Sterilizácia - čo všetko to obnáša?
Ahojte baby,ktorá z Vás mala sterilizáciu?Čo to všetko obnáša? Cena? Alebo to poisťovňa prepláca? Ďakujem
@evittam porodnica mi dala papiere, moj gyn nic neriesil, len som mu to oznamila..a ano riesila som to 30+dni pred planovanou sekciou. Zrejme zalezi od konkretneho pripadu, porodnice, gyn..
@bodkolienka81 Tak určite. Ako niekde chodis posledný mesiac pred pôrodom na poradne do pôrodnice kde budes rodit, inde stále k svojmu gynekologovi,... treba si zistit postup v danom meste.
@bodkolienka81 keď tak čítam koľké za ňu ani neplatia, tak fakt nechápem ten systém. Mne jasné povedali že tretia sekcia nieje indikácia na sterilizáciu a že iba pri závažných prípadoch ohrozenia sa to berie ako zdravotný problém a je bezplatná. Ako to potom vyhodnocujú poisťovne, to by ma veľmi zaujímalo. Ja som mala dokonca vyjadrenie od hematologicky, že mám zlé výsledky a žiadna antikoncepcia u mňa nieje už možná.
@pininka1 toto fakt neviem..ja som prave ratala, ze budem platit, ale teda bolo to v ramci inej operacie.. a pri tom cisarskom je to max 10 min robota (hadam aj to je vela)
Mne bolo povedané pri druhej sekcii že to je zadarmo . Keby som požiadala napríklad teraz tak zaplatím cca 250 eur . Ale záleží kde sa to dá urobiť . My rozmýšľame nad tretím a ja môžem rodiť jediné sekciou takže podviazanie určite podstupim takže som rada že som hneď našla túto tému
Baby a ako je to ak je to mimo sekcie?? Mam dve deti, 29 rokov a uz 5 rokov som si ista , ze chcem sterilizaciu. Cez koho to riešim ?? Kedze moja gynekologička mi vzdy povie, ze na tuto tému sa s mnou baviť nebude.
Podstupila som ju pred 2 tyzdnami v Ruzinovskej porodnici, ziadost o sterilizaciu som podavala mesiac a pol pred terminom porodu, ziadost mi dali v nemocnici, kde som chodila aj na porodnu pred porodom. Neplatila som nic, podstupila som 3 sekciu, v ramci ktorej to urobili. Zatial bez nejakych zmien v psychike.
@cibulka79 tvoj doktor je dobry blbecek, on ti musi vydat ziadost ktora musi byt minimalne mesiac pred cisarskym uz v nemocnici na schvalenie. Mne este moj porodnik pripominal ci som ju uz dala lebo bez toho sa to nemoze vykonat. Takze ano,najprv ziadost a potom az. Takto ti zbytocne budu musiet urobit este jednu oepraciu.
@cibulka79 no ja som na tom bola podobne len som mala 35 a tri cisarske. Popri cisaraku som platila 100 eur,ale viem ze je to v kazdej nemocke ine, niekde beru do uvahy ze je to zo zdravotnych dovodov, hoci podla zakona to mozu byt iba zivotohrozujuce dovody. Ale baby tu pisali ze neplatili niekde nic.
Pekný deň chcela by som postúpiť sterilizáciu a mám si napísať žiadosť ....odniesť a čakať 30 dní ....prosím čo tam mám písať v žiadosti ? Vopred ďakujem 😊
@tagon ak sa môžem opýtať, po vykonaní sterilizácie, už by žena nemala otehotnieť, teda je sterilizácia ženy spoľahlivá🙂
@zuzanka560 no nemala by🙂 ja som 5 rokov po a zatiaľ som neotehotnela🙂
@zuzanka560 ASI bude spolahliva mam ju 10 rokov a už aj vzhladom na vek/51/by to už nebolo možne a na dotaz autorky,mala som ju zo zdravotných dovodov,neplatila som a život je ako pred tým🙂
@19mmm71 ja som ju podstúpila teraz pri štvrtej sekcii a vek 41 rokov, takže snáď je to spoľahlivá ochrana 😉
Ženy a po sterilizacii vám dali aj Fraxiparin alebo niečo proti tromboze alebo krvnej zrazenine?
@evittam jansom prisla za gynekologom a povedal musim si do nemocnice podat ziadost a 30 dni cakam napisala som to sama doma ziadost s podpisom a 2x odoslala do nrmocnice prislo m irozhodnutie a teraz mam teramin 8.11. Ziadne tlacivo som nedostala nevyplnila.mam 2x cisarsky spinal pri cisarskom som bolanneskoro oboznamena cize som to nestihala tak idem po 5 rokoch co ma syn na vlastnu ziafost
@pininka1 je to ako úraz prerušený vajckovod
@evittam špirály sú zlé keď tak nech to robia pripadne a bez kovu

Ja som podstúpila v decembri pri 2 sekcii, drmi dala tlačivo,zobrala som do nemocky,tam potvrdili. Neplatila som nič.