Strava po odstránení celého žalúdka
Dobrý večer. Má tu niekto skúsenosti so stravovaním čo jesť po totálnom odstránení Žalúdka? Alebo ak viete poradiť nejakú literatúru alebo odborníka ktorý sa tomu venuje. Ďakujem 🙏
@vladeek Áno, je to tak aj u mňa aj po tých rokoch a musela som si zvyknúť.Bohužiaľ už to nikdy nebude tak, ako keď je človek zdravý so žalúdkom. Veľmi záleží od stravy, či zjem mäso, alebo iba zeleninu. S tým súvisí aj nafukovanie, alebo hnačky, ktoré ja mávam často, podľa toho čo zjem. Napriek tomu sa snažím jesť pestrú stravu.
Môžeme sa kontaktovať cez Messinger, napíšte mi internú poštu a vymeníme si kontakty.
Nepoznám nikoho s touto diagnózou, tak budem veľmi rada.
@cacianka dobry den, je to uz davnejsie co ste pisali k tejto teme, ale budem vdacna jed mi poradite.
Ide o to ze u pribuzneho zistili rakovinu hrubeho creva, uz ma aj stomiu, tiez by ma zaujimalo aje obmedzenia su v stravovani
@janalancome ja som radila iba ohľadom možnosti kontaktovať nutričnú poradkyňu.
Je ich veľa, ale konkrétne poznám z Nou Klenová, pracuje pre pacientov z Nou. Má aj súkromnú prax.
Ja osobne skúsenosti ani diagnózu nemám , iba môj ujo a kamoškina mama.

@napetra Ďakujem pekne za správu a odpoveď. Moja mama má len spredu ako hovoríte. A keďže má bolesti tak to bude asi spôsobené tou vnútornou ranou. Ale skôr aj hovorí že je taká naduta plná. Že má vetri a niekedy dlhšie trvá kým to ide vonku.... Mali ste aj Vy taketo stavy ? A má si tým pádom dávať pozor na jedlo ktoré je a môže to byť teda jedlom že má viac plynov v tele? Prípadne ak viete niečo poradiť. Ďakujem pekne a pekný večer prajem.