icon

Sterilizácia - čo všetko to obnáša?

rainbow82
30. máj 2019

Ahojte baby,ktorá z Vás mala sterilizáciu?Čo to všetko obnáša? Cena? Alebo to poisťovňa prepláca? Ďakujem

Strana
z2
lion13
1. jún 2019

Ja som podstúpila v decembri pri 2 sekcii, drmi dala tlačivo,zobrala som do nemocky,tam potvrdili. Neplatila som nič.

bodkolienka81
1. jún 2019

@evittam porodnica mi dala papiere, moj gyn nic neriesil, len som mu to oznamila..a ano riesila som to 30+dni pred planovanou sekciou. Zrejme zalezi od konkretneho pripadu, porodnice, gyn..

evittam
1. jún 2019

@bodkolienka81 Tak určite. Ako niekde chodis posledný mesiac pred pôrodom na poradne do pôrodnice kde budes rodit, inde stále k svojmu gynekologovi,... treba si zistit postup v danom meste.

pininka1
1. jún 2019

@bodkolienka81 keď tak čítam koľké za ňu ani neplatia, tak fakt nechápem ten systém. Mne jasné povedali že tretia sekcia nieje indikácia na sterilizáciu a že iba pri závažných prípadoch ohrozenia sa to berie ako zdravotný problém a je bezplatná. Ako to potom vyhodnocujú poisťovne, to by ma veľmi zaujímalo. Ja som mala dokonca vyjadrenie od hematologicky, že mám zlé výsledky a žiadna antikoncepcia u mňa nieje už možná.

bodkolienka81
1. jún 2019

@pininka1 toto fakt neviem..ja som prave ratala, ze budem platit, ale teda bolo to v ramci inej operacie.. a pri tom cisarskom je to max 10 min robota (hadam aj to je vela)

renullka90
1. jún 2019

Mne bolo povedané pri druhej sekcii že to je zadarmo . Keby som požiadala napríklad teraz tak zaplatím cca 250 eur . Ale záleží kde sa to dá urobiť . My rozmýšľame nad tretím a ja môžem rodiť jediné sekciou takže podviazanie určite podstupim takže som rada že som hneď našla túto tému

lenka_00
22. nov 2019

Baby a ako je to ak je to mimo sekcie?? Mam dve deti, 29 rokov a uz 5 rokov som si ista , ze chcem sterilizaciu. Cez koho to riešim ?? Kedze moja gynekologička mi vzdy povie, ze na tuto tému sa s mnou baviť nebude.

123xyz
22. nov 2019

@lenka_00 nájdi si nemocnicu, kde to robia, choď tam. Vypises papiere, mesiac počkáš, vybavis predoperacne a termín operácie. V BA ti to jeden deň urobia a na druhý ťa pustia domov. A samozrejme zaplatíš. Každá nemocnica má vlastnú cenu.

natalia38
28. dec 2019

Podstupila som ju pred 2 tyzdnami v Ruzinovskej porodnici, ziadost o sterilizaciu som podavala mesiac a pol pred terminom porodu, ziadost mi dali v nemocnici, kde som chodila aj na porodnu pred porodom. Neplatila som nic, podstupila som 3 sekciu, v ramci ktorej to urobili. Zatial bez nejakych zmien v psychike.

cibulka79
13. jan 2021

@pininka1 Ahoj,prosim Ta ako si to riesila?lebo ja som mala teraz cisarak moj doktor povedal ze to mam povedatv nemocnici a pocas cisaraku mi urobia..ale tam mi zase povedali ze musi byt podana ziadost minim.mesiac pred takze mi neurobili

pininka1
13. jan 2021

@cibulka79 tvoj doktor je dobry blbecek, on ti musi vydat ziadost ktora musi byt minimalne mesiac pred cisarskym uz v nemocnici na schvalenie. Mne este moj porodnik pripominal ci som ju uz dala lebo bez toho sa to nemoze vykonat. Takze ano,najprv ziadost a potom az. Takto ti zbytocne budu musiet urobit este jednu oepraciu.

