Štítna žľaza - tlak v krku
Ahojte. V skratke tu chcem napísať čo sa mi deje posledné mesiace. Naozaj sa bojím a som zúfalá.. dúfam že všetko bude ok.
Už niekoľko mesiacov pociťujem akýsi tlak na krku, proste akokeby som tam niečo mala. Nemyslím si že mám zväčšený krk.. Ale mala som obdobie keď som nič necítila. Myslela som, že si to všetko namýšľam, pretože som taký ten typ.Menštruácia mi mešká 3 mesiace, to môže byť aj z dôvodu anorexie....už ju nemám ale pred pár mesiacmi som ňou trpela a môj organizmus sa možno stále dáva do normálu(poslednú som mala 8.decembra, po dlhej 5 mesiacovej pauze)
Iné príznaky nemám..bola som aj na krvných testoch, všetko bolo ok ale tie nie sú stopercentné, takže chcem ísť určite na endokrinológické vyšetrenie...
Bola by som veľmi rada ak by mi niekto poradil, povedal o čo môže ísť. Budem veľmi vďačná..
@bambulienka25 tak napríklad usg krku je oveľa presnejšie čo som počula..
@sally19 tsh, ft3 a ft4 treba
@sally19 tlak v krku ti moze sposobovat aj stres a este hlavne dlhodoby viem to z vlastnej skusenosti ako keby si mala hrcu v krku
Takú akoby hrču v krku môže spôsobovať aj stres, alebo tetánia a panická porucha :(
@slniecko_12 presne tak
Môže to byť zo štítnej žľazy, treba ísť na ultrazvuk a zobrať krv na endokrinológii, tam budú vedieť presne povedať, výsledky napr môžu byť v norme, ale na ultrazvuku už môže byť viditeľný zápal, čo spôsobuje tlaky v krku, pri prehĺtaní a pod. Ja som mala také pocity pred polrokom, potom som otehotnela a zistili mi z krvi mierne zvýšené hodnoty, na ultrazvuku už mám viditeľný zápal, ale nemusím zatiaľ brať lieky, len selén každý deň. Zhoršenie štítnej žľazy úzko súvisí so stresom, vyčerpaním.

@sally19 odkiaľ vieš ze neboli 100%?