icon

Sú antibiotiká na akné jediná cesta ?

yella8888
6. jan 2020

Ahojte kocky, chcela by som sa s Vami poradit ohladne mojho problemu s vyrazkami. Necista vyhadzana plet ma trapi uz dlhsie, skusam vsetko mozne (vysadenie lepku, mliecneho, sladkeho nepomohlo) ALE co mi pomohlo (na 2 tyzdne som mala uuplne cistu plet) bolo uzivanie ATB Augmentin nie kvoli akne ale kvoli inemu problemu. Uz po prvych dnoch sa mi kraasne cistila plet ale tento vedlajsi efekt vydrzal len 2 tyzdne a je to tu znova. Cize tusim ze moje vyrazky su sposobene bakteriami. Predpokladam ze su na kozi ale aj v tele. Lenze ako ich zabit trvalo aby by sa to uz nevracalo :( a vyhnut sa chemickym antibiotikam .. Je to vobec mozne? Poradte mi pls nieco prirodne s extra silou na usmrtenie bakterii sposobujucivh hnisave vyrazky..ci uz vnutorne alebo vonkajsie pouzivanie. Budem velmi vdacna 💜

Strana
z2
simsalabim
6. jan 2020

@yella8888 kozneho lekara si skusila? Existuje mnozstvo kremov na akne, vratane takych, co obsahuju lokalne antibiotika.

elementissa
6. jan 2020

Ooo, to by aj mňa zaujímalo, aknoznu pleť mám už dobrých 10 rokov, možno aj 12 🤷‍♀️ ani ten zázračný pôrod na to nepomohol, ako všetci ospevovali.
A za tu dobu som užívala samozrejme viackrát antibiotika aj ja, ale žiadny taky efekt som nespozorovala (že by sa mi vyčistila pleť). Žiadne vodičky, masticky (ani antibioticke ani od kožnej ani nič iné) nezaberajú. Jedine obdobie, keď to bolo o kúsoček lepšie bolo, keď som mala HAK, ale to je taký bordel, že to už by som v živote nikdy si nedala predpísať.
Zvykla som si na to... Keď tak žiješ toľké roky, už ti to ani nepríde. No jejda, tak mam vždy nejaké vyrážky niekde. A co 🤷‍♀️ ešte že existujú krycie makeupy, maľujem sa každý deň, nikomu to ani nepríde, že by som bola vyhadzana, treba sa pozerať len úplne zblízka, aby bolo vidieť štruktúru pleti.
Je pravda, že málokedy mam také tie hlboké podkozne mokvajuce vyrážky a tie ktoré mam, jasne, ze sú červené, ale tak nie s priemerom 2 cm, že by to svietilo jak bradavice baby jagy 🤣🤣🤣ale u mňa tiež na to nepomohla úprava stravy (resp.čiastočne - ak zjem niečo, čo obsahuje mlieko, zhorší sa to)

yella8888
autor
6. jan 2020

@simsalabim ano, jasne, len tie masticky tiez posobili len docasne..:(

777januska777
6. jan 2020

Ja som mala a akné veľké problémy, mala som ho všade (na tvári, na chrbte, v dekolte). Potom mi kožná predpísala retinoidy a tie mi pomohli. Ja som ich užívala, tak v 18 rokoch, takže nwm či sú nejako ohraničené vekom.

pininka1
6. jan 2020

Ne pomohol jedine roacutan a mala som ozaj hroznú pleť. Vybrala som dve kúry. Je to svinstvo, ale žiadne mastičky ani iné lieky ani hák mi nepomohlo.

yella8888
autor
6. jan 2020

@777januska777 ako sa to prosim presne volalo? A teda nevratilo sa to odvtedy ano? To znie dobre 🙂

yella8888
autor
6. jan 2020

@pininka1 a pls to uz bolo davnejsie? Cize nevratilo sa to ani po rokoch?

pininka1
6. jan 2020

@yella8888 bolo to pred 20 rokmi a nevrátilo sa nič, sem tam jedna vyrážka úplne mala,žiadne veľké hnisavé a na chrbte nič.

