icon

Starecké škvrny

1. aug 2023

Sú aj tie nebezpečné ako znamienka? Aj tieto treba kontrolovať u kožného atď?

maros313
Odpoveď bola odstránená
barborachors
1. aug 2023

ano, starecke skvrny su vzhladovo dost podobne s bazaliomami, preto to co ty povazujes za starecku skvrnu, moze byt nebezpecne znamienko, treba kontrolovat vsetko.

autor
2. aug 2023

@barborachors tak ste ma včera nastrasili že som ráno bola na koznom,pozrel tým prístrojom na znamienka vraj pigmentova škvrna tá starecké a vraj ok ! To keby dačo už by videl ne?

luccija
2. aug 2023

Raz ročne by si mal každý dať pozrieť znamienka Ja som bola s otcom tiež mu narástlo a popraskalo a vraj starecka škvrna.
Keď Ti pozeral všetky dermatoskopom určite by videl zmeny.

autor
2. aug 2023

@luccija áno pozeral

barborachors
3. aug 2023

ked pozeral vsetko ako si pisala, tak je to ok. Ale treba sa natierať 50 celorocne, tvar a krk a dekolt. Veľa ľudí sa nenatiera a potom sa cuduju ze maju rakoviny. Žiarenie UVA je karcinogen, je nebezpecne a ludia o tom nevedia, nie je informovanosť. Dokonca sa najdu taki, co tvrdia ze kremy skodia 🤦‍♂️ Moja kozna mi na to povedala svoje, takze viem čomu mam verit. Ostatní nech si robia co chcu. Dobry lekár a,odborník si vsimne vsetko, kazdu podozrivu pehu a škvrnu ti pozrie, a nebude behat lupou leb tak horom dolom, ale poctivo prejde kazdu bodku na tvojom tele. Clovek by mal byt vyzleceny komplet, iba dolné spodne prádlo si nechá. Doktor ho prezrie a vyhodnotí stav. Tak by to malo byt na dobrom pracovisku. A samozrejme konzultácia k tomu, ked neviem, pytam sa. Na hocico, aj na kremy, ak mi to nie je jasné. Radsej nevediet a dozvediet sa, ako si nevedomky ničiť zdravie...