Sú falošné diagnózy na PN čoraz častejšie?
Baby, ja neviem, ale nerozmohol sa v poslednej dobe nejaký nesvar? Volala mi známa, tak sme klabosili a vypadlo z nej, že je už pol roka pn a do práce sa nechystá. Ze rok bude isto. Keď som sa spýtala, že čo sa stalo, čo jej je,zasmiala sa, že nič. 🙏 čítam aj tu hodne, že idú baby pn po md napríklad. To akože s čím? Ja som nemarodovala 12 rokov, ptm dva týždne s covidom, tak ma zaujíma, aké diagnózy im Dr píšu. Však už sú elektronické pn, to akože stále menia diagnózy? Nechaoem. Vysvetlite mi to niektorá?😂😂🙏
Kazdy lekar ma "surodenca, bratranca, kamarata", ci znameho. Moja svagrina tiez takto marodi- sesternuca je lekarka jej muz ortoped- takze chrbtica, potom koleno potkm neviem co. Najprv mi jej bolo luto. No teraz uz vypadla z role- zahrada, prerabka domu - nic ju vtedy neboli...
@0silvia0 hej chapem to nebolo v zlom, ja tiez nechapem ako niekto ide na par mesiacov na PN len tak bez vazneho dovodu to v tej praci nechyba? Musia za neho ini robit
@mamina7070
Zneužívanie PNky? Napr.? Rok drepela doma na PNke a ešte chce aj max.podporu?
Kazdy lekar ma "surodenca, bratranca, kamarata", ci znameho. Moja svagrina tiez takto marodi- sesternuca je lekarka jej muz ortoped- takze chrbtica, potom koleno potkm neviem co. Najprv mi jej bolo luto. No teraz uz vypadla z role- zahrada, prerabka domu - nic ju vtedy neboli...
@zuzinka888 ja som to tu už písala, že moja suseda takto rok "strazila" vnuka. Bola presne na PNke s chrbticou. Dohodnuta s lekárkou, vedela co ma povedať ze kde ju boli... a nielen že zneužívala PNku, ale aj zdravotnicky systém, keďže chodila na infúzie, rehabilitacie, masaze samozrejme...aby to nebolo podozrivé. Vedela o tom ca ulica, vôbec sa tým netajila. Cca. 5-6 rokov dozadu. Potom "zazracne" ju dali do kopy.

@0silvia0 hej chapem to nebolo v zlom, ja tiez nechapem ako niekto ide na par mesiacov na PN len tak bez vazneho dovodu to v tej praci nechyba? Musia za neho ini robit
@mamina7070 Čo viem od lekárky z rodiny, o zbytočné PN majú najväčší záujem nízkokvalifikované osoby. Také, čo pracujú niekde pri páse vo fabrike, nebaví ich to, nechce sa im robiť a zároveň nemajú schopnosti na nič lepšie. A predovšetkým ide o ženy, od chlapa sa totiž stále očakáva, že bude živiť rodinu.Takýmto ženám naozaj nemá čo v práci ujsť, netrápi ich a nahradí ich hocikto. Navyše, najmä ženy bez vzdelania majú nízke mzdy a im príjem za PN vyhovuje - pre nich to nie je až tak málo v pomere ku mzde a sú to peniaze doslova za nič, doma si oddýchnu, porobia, čo treba, postarajú sa o deti... Takto funguje aj rodičák. Ak pracuješ za 2000 eur, tak je to pre Teba finančný prepad, ale ak žena zarobí 700-800 eur a takto má vyše 500 a k tomu nikam necestuje, jasné, že jej vyhovuje byť doma aj 15 rokov. Preto tu každá skúša predĺžiť rodičák. Keby to bolo naozaj tak málo a finančne také nevýhodné, idú do práce.
Teta je roky všeobecná lekárka, už dokonca dôchodkyňa a posledné dve desaťročia toto rieši denne - bolesti chrbta, psychika, vyhorenie... a väčšinou je to rovnaký typ pacientov s požiadavkou, že si potrebujú oddýchnuť, poriešiť rodinné problémy, deti... A ešte ju ohovárajú, keď im nevyhovie podľa ich priania.