Štítna žľaza a nadváha

25. jan 2024

Bola mi diagnostikovana zvýšená funkcia stitnej žľazy, pri ktorej sa vraj chudne. Ja mam však opačný problém, neviem schudnúť, skôr priberám a mam nadváhu. Pomôže mi užívanie Thyrozolu k znizeniu hmotnosti? Ďakujem

miskakyska
25. jan 2024

Môj syn má zníženu..a je chudulinký 🤷
Ja som začínala so zvýšenou,schudla som 15 kg,brala som 3x3 carbimazol...po pár rokoch sa mi prehupla do zníženej a odvtedy som na euthyroxe

magimi
25. jan 2024

@miskakyska ja presne naopak 😀 od 18r. na euthyroxe a po 3 pôrode, keď som za mesiac schudla 12 kg (mala som už hyper a k tomu som brala 100 euthyroxu) som hyper až doteraz na Thyrozole.
Autorke: nuž neviem, ako to máš ty, ale väčšinou keď máš hyper a sa neliečis, tak chudnes, lebo hormóny SZ stimulujú metabolizmus. Ja som sa v tej akútnej fáze len ráno zobudila a muž mi musel doniesť banán do postele, čo som nevladala vstať z nízkej hladiny cukru v krvi...vsetko mi to spalovalo. Keď som začala brať Thyrozol, hormóny sa znížili a metabolizmus sa spomalil.
Ale viem, že váha je pri chorobách štítnej žľazy veľmi individuálna, niekto chudne, niekto priberá (aj keď skôr pri zníženej funkcii)

miskakyska
25. jan 2024

@magimi mne sa pohúkala po druhom pôrode, synovi odhalili hneď po pôrode
@magimi s cystami nemáš problém?

oli18
25. jan 2024

K znizeniu sotva. Baby tu pri poruchach stitnej len priberaju. Aspon tak tie s nadvahou to deklaruju. Ja som isla na endokrinoogiu s tym, ze neviem cely zivot pribrat. Liecim sa na nu a nepribrala som, vahu si drzim uz roky rovnaku +-3 kg a to som aj po meopauze.

jaaty
25. jan 2024

Ja mám zvýšenú činnosť (momentálne v remisii) už roky. Kým som o tom nevedela, chudla som. Akonáhle mi nasadili Thyrozol začala som priberať :(. Schudnúť sa mi pri liekoch už nepodarilo.

magimi
25. jan 2024

@miskakyska cysty nemám, mám takú zvláštnu poruchu, kde sa mi SZ celá scvrkava a napriek tomu produkuje zvýšené množstvo hormónov, a stále mám pozitívne autoprotilátky

miskakyska
25. jan 2024

@magimi autoimunitné ochorenie mám tiež,to už ide ruka v ruke jedno s druhým

nevenka
25. jan 2024

Nie, ja som mala, teda mam hypertyreozu a tiez nechudnem. Iba pri prvom ataku som chudla, aj to len chvilku. Po Thyrozole este horsie, lebo on spomaluje metabolizmus.
Lenze, mozes mat nadmerny prijem, lebo nemas nahodou nadmernu chut na jedlo? Ja som mala zachvaty vlcieho hladu, strasne cosi.

nevenka
25. jan 2024

No a ja mam aj Graves, aj Hashimoto, takze ja na Thyrozole a potom idem do hypo a takto dokola. Tie hormony su "svina".