777januska777
6. jan 2020

@yella8888 názov neviem, ale je viac takých druhov, ktoré obsahujú tieto retinoidy. No ale teda je to aj pekné svinstvo 😀 ak ti to predpíšu, tak každý mesiac kontroly atď. Lebo tieto lieky majú celú stranu nežiaducich účinkov, to len ako varovanie 🙂 brala som ich pol roka a odvtedy nemám vôbec, ale že vôbec problém s akné. Ani tehotenstvo ani nič mi to akné znovu neprivolalo. Pleť mám ako bábätko 😀

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
hami3
6. jan 2020

Ja som mala tieto iste problémy od puberty. Ani po dvoch pôrodoch sa to nezmenilo. Nakoniec som zmenila kozmetiku a už pol roka mam pleť krásnu. Kozmeticka mi zistila ze nemám mastnú pleť ale veľmi suchú. A aj niektoré potraviny som vynechala.

lagata
6. jan 2020

@yella8888 tiez som brala roacutane asi 9 rokov dozadu a akne sa mi nevratilo. Teraz bojujem akurat iba s ciernymi bodkami na nose 😬

matildam
6. jan 2020

@yella8888 Roaccutane ako jediný zaberá (mne natrvalo) ... počas užívania sa nesmie otehotnieť.

tahomi
6. jan 2020

@ptmt1011 a co chces cistit v tele? Detox ti robi pecen a oblicky, ak nefunguju su eliminacne metody. Detox je jedny velky odrb na ludi a ich penazenky

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
tahomi
6. jan 2020

@ptmt1011
cim zanesene akoze? Ked uz nieco odporucas treba sa doucit fyziologiu ludskeho tela.
Ja ako lekar s medicinskym vzdelanim radim ziadne pripravky, ziadny “detox”.
Bylinky su dobra vec, ja som aj za prirodnu liecbu, ale naozaj v tele nie je nic zanesene a nutne cistit.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
6. jan 2020

@yella8888 no ja mam dobru skusenost s mastickami od kozneho u mladsej dcery ... ale riesila som to ihned ako som zbadala, ze beznou kozmetikou to nezvladame. Strieda jej 3 rozne ( skinoren, duac a este jeden) a vacsinou staci potriet raz denne. Starsia mala nastastie vzdy dobru plet.

yella8888
autor
6. jan 2020

@ptmt1011 presne moje zmyslanie, skusam aj pestrec a aj zihlavu 🙂 len ma zarazilo ked mi tie ATB pomohli na 2 tyzdne, ze wow..preto rozmyslam ze mozno ak mam nejake bakterie, ktore maju cyklus a vzdy sa mrchy premnozia a akne je na svete.. mozem si cistit co len chcem a nepomoze to...

yella8888
autor
6. jan 2020

@hami3 a aku kozmetiku pls pouzivas?

yella8888
autor
6. jan 2020

@lagata cierne bodky su nic oproti akne 🙂))

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
tahomi
6. jan 2020

@ptmt1011 citaj s porozumenim. Alebo aj nie. Ja ti len vravim, ze telo nie je zanesene a nepotrebuje ziadny detox.

K ostatnemu sa nebudem vyjadrovat a prajem pekny den 😊

oliviabb
Autor odpoveď zmazal
monikangel
6. jan 2020

@ptmt1011 dakujem za stranku. Ja som si precitala svoj problem,s ktorym bojujem niekolko rokov a uplne som sa v tom nasla.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
eliska13
6. jan 2020

@yella8888 robili Ti u kožnej ster?

gamakage
6. jan 2020

Reagujem len na autorov príspevok (komentáre som nečítala).. ja osobne som začala mať problém s akné v tehotenstve (predtým som mala vyrážky len občas) a nemohla som sa toho nijako zbaviť ... Nič nepomáhalo.. nakoniec som si kúpila mydlo s aktívnym uhlím na čistenie pleti každý večer a kremujem si tvár výhradne len sudocremom (kto má malé dieťa určite by si mal prečítať na čo všetko sa dá použiť. Je to hotový zázrak ) a akné zmizlo . Občas sa ešte niečo objaví ale po pár dňoch tejto "kúry" to vždy zmizne..

Strana
z2