Strojček a pokazené zuby

5. okt 2023

Baby ahojtee, mam otazocku, dlhe roky cca 10 som zuby neriesila proste nechodila som tam, mam paniku ale teda rozhodla som sa ze idem do toho potrebujem zuby opravit a teda chcela by som aj strojcek, preto otazka znie su tu take ktore mali pokazene zuby ktore opravili a dali si ptm strojcek? Dolne zuby mam rovne ako podla pravitka, horne mi chybaju obe 6ky a treba asi 2-3 kazy opravit asi aj tie nervy vybrat z jedneho plombovaneho lebo bolieva ma fest. Ziadne roztrieštené polamane zuby nemam. Myslim ze by to nemal byt problem, samozrejme opytam sa tej novej zubarky ale termin mam az v decembri preto ma zatial zaujima ci to mal niekto takto 🙂 dakujem

melisa281
5. okt 2023

Strojcek nasadia až vtedy keď máš všetky zuby opravené a v poriadku

jane1987
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mikadooo
5. okt 2023

Áno, ja som to tak mala. U mňa bol postup takto - najskôr konzultácia s čeľustným. Ten povedal, či treba niečo trhať alebo nie (u mňa nie). Následne mi povedal, že treba dať opraviť všetky zuby u normálnej zubárky. Keď som to mala hotové (u mňa ca. rok, mala som dosť veľa kazov), potom som šla zas k ortopédovi a ten mi vzal "miery" a dal vyrobiť strojček. 🙂

autor
5. okt 2023

@mikadooo dakujem za info a kolko zubov opravovali? Da sa inak dat invisalign iba na jedno zuboradie? Nevies? Dakujem 🙂

beatik3
5. okt 2023

ako vies, kolko mas zubov pokazenych a co s nimi bude treba robit, ked si tak dlho u zubara nebola? ono aj ked mas spodne zuby rovne, tak je dost mozne, ze ti budu aj na ne davat strojcek, lebo ked sa ti horne posunu, tak aby pekne zapasovali aj s dolnymi.

izabellik
5. okt 2023

presne tak, staci jediny kaz a strojcek ti na zuby nenasadia. to sa potom velmi zle riesia tie kazy so strojcekom. do toho sa nikto pustat nechce. ak sa to samozrejme aj vobec da riesit.

alickapusinka
5. okt 2023

Teraz to bude poriadne bolieť peňaženku ta bude riadne plakať. Zanedbaná prevencia teraz bude aj dosť stať.

mikadooo
5. okt 2023

Ja som mala ten klasický kovový, v tej dobe invisalgin ešte neexistoval 🤭. Zuby, no aspoň 10 ich bolo určite 🤪. Ale odvtedy klop klop už pekne krásne chodím na preventívky, takže občas síce nejaký malý kazík, ale už tam nechodím ako na klavír 😁.

lulula12
5. okt 2023

@mikadooo Teraz Invisalign existuje a predsa sa viac ludi v mojom okoli zvykne rozhodnut pre klasicky kovovy fixny strojcek 😀 Ale to bude skor otazka financii by som povedala 😀 Nie kazdy si moze dovolit ten neviditelny. Lebo ako len podla toho, co som pocula, su to riadne palky.

beatta7
5. okt 2023

@lulula12 vidis a kolko ludi ho potrebuje a nechce si ho dat prave kvoli tomu, ze sa neda zlozit dolu :D ale podla je to prave ta vec, ktora mna odradza od toho neviditelneho, lebo sa poznam - viac by som ho nemala ako mala 😀 ked mas fixny, tak nemas na vyber, nijak si ho sama dolu nedas. 😉

koniarova
5. okt 2023

@beatta7 keď zaplatíš tu pálku, rozmyslis si,či ti bude ruky podávať. 🤣🤣🤣

nataly420
5. okt 2023

Roky roky roboty máš pred sebou a počítaj cez 5 tisíc plus veľa casu strávených u zubára. Veľa šťastia. Ja to mám za sebou bolo to narocne ale neľutujem.