icon

Sú hnedé flaky na tvári pigmentové flaky?

5. mar 2025

Ahojte, vedeli by ste mi s tymto poradit? Za posledne 2 tyzdne sa mi porobili na tvari taketo hnede flaky. Su to pigmentove flaky? A co s tym? Vdaka

Sú hnedé flaky na tvári pigmentové flaky?
dobryden
5. mar 2025

Vyzeraju ako pigmentov škvrny.Na tie teraz nic take,používaj len spf 50 a na jesen vyskusaj chemicky péeling.

autor
5. mar 2025

@dobryden a to sa v takomto mnozstve objavi za tyzden? Uff

erika7102
5. mar 2025

Mne kozmetička povedala, že pigmentové škvrny sa dajú na chvíľu zmenšiť, ale nikdy nezmiznú. Skús retinol a určite pravidelne používaj SPF. Slnko je pre pigmentové škvrny najhošie

autor
5. mar 2025

@erika7102 retinol mam a zacnem pouzivat aj spf tak uvidim. Mna len prekvapila ta rychlost. Zrazu plna tvar flakov.

erika7102
5. mar 2025

Ono to môže byť reakcia práve na retinol, ak s ním nepoužívaš aj SPF lebo retinol a slnko sú najväčší nepriateľ. Skúsila by som prípadne retinol len každý druhý deň a uvidíš. Možno sa to zlepší

dobryden
6. mar 2025

@erika7102 tebe to kozmetická povedala?zaujimave mne prave mezoterapiou škvrny na cele odstránili.Plus bieliaci krem.

rozculena
6. mar 2025

mám to isté...nuž čo,zmierila som sa 😀 a to sa slnku vyhýbam celý život

erika7102
7. mar 2025

@dobryden to je celkom common knowledge. Ak ti zmizli, tak sa vrátia 🙂 takto fungujú všetky kozmetické procedúry na škvrny

dobryden
7. mar 2025

@erika7102 nevznikli uz a to je tomu
Viac nez 10 r

rk123
7. mar 2025

jasne ak pouzivas retinol vecer a rano nepouzivas spf, vie sa ti to objavit takmer ihned. a teda jedine ucinne na to je laser. kremy a sera pomozu, ale nikdy nezmiznu uplne

erika7102
8. mar 2025

@dobryden tak ti gratulujem, jedna z miliona lol

dobryden
9. mar 2025

@erika7102 preto sa cudujem,ze co radíš o tej mezo alebo chemickom.Ako uz aj ja mam sem tam bodku,ale ro co som mala pred mezoterapiou bolo na cele celo,sa neda porovnat.

urshullita6541
18. nov 2025

Ja by som určite skúsila laserový peeling 🙂 Mne veľmi pomohol s pigmentovým fľakom nad perou a po ošetrení na envy klinike v BA sa akoby vyparil - zjednotil sa mi tón pleti a je taká žiarivejšia