icon

Struma

daturka1
27. máj 2013

Na uvod sa chcem ospravedlnit,ze zakladam temu o problemoch stitnej zlazy,ale v inych temam o SZ sa to toci aj okolo mozneho tehotenstva a tie temy su tak stare,ze su zapadnute prachom.Rada by som sa od vas,ktore mate problemy so SZ viac dozvedela ako u vas prebiehala liecba.....ja som si testy na SZ priam vydupala,pretoze som citila,ze nie je vsetko u mna OK...testy nedopadli dobre a tak som skoncila u endokrinologicky.Ta ma 2 roky len pozorovala az spozorovala,ze za ten cas sa mi stitna zvecsila 3 krat.To uz samozrejme moj zdravotny stav siel dolu vodou.Dusnost,tazke preglganie,vlasy ma opustili ako jesennne listie.Doktorka mi predpisala hormon stitnej zlazy a kontrola o POL ROKA.Absolutny nezaujem ako budem reagovat na liecbu.A ja uz pomali rok zijem s pocitom,ze mi niekto stahuje povraz okolo krku,ze mam len tretinu svojich vlasov a ze som so silami na dne.Je normalny takyto postup?Nemala po nasadeni liekov doktorka dat skor kontrolu ci mi lieky robia dobre?

Strana
z2
maznacik007
9. júl 2013

super ze si to poriesila .... a teraz ti kedy dala kontrolu .... a aku mas vlastne diagnozu .... ja sa vypytujem tiez sme len na zaciatku nastavovania liecby .... v septembri ide zasa dcera znovu na testy ze ci jej to zabera...

daturka1
autor
9. júl 2013

@maznacik007 kontrolu mam o 3 mesiace,ci ma spravne nadstavenu liecbu...mam hypotyreózu,strumu a este ake odborne vyrazy mam v zaznamoch

maznacik007
9. júl 2013

@daturka1 tak to mas uplne presne ako moja dcera... teda ona ma tam este autoimunitna tyreotida 😉

daturka1
autor
9. júl 2013

@maznacik007 pockaj idem pre zdrv.kartu.bo tam tiez daco od auto))....ano tiez to iste ,ale co to znamena....?

Strana
z2