icon

Strach pred gastroendoskopiou

dandulla
4. jan 2026

Ahojte nechcem radu, len sa potrebujem vyrozprávať. Zajtra ráno ma čaká hadička do krku. Síce už idem na ňu tretí raz,no stále ma deň predtým chytí strach. A mám divný pocit v žalúdku. Mali ste to takto aj vy, keď ste šli na tú hadičku?

anonym_044965
4. jan 2026

@dandulla jednoznacne isla!

anonym_f42e04
4. jan 2026

Nie, väčšinou to chcem mať čím skôr za sebou a chcem vedieť, či je všetko ok. Chodím každý rok. Ale idem cez nos je to jednoznačne lepšie, teda pre mňa.

anonym_53d672
4. jan 2026
@anonym_f42e04

Nie, väčšinou to chcem mať čím skôr za sebou a chcem vedieť, či je všetko ok. Chodím každý rok. Ale idem cez nos je to jednoznačne lepšie, teda pre mňa.

@anonym_f42e04 cez nos? To sa da? To ti kde tak spravia? znie to fakt lepsie

anonym_044965
4. jan 2026
@anonym_53d672

@anonym_53d672 za mna je to horsie

anonym_f42e04
4. jan 2026
@anonym_53d672

@anonym_53d672 môj gastro to robí bežne, dopláca sa za to asi 10 eur, pre mňa je to super. Chodím už asi 4 roky iba takto. A to som bola 1x po operácii nosa, bála som sa, ale v pohodičke. Neporovnateľne lepšie.

anonym_53d672
4. jan 2026

Inak uplne ti autorka rozumiem, ja mam vzdy strach. A celkovo z vysetreni mam velky strach a neviem to nejako ovladat. Iba to prezit, cim skor to mas za sebou tym lepsie.

anonym_53d672
4. jan 2026
@anonym_f42e04

@anonym_53d672 môj gastro to robí bežne, dopláca sa za to asi 10 eur, pre mňa je to super. Chodím už asi 4 roky iba takto. A to som bola 1x po operácii nosa, bála som sa, ale v pohodičke. Neporovnateľne lepšie.

@anonym_f42e04 a nedaju oni potom tensiu hadicu?

anonym_f42e04
4. jan 2026
@anonym_53d672

@anonym_f42e04 a nedaju oni potom tensiu hadicu?

@anonym_53d672 áno tá hadička je tenšia.

dandulla
autor
4. jan 2026

Mne cez nos robiť nemôžu, pretože mám zúženú jednu nosnú prepážku.

lukbe
4. jan 2026
@dandulla

Mne cez nos robiť nemôžu, pretože mám zúženú jednu nosnú prepážku.

@dandulla no mohla si pýtať narkóze, niekde robia aj tak, ale uz nestihneš. Zvládneš, nič iné ti nezostáva.

marci9
4. jan 2026

Mne to skúšali urobiť 2x v živote, ani raz sa to nepodarilo. Nikdy viac! Nechápem, ako toto môže niekto zvládnuť.

anonym_37f7a2
4. jan 2026

@dandulla nie, keď treba, tak treba, asi ti to nerobia z dlhej chvíle. Keď sa človek upokojí a počúva pokyny lekára, tak sa to da úplne v pohode zvládnuť. Tiež som už bola viackrát. Takže sa daj do pohody, lebo toto ti fakt nepomôže.

anonym_b4dc3a
4. jan 2026

@dandulla daj si pichnut injekciu predtym, uvolni ta, je to neporovnatelne.
Nechapem, preco tam ludia chodia "za ziva" bez oblbovakov.

anonym_3251e4
4. jan 2026
@anonym_b4dc3a

@dandulla daj si pichnut injekciu predtym, uvolni ta, je to neporovnatelne.
Nechapem, preco tam ludia chodia "za ziva" bez oblbovakov.

@anonym_b4dc3a v Amerike to robia iba v anestéze, alebo teda za spánku. To len na SR takto mučia pacientov ako na bežiacom páse. Smutné. Aj epiduralku dajú pri pôrode bez prosenia, automaticky. U nás dobre že nemusíš podplácať, aby ti dali. 🤢

anonym_b4dc3a
4. jan 2026
@anonym_3251e4

@anonym_b4dc3a v Amerike to robia iba v anestéze, alebo teda za spánku. To len na SR takto mučia pacientov ako na bežiacom páse. Smutné. Aj epiduralku dajú pri pôrode bez prosenia, automaticky. U nás dobre že nemusíš podplácať, aby ti dali. 🤢

@anonym_3251e4 mna uspat nechceli vobec, vraj ked nie som psychiatricky pacient, zvladnem to. Smutne.

petracandle
4. jan 2026
@anonym_3251e4

@anonym_3251e4 argument "Amerika" a "doplácanie na Slovensku" veľmi nefunguje vzhľadom na to, koľko sa platí za zdravotníctvo v USA 😃 beriem akékoľvek zapadné krajiny ale zrovna USA či napr UK nie je dobrý príklad. Oproti nim zlaté slovenské zdravotníctvo

dandulla
autor
4. jan 2026

Ďakujem dievčatá za rady a keď môžem ešte povedať kolonoskopiu mi robili v nárkoze. A tak isto ma čaká kolonoskopia aj v marci a tiež ju budem mať v narkóze a preplatí mi to poisťovňa. To by som za zíva určite nedala.

anonym_3251e4
5. jan 2026
@petracandle

@anonym_3251e4 argument "Amerika" a "doplácanie na Slovensku" veľmi nefunguje vzhľadom na to, koľko sa platí za zdravotníctvo v USA 😃 beriem akékoľvek zapadné krajiny ale zrovna USA či napr UK nie je dobrý príklad. Oproti nim zlaté slovenské zdravotníctvo

@petracandle zaplatíš si máš, tak je to v USA. U nás sťahujú z platu, ani nevieš koľko a dostaneš za to hovno. Len výsmech od doktorov. "Však to zvládnete". A prečo by som mala, keď sa dá aj inak?

petracandle
5. jan 2026
@anonym_3251e4

@petracandle zaplatíš si máš, tak je to v USA. U nás sťahujú z platu, ani nevieš koľko a dostaneš za to hovno. Len výsmech od doktorov. "Však to zvládnete". A prečo by som mala, keď sa dá aj inak?

@anonym_3251e4 lenže KOĽKO si zaplatíš 😃 milióny Američanov ani nejde doktorom s vážnymi stavom lebo by to nedokázali zaplatiť. Vidno, že žiješ v delululande keď si myslíš, že USA je lepší systém zdravotníctva (schválne píšem "systém") ako na Slovensku

dandulla
autor
Včera o 11:04

Ahojte dala som to včera Ok. Ale zistili mi, že mám Hiatovu herniu takže musím do Košíc za odborníkom a čaká ma zákrok plus ešte aj reflux.