Sterilizácia - ako prebieha zákrok u ženy?
Ahojte žienky, máte niektorá skúsenosti s týmito zákrokom ? Zvažujem ho už dlhšie, dokoncasomto preberala aj s mojím gynekológom (bavili sme sa na tému antikoncepcia) a nakoľko mám doma dve deti, tak mi to príde ako rozumné riešenie.. V podstate menštruačný cyklisti zostáva, len nebudem musieť do seba pchať hormóny. Zaujímalo by má ako tento zákrok prebieha, čo to obnáša, koľko Vás vyšiel a hlavne vaše skúsenosti.. Za odpovede ďakujem.
@pininka1 Dobrý večer,prosím vás chcela by som sa opýtať kde vám robili sterilizáciu laserom?Nejdem to dohľadať som z BB kraja ..Ďakujem krásne za odpoveď
@martina19936215 ja som z Košíc a tam my to aj robili, čo ja viem, už sa to skoro všade takto robí, keďže pri podviazani vaječníkov sa stávalo ze to nebolo 100%. Treba sa opýtať v danej nemocnici, resp lekára ktorý to ma robit
@pininka1 A môžem sa vás ešte spýtať ako to prebiehalo ?ste spokojná nemáte žiadne bolesti alebo dačo ?Ako viac menej som rozhodnutá len nechcem aby mi to robili laparoskopicky a nechcem sa dať kvôli tomu uspavat..
@martina19936215 ja som max spokojná. U mňa žiadna zmena nenastala, vsetko funguje tak ako predtým.
Ahojte, nemáte niekto skúsenosti so sterilizaciou v Brezne? Ci sa tam tiež prepaluju vajcovody alebo len podvazuju?
ja som to podstupila v nov 2024 a nemozem byt spokojnejsia
@katariinam a ako to funguje? Je to jednodňová chirurgia? Menštruáciu máte normálne? Sú aj nejake vedľajšie rizika?
áno, jednodnová, ale v pripade tunajsej nemocnice to znamenalo, ze som bola v nemocnici 24 h.Prisla som v den zakroku rano a na dalsi den rano domov.
menstruaciu mam normalne. Odstranili mi vajickovody, tj. po ovulacii vajicko sa nedostane do maternice a tym padom sa neoplodni...ale vstrebe sa.
Rizika niesu, akurat ta operacia no, ale je to ok ,je to rychle. https://www.lewik.org/term/652/sterilizacia-vse... suhlas sa vyplna 30 dni vpred.

@pininka1 ďakujem Vám pekne za odpoved