icon

Starostlivosť o pleť po 30tke

mimanr
17. feb 2016

Ahojte, mam 33 a 2,5 roka neprespanych noci so synom sa mi podpisalo vyrazne na tvari. Hlboke vrasky nadkorenom nosa, stredne hlboke na cele, okolo nosa, vejariky okolo oci... ☹ co pouzivate vy. maminy po 30? Vyskusala som par kremov, no nic moc. Mam zaujem o komplet.starostlivost, aj lifting. ucinok. Mam zmiesanu, teraz po druhom porode viac suchu pokozku, takze daco s vitaminmi, amino a bez parabenov. Narocna som 😀
O plet sa staram tak, ze pouzivam micel.vodu na cistenie, aloe masku a mandl.krem podla potreby na noc, hydrat. s vytazkom z hrozna na den, ale nic moc.
Dakujem za rady 😉

nicoli02
31. júl 2021

@gertrudka222 áno to zisťujem, že čím som staršia, tým mám väčší problém si kúpiť to čo mojej pleti vyhovuje :/ a vzhľadom na to, že už vidím prví vrásky, rada by som s tým niečo robila. nechcem podstupovať žiadne estetické úpravy to nie, no myslím, že dobrá kozmetika by mohla pomôcť

fineta
31. júl 2021

Kvalitná micelarna voda a hydratovat arganovym olejom (100 %tny bio z Maroka, je ho možné zohnať na nete aj vo výhodných baleniach. Ten z DMky je síce lacnejší, ale nie je to kvalitou ono).. Dva roky takmer frcim na tomto a konečne som sa trafila. Dovtedy otras pleť.

liesik
1. aug 2021

@gertrudka222 ja som skúšala aj všelijaké oleje, no mne nerobili dobre, buď som mala na tváti taký jemný povlak alebo mi pleť ešte viac vysušuli :/ Našla som teraz jednu kozmetiku, ktorú mi odporučila kozmetička a volá sa monoderma, tak si o nej chcem všetko prečíťať a uvidím či objednám alebo nie.

gertrudka222
12. aug 2021

@liesik ja som skusala tiez oleje a chvilu bolo ok, potom som ciila, ze ma z nich svrbi tvar a to som pouzivala len cisto priordne v bio kvalite :/ teraz som zacala pouzivat take ampulky, ktore si kazdy den vmasirujem na tvar a zatial je to ok som zvedava na vysledok,spomaluju obnovuju kozne bunky, tak som zvedava 🙂

liesik
16. aug 2021

@gertrudka222 aké ampulky? Čo je vnútry? Vieš mi o tom napísať viac? To čo si napísala znie dobre, hoci som chcela len nejaký denný a nočný krém, toto sa mi páči pokiaľ by to malo aj účinnosť, tak je to fajn. Koľko ťa to stálo a na koľko to je?

nicoli02
18. aug 2021

@gertrudka222 aj ja by som chcela vedieť o aké ampulky ide. pomáhajú ti? lebo minule som skúšala také sérum z kyseliny hyalurónovej , ale akože nič moc, nestálo to veľa no efekt som nepocítila ani po mesiaci :/

gertrudka222
19. aug 2021

@liesik @nicoli02 vola sa to monoderma, je to cisty vitamin C, ktory zlepsuje elasticitu,potlaca prejavy starnutia pleti. Zacinam citi, ze plet dostava taku lepsiu formu a sviezost, tak ze asi pomaha. Nanasa sa to 1x denne, vzdy vecer si to davam na noc 🙂

liesik
23. aug 2021

@gertrudka222 poznám skúšam ju, ale inú asi ako máš ty, je ich viac druhov. Ja som ju kúpila od kozmetičky, ty si ju kde zohnala? A za akú cenu? Lebo nie je zrovna lacná

evora
23. aug 2021

Mezoterapia aspon 2 krat ročne. Ja sa to snažím dodržiavať od 30 a naozaj vidím výsledky na tvári. Dovtedy som používala rôzne krémy, drahe, lacné, bio atd., ale efekt to malo iba minimálny. Teraz keď vidím, ze som uz povadnuta, idem na mezoterapiu a mám zasa par mesiacov pokoj 🙂

nicoli02
24. aug 2021

@gertrudka222 a ako dlho to používaš, keď cítiš zmenu? lebo niekedy cítiť zmenu až po mesiaci alebo až po 6 týždňoch. koľko to stojí, keď to nie je lacné ako píše baba vyššie

