icon

Stúpil som na klinec, hrozí mi niečo?

banan313
8. aug 2019

Dobrý deň dnes som asi pred hodinou stúpil na klinec a bojím sa že sa mi niečo môže stať bolo to vonku keď sme triedlili štáte dosky zo strechy a som stúpil na jednu dosku z klincom neviem ako to bolo hlboko som neprepichol som nohu nieje to veľká rána len taká bodka

Strana
z2
katka1981
8. aug 2019

@banan313, si ockovany neboj a keby aj nie, sanca ze dostanes tetanus je minimalna. Hento je uplne bezny uraz, ak by sa ti to zapalilo zbehni k dr. ale neboj, bude dobre.

katka1981
8. aug 2019

@0hena0, oni pichnu tetanovka preventivne a tu co pichaju po urazoch ta je ina ako ta co sa picha preventivne. A je im jedno ked nevie kedy bol ockovany ajkeby bol pred rokom len o tom nevie mu ju daju, je to klasicky priebeh.

banan313
autor
8. aug 2019

Vďaka myslím že to bude dobre veď koniec koncov som v nemocnici na urgentne urobím to čo oni povedia momentálne čakám na výsledky z rentgenu

sardinka32
8. aug 2019

@banan313 dobre, ze si isiel... budes mat klud.

banan313
autor
8. aug 2019

Presne a aj keby mi nič nebolo doma by som stresovať a všeličo vymýšľal 😅

banan313
autor
8. aug 2019

Tak mi to vyčistil doktor a povedal že zajtra

banan313
autor
8. aug 2019

Že zajtra mám sa spýtať obvodnej čo som bol očkovany ale ináč nič také nepovedal

ildiko36
8. aug 2019

@banan313 mali by ta preockovat proti tetanus .. a hlavne vycistit dobre tu ranu

banan313
autor
8. aug 2019

Doktor mi to orecieitl poradne až dnu ale tak nič mi iné nedal zajtra sa mám akurát spýtať že či som očkovany ale neviem či to bude mať už zmysel zajtra

0hena0
9. aug 2019

@banan313 zdravim. Zaujima ma ako ste dopadli. Dakujem.

banan313
autor
9. aug 2019

Zatiaľ som ešte nevolal mám volal dotkroke dnes ?

0hena0
9. aug 2019

@banan313 ranka ako vyzera. Boli? Ak by to bolo zle, boleli by ajj prsty uz pripadne v istej linii by ste pocitoval pozdlz nohy od rany hore bolest.

zuzpap
9. aug 2019

@banan313 ano, urcite volaj

elementissa
9. aug 2019

@banan313 nebuď mimo prosím ťa... Očkovanie proti tetanu je zákonné očkovanie, robí sa v 13.roku veku dieťaťa. Keďže ešte nie si plnoletý, za tvoje očkovania zodpovedajú rodičia. Keby ťa zaockavat nedali, mohli by mať pruser, že si nesplnili zákonnú povinnosť. Očkovanie proti tetanu je na 10 rokov. Keď budeš mat 23 dáš sa preočkovať. Alebo aj nie, to už budeš dospelý-tvoj život, tvoje rozhodnutia.
Z hentakej rany sa ti nič nestane, no tak si skočil na klinec, to sa ti ešte nikdy nestalo? 😂 Ma prekvapuje, že toto rieši 16 ročný chalan... Akože keby dáka trúba pubertálna pipuška, tak sa zasmejem, ale toto už ani na smiech neni... Keď už aj chlapi riešia takéto banality na konovi 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ no umries na to.... Bože decká, zakázala by som vám internet, pekne vám to lezie na mozog. Však doma ti povedali, že nemáš stresovať.. Vyčistil si si ranu dettolom (aby to nestipkalo 😂), keď chceš poriadnu dezinfekciu, tak si na vatovy tampón daj alpu alebo dedkovu (tatovu) domácu pálenku, to stipanie 10 sekúnd snáď prežiješ.
Náš tato doma skočil na ihlu, ktorú mama stratila na zemi- takým spôsobom, že ju zlomil na polovicu a jedna polovica sa mu zabodla do nohy. Ani o tom nevedel, len našiel na zemi polku ihly. Potom začal cítiť, že ho niečo tlačí v nohe, ale nič nevidel - zapichlo sa mu to hlboko pod kožu. Na tretí deň sa mu to zapálilo, noha opuchla, stále nechápal, čo to je, tak zašiel k doktorovi, ten mu spravil rontgen- a skoro mu oči vypadli, 5cm ihly zapichnutej v tkanive - tak ho poslal na chirurgiu, tam mu to doktorka sup - sup rozrezala, ihlu vybrala, ranu vydezinfikovala a zasila a predstav si - neumrel na to. A to chodil 3 dni so zapálenou paprcou. Tetanovku máš, vyčistil si si to, nečistoty tam už nemáš--zajtra už ani vedieť nebudeš

