Sťažené prehĺtanie,pocit cudzieho telesa
Ahojte..mam tyzden pocit pri prehltani,najma slin, ze tam nieco je,co nejde prehltnut.. niekde ako v oblasti krku pazeraka. A ked prehltnem,akokeby to tam zastalo a potom slo dalej.Citim aj taky tlak na hrudi a dost casto grgam...Bola som u dr.tvrdi ze asi zapal pazeraka,pytala sa ,ci som nezjedla nieco ostre nechtiac nejaku kost z ryby alebo ci nemam reflux.No ja sa stravujem zdravo a mimo tehotenstva som palenie zahy nemala.Dr.mi dala pantoprazol,no zmenu nevidim.Po dobrati tabletiek bez zmeny ,mam prist na gastro.Ma s tym niekto skusenosti?
@slnko40 ano ano,aj teraz ked nato pomyslim,tak sa mi zle prehltne slina,akoby tazko alebo by tam bola guca.Cim castejsie som prehltala,tym viac som to citila.Ja som ale ten typ,ze sa bojim o choroby a vsimam si vsetko.A som aj dost sensibilny clovek.Naozaj,ked clovek bude mat ine starosti,uplne nato zabudne
@miirkka1 Však práve že ono to ako hrca v krku a ani prehltnúť úplne to cítim vyschne mi v krku a hneď sa to zhorsi a už potom neviem čo stým ...snažím sa neprehltat ani na prázdno radšej ale to človek vníma že tam niečo je ...Tak ďakujem za radu snáď to prejde a není to nič vážne
@slnko40 aj ja to cítim neviem co robiť
@miirkka1 ahojky ja som take mala v januari tiez katastroficky scenar som videla. Liecim sa na stitnu aj na reflux. Najskor som bola na endokrinologii tam vsetko ok a potom na gastre. Dr povedal ze je to urcite reflux. Nikdy som take prejavy nemala za kazdym ine. Teraz ked to mam dam si rennie a prejde to. Podla mna to mas ten reflux.
@dlucy strašne sa bojím cítim to niekde kde je jamka pri kľúčových kostiach vo vnútri v pazeraku bojím sa ci sa mi neopustila achalazia pazeraka .z mojich psychických úzkosti sa mohlo spustiť ze zvierac pazeraka sa neotvara ako ma alebo ze je v krci a zužuje sa .je to podmienené hlavou nervami. Cítim to každý deň niekedy zjem a n8c a niekedy to začnem cítiť už sa bojím aj jest , neviem ci je chyba v spodnom zvierací ci v hornom ale prehltnem stravu normálne áno ma nemusí len ma tam tlači a po prehltnúť mi prejde krkom a myslím ze v pazeraku to zastane alebo tp potom ide aj ďalej ale pocit ze tam niečo nám tam ostáva. Neviem ci je to kŕč alebo zúžený pažerák...veľmi sa bojím co dalej
@andreachabadova neboj sa objednaj sa na gastro. Mna to az bolelo aj ked som jedla teplejsiu polievku. Asi tam bol mozno aj zapal ale kedze som sa dostala na gastroskopiu az o mesiac tak uz to bolo lepsie.vecer to mozes citit po celom dni. Ja sa najem rano a vacsinou mam hned pocit ze tam nieco mam dam si tbl na zahu a prejde. Ja s tym momentalne bojujem. Mozes to mat aj z psychickeho povodu. Mne to spusta stres.
@miirkka1 ja mám tiež podobný problém. Už niekoľko dní iba pijem čistú vodu a nemôžem vôbec prehĺtať jedlo a sliny. Mám problémy so stresom a úzkosťami a toto mi to ešte zhoršuje.
@emafuchsova prosím vás preslo vám to, ja momentálne prežívam to isté až sa mi niekedy nedá vôbec prehltnúť a myslím ze už sa zadusim
@emafuchsova začalo to z ničoho nič až ma panika chytila kee sa mi to prvý krát stalo. Teraz sa bojím jest bojím slinu prehltnúť no horšie každým dňom.
@rika44 ja som bola u dr a poslala ma na krcne q tam všetko v poriadku ... tak to ozaj bude asi z tetanie

Dobry deň...Praveze ani nie občas som to cítila v krku. ..ale teraz má to dáko drží už dlhšie ..len nechápem z čoho to príde ..akože keď to necítim kľudne sa dokážem aj najesť a je to v pohode ale niekedy už len na prázdno to tam cítim aj keď nejem ..