cibulka79
13. jan 2021

@pininka1 och boze🤦‍♀️nepotesila si ma...platila si nieco?ja mam tento rok 42,..mam 3 deti a z toho 2 cisaraky...inu antiku nemozem ,hormony koli krcovym zilam,ktore tiez musim teraz riesit lebo sa mi zapaluju zily,teliesko nemozem koli predelenej maternici..

pininka1
13. jan 2021

@cibulka79 no ja som na tom bola podobne len som mala 35 a tri cisarske. Popri cisaraku som platila 100 eur,ale viem ze je to v kazdej nemocke ine, niekde beru do uvahy ze je to zo zdravotnych dovodov, hoci podla zakona to mozu byt iba zivotohrozujuce dovody. Ale baby tu pisali ze neplatili niekde nic.

lion13
13. jan 2021

@cibulka79 áno žiadosť musí byť, ja som mala 38 v čase pôrodu, bol to môj 2 cisársky a neplatila som nič

mamina87
15. sep 2021

Pekný deň chcela by som postúpiť sterilizáciu a mám si napísať žiadosť ....odniesť a čakať 30 dní ....prosím čo tam mám písať v žiadosti ? Vopred ďakujem 😊

lion13
15. sep 2021

@mamina87 mne žiadosť vypisovala gynekologička

mamina87
15. sep 2021

@lion13 mne dala len papierik ...niečo ako sprievodný a mám si napísať žiadosť ....vtipná ...netuším čo tam mám písať 😱

pininka1
15. sep 2021

@mamina87 ale ved oni maju na to taky formular, ma to asi tri strany, to co je za doktorku??

mamina87
15. sep 2021

@pininka1 no moc sa jej nechcelo 😟 aj keď tuho rozmýšľam či mám ísť alebo nie ....ach dilema

monea
Autor odpoveď zmazal
zuzanka560
23. máj 2022

@tagon ak sa môžem opýtať, po vykonaní sterilizácie, už by žena nemala otehotnieť, teda je sterilizácia ženy spoľahlivá🙂

tagon
24. máj 2022

@zuzanka560 no nemala by🙂 ja som 5 rokov po a zatiaľ som neotehotnela🙂

19mmm71
24. máj 2022

@zuzanka560 ASI bude spolahliva mam ju 10 rokov a už aj vzhladom na vek/51/by to už nebolo možne a na dotaz autorky,mala som ju zo zdravotných dovodov,neplatila som a život je ako pred tým🙂

zuzanka560
24. máj 2022

@19mmm71 ja som ju podstúpila teraz pri štvrtej sekcii a vek 41 rokov, takže snáď je to spoľahlivá ochrana 😉

lubka.xz
10. apr 2023

Ženy a po sterilizacii vám dali aj Fraxiparin alebo niečo proti tromboze alebo krvnej zrazenine?

lenka_00
11. apr 2023

@lubka.xz mne áno.Na pár dní. Ja som bola ale samoplatca.

lubka.xz
11. apr 2023

@lenka_00 aj ja budem samoplatca

lujzaveghova2100
22. okt 2023

@evittam jansom prisla za gynekologom a povedal musim si do nemocnice podat ziadost a 30 dni cakam napisala som to sama doma ziadost s podpisom a 2x odoslala do nrmocnice prislo m irozhodnutie a teraz mam teramin 8.11. Ziadne tlacivo som nedostala nevyplnila.mam 2x cisarsky spinal pri cisarskom som bolanneskoro oboznamena cize som to nestihala tak idem po 5 rokoch co ma syn na vlastnu ziafost

zuzkabeuty
24. feb 2025

@pininka1 je to ako úraz prerušený vajckovod

zuzkabeuty
24. feb 2025

@evittam špirály sú zlé keď tak nech to robia pripadne a bez kovu

Strana
z2