banan313
autor
9. aug 2019

Hej no ten internet poradne vystresuje😂😀

0hena0
9. aug 2019

@banan313 spravil si dobre rozhodnutie, ze si zasiel k lekarovi!!! Aj si zvazoval, ist ci nie, ale poviem ti, ze si sa spravne rozhodol. Kazdy nech kona podla svojho uvazenia. Si myslim ja. A atale sa riad vlastnym rozumom koniec koncov. Vypocut nazor mozes, zvazit mozes ale nasluchaj svoj zdravy rozum. Vsetko dobre zelam.

banan313
autor
9. aug 2019

Vďaka akurát mal som ísť na prevez ešte ale zaviazem si to aj doma

banan313
autor
9. aug 2019

Akurát mal som ísť na prevez ale zaviazem si to aj doma

bibistec
9. aug 2019

Tetanus skor nie ale otravu krvi. Pokial tam nemas kone tak tetanus nehrozi ale je x dalsich veci samozrejme. Dezinfikovane to bolo?poriadne?

banan313
autor
9. aug 2019

Veď hovorím že som bol na pohotovosti na urgentne včera a doktor mi to otvoril a poradne vydezinfikoval keby sa niečo zmenilo tak idem zasa

banan313
autor
9. aug 2019

A ešte jedna otázka môžem sa normálne osprchovať?

adelakom12
9. aug 2019

@banan313 mne sa stalo presne to iste, ale ked som mala asi 8rokov. Stupila som na klinec, lebo susedia opravovali lot a nechali dosky len tak po zemi s klincami a ja som sa tam "hrala" a stupila na klinec, ktory prederavil celu žabku a mne sa zaryl poriadne hlboko do nohy, hlbsie ako tebe, ale nic mi nebolo.... Vycistili sme to s alpou, ak si spravne pamatam a nic ssa nestalo, pekne sa to zahojilo same

banan313
autor
9. aug 2019

Vďaka 😄

banan313
autor
9. aug 2019

Ale chcem sa este spýtať neviem kedy som bol očkovany moja doktorka mala dovolenku naozaj mám 15 rokov a o 10 dní 16 neviem bojím sa namyslam si už rôzne prejavy noha má vôbec neboli neviem mozem ju mať ?😕😕 odfotim vám ešte raz ranu

bibistec
9. aug 2019

@banan313 tetanus asi nie to by tam museli byt na to podmienky. Tana nevyzera ze by hnisala alebo podobne. Tam je riziko skor otravi krve ale ani na to to nevyzera. Ale ak mas pochybnosti smer lekar.

banan313
autor
9. aug 2019

Bol som včera normálne mi to vystikol a až dnu mi tam niečo striekal a také hnedé mi dal

banan313
autor
9. aug 2019

Len toto že neviem kedy som bol očkovany

banan313
autor
10. aug 2019

Dobrý pani doktorka ma dovolenku a neviem či som bol očkovany teraz zje to už druhý deň a rána sa už pekne hojí urobila sa mi už aj malá chrasta tak neviem môžem mať tu tetanovku (infekciu) ?

ildiko36
10. aug 2019

@banan313 ockuje sa to kazdych 10 rokov..najblizsie ti maju dat ked budes mat 20r..ale ked si bol na pohotovosti ako prevenciu mali ti automaticky pichnut..aspon mi sme tak robyli ked som sluzila na pohotovosti

nika1224
16. apr 2025

@banan313 chodi sa az v 30tke na preočkovanie tetanu

Strana
z2