gertrudka222
25. aug 2021

@liesik cez eshop ju kupujem, ja som si naprv vybrala taku lacnejsiu na skusku, no ked vidim aku ma silu, tak chcem dalsi krat objenat inu.
@nicoli02 skoro mesiac ju pouzivam, po 2 tyzdnoch som pocitila, ze plet je pruznejsia a na pohlad krajsia, stalo ma to necelych 19€ , je tam 28 kapsul ktore otvoris a vmasirujes na plet

liesik
26. aug 2021

@gertrudka222 z eshopu? A z ktorého? Chcela by som si porovnať ceny, ak by bola lacnejšia ako kupujem ja, tak by som bola rada 🙂 Ja mám teraz tú s vitamínom A, mám trochu problém s akné ako počas pubety, no teraz to skúšam s touto kozmetiku a zaberá

nicoli02
27. aug 2021

@gertrudka222 cena nie je zlá, majú tam niečo aj na pigmentové škvrny? idem si to skúsiť pohľadať na googli, no ak môžem poprosiť, pošli stránku z ktorej si objednávala, ak tam bude aj popis buolo by to fajn 🙂 ďakujem

gertrudka222
30. aug 2021

@liesik vyhladaj si najlekaren.eu, tam ju objednavam.Porovnaj ceny a daj vediet ci je to lacnejsie alebo drahsie 🙂
@nicoli02 ceny su tam rozne, od do 🙂 Zalezi co chces ci maju nieco na pigmentove skvrny neviem, prestuduj si to a uvidis co a ako

liesik
8. sep 2021

@gertrudka222 pozerala som si a vychádza to lepšie. Oproti tomu, keď som kupovala u kozmetičky, tak je to neporovnateľné. A to mi ešte hovorila, že však nechce na mne zarábať, tak mi nebude dávať nejaké hrozné ceny. No keby som vedela, tak už skôr sa obzerám po takejto možnosti.

nicoli02
9. sep 2021

@gertrudka222 popozerám si to, len neviem, že podľa čoho by som sa mala rozhodovať. lebo cena v tomto prípade asi nie je to rozhodujúce. za kvalitné kozmetické produkty sa oplatí priplatiť, to som sa už naučila 🙂 normálne na tej stránke si to môžem rovno pozrieť?

gertrudka222
10. sep 2021

@liesik vidis to. Tak dobre, ze si si to pozrela. Co usetris na tom rozdiely v cene u kozmeticky a na webe, tak mozes vyuzit na postovne napriklad. Alebo mi napadlo, ze ked objednas za urcitu sumu, tak dokonca aj postovne mas zadarmo. Tak by ta to este lepsie vyslo.
@nicoli02 jasne, hladaj tam rovno. No moja, to neviem, ci ti poradim v tomto. A vies aspon, ze aku znacku kozmetiky by si chcela? Akoze ked si to pozries, je tam toho vela v ponuke a da pouzit filter, takze si vies najst.

nicoli02
22. sep 2021

@gertrudka222 možno monodermu, že by som vyskúšala? neviem veru, nemám o tom nejaký prehľad. je mi jasné, že je viacero produktov proti vráskam, tak by bolo fajn, ak by sa našiel aj niekto, kto by mi vedel povedať nejakú osobnú skúsenosť.

gertrudka222
29. sep 2021

@nicoli02 tiez som toho viacej poskusala, kym som nasla nieco, co by mi pasovalo. Kludne chod do nej, mne sa paci. Nemam rada travit dlho casu v kupelni pred zrkadlom, preto je pre mna fajn, ze ona sa nanasa na plet len raz za den. Vecer po sprche si ju vmasirujem do pokozky a hotovo. Kdezto moja svagrina, ta ma take vecerne ritualy, ze nechapem, kde na to berie cas a chut. Pre mna je lepsie, ked je to takto sup sup vybavene.

liesik
4. okt 2021

@gertrudka222 za koľko by bolo potrebné mať nákup, aby to poštovné bolo zadarmo? Nebudem hovoriť, že niečo také by nepotešilo. Ale aby som nebola taká chamtivá, tak ja som rada už to, že ušetrím v porovnaní z tou cenou, čo mi kozmetička dávala. Na to nezabudnem, ako mi tvrdila, že to mi dáva za najlepšiu možnú cenu. Už tam veru nepôjdem ani na obočko a nie aby som tam nechávala ešte toľko peňazí ako predtým. Ešteže som natrafila na toto tvoje odporúčanie.

gertrudka222
8. okt 2021

@liesik no ved to, ze to potesi istotne. Ono nie je vobec vysoka suma, ako by si mozno cakala. ked nakupis za 25 eur, tak potom je to postovne zdarma. Nemusis tam zadavat ani ziaden kod ako to niekedy byva. same to tam nahodi, ze nic neplatis. Tak zase nemala si odkial vediet, ze to nie je pravda, ked si k nej chodila uz dlhsie, tak si proste verila tomu, co ti povie. Ale dopatrala si sa pravdy a uz budes vediet, ze sa ti viacej vyplati takto si to objednat online. Mas tam vyhodu aj taku, ze nemusis nikam chodit a balicek ti pride rovno domov.

nicoli02
14. okt 2021

@gertrudka222 toto tiež nie je nič pre mňa, keď mám byť dlho v kúpelni. najlepšie bude, keď si poskúšam asi, že čo mi vyhovuje. každá sme iná a čo pasuje jednej, nemusí druhej. ale začnem pri nej, keď sme ju už spomínali. a ktorú presne používaš ty? lebo je jej viacero druhov, keď som si to tak zbežne pozrela.

gertrudka222
20. okt 2021

@nicoli02 ja som vyskusala Monoderma C10 a kedze mi zapasovala, tak som potom uz dalsie nieco neskusala. Ale tak to je na tebe, ci sa rozhodnes pre to iste, alebo vyberies ine cosi. Nie kazdemu musi vyhovovat rovnako.

liesik
5. nov 2021

@gertrudka222 keď ti mám pravdu povedať, tak som čakala, že to bude viacej. Super, že takéto niečo poskytujú a ešte pri takejto relatívne nízkej cene. Už sa mi stalo aj že som z jedného eshopu objednávala takmer za 200 eur a si predstav, že ani pri takejto sume aspoň to poštovné nezrušili. Preto som prekvapená, že oni to majú už pri 25 eur.

nicoli02
9. nov 2021

@gertrudka222 no veď to nie, každá sme iná, máme inú pleť a logicky nám môže zapasovať niečo iné. ale som rada, že si mi povedala, čo používaš ty. ja nemám nič také overené, takže niekde začať musím. a takto aspoň keď viem, že tebe robí dobre, tak vyskúšam, objednám a otestujem.

gertrudka222
26. nov 2021

@liesik inak tomu nerozumiem, ze clovek aj ked niekde takuto velku objednavku spravi a ani pri takej sume nedaju tu dopravu zadarmo, tak je to na smiech. Ale zase clovek si povie, ze pri takej sume sa to uz nejak strati. Je to skoda ale v konecnom vysledku, mozno by tym prilakali viacej zakaznikov. Preto tychto 25 je podla mna uplne super, to som bola prekvapena, ked som prvy raz videla, lebo malokedy kupujem aspon ja za menej.
@nicoli02 ako si pokrocila teda? Objednala si si to, co som ti pisala, ci si nasla nakoniec nieco ine?

nicoli02
2. dec 2021

@gertrudka nehľadala som potom už ani nič ďalšie. som si povedala, že vyskúšam najskôr túto značku, keď si mi to poradila a objednala som si domov rovno také väčšie balenie, tuším to bolo ako keby dvojbalenie ale cena bola lepšie, ako keby sa to zvlášť kupovalo. takže poctivo testujem a nemám žiadne výhrady.

gertrudka222
6. dec 2021

@nicoli02 tak to som rada, ze ti kozmetika zapasovala, to uz je polovica uspechu. Teraz este poctivo pouzivat aj nadalej a potom sa efekt istotne dorazi. Aj si si nieco dalsie objednala, ci len toto teraz? Ja som si velmi navykla na to, ze aj iny sortiment maju v ponuke, takze moje objednavky neostanu len pri vitaminoch a kozmetike. Teraz naposledy som mamine pre macku granule napriklad objednavala a vyzeraju byt fajne. Takze aj ine veci sa vyplatia odtial.

bona_dea
Autor odpoveď zmazal
gabika128
6. dec 2021

@mimanr ahoj, ja som sa pred 2 rokmi začala viac starať o pleť, mam ju zmiešanú + pigmentové škvrny. Odličujem balea olejom (za mňa najlepšia vec na odličovanie, aj vodeodolnej špirály) a cerave gélom. Potom používam exfolianty od geek&gorgeous, séra s kys. azelaovou a niacinamidom. Na to obyčajný krém. Ráno si na čistú pleť dávam ešte sérum s vit. C.
Kedysi som si len kupovala drahšie krémy z lekárne, ale výsledky som nevidela. Teraz mam pleť naozaj peknú, žiarivú, hydratovanu a zdravú.