa mi to zlepšovalo a mám pocit že ako som prestala čaj piť sa to zase zhoršilo. Držím palce. Každý má inú príčinu, väčšinou píšu, že to majú celý život, pár sa z toho dostalo.

katulienkax
12. feb 2025

Dobrá správa je akurát to že mne sa to po pár rokoch mierne stisilo, ale je to stále len nie už take hlučne .

lesiiaoldi
12. feb 2025

@katulienkax to by mne stačilo . Mne keď sa to na týždeň stisilo som bola šťastná ako blcha

lesiiaoldi
12. feb 2025

@rozculena ja som skúšala sluchátka, ale ja keď si niečo dám do ucha sa mi tie šuchoty zvýraznia. Som skúšala spať so zvukom dažďa cez slúchadlo ale počula som aj to šuchotave dvizdanie čo počujem ešte silnejšie a bolo to veľmi rušivé:( mne ten zvuk ide ešte aj spolu s tepom, čiže je to dosť otravné. Ja to teda nemám 24/7. Ja to mám väčšinou v nocí, cez deň nie vždy a keď to aj mám cez deň to nevnímam a nejako mi to extra nevadí, ale v noci teda zaspávam na pokožke 😂😭

lesiiaoldi
12. feb 2025

@lesiiaoldi oprava, nie pokožke, ale